פודינג אורז עם עשב לימון וקליפת תפוז

השימוש באורז לריזוטו מעניק מרקם קרמי וטאץ' מתוחכם למנה מוכרת ואילו עשב הלימון וקליפת התפוז מוסיפים בישום הדרי ונעים ברקע

דורון בר און
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דורון בר און
פודינג אורז עם עשב לימון וקליפת תפוז של דורון בר און.צילום: דניאל לילה

רכיבים

  • 1 גבעול למון גראס

  • 3 כוסות חלב

  • 2 כפות סוכר

  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

  • 1 כוס אורז לריזוטו

  • קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד

  • 1/2 כוס שמנת מתוקה

להגשה:

  • 1 כף גאראם מסאלה

  • 3-4 כפות פיסטוקים קלויים במליחות עדינה, שבורים גס

הוראות הכנה

מניחים למון גראס על משטח עבודה ומרסקים-מועכים עם להב סכין הפוכה.

מביאים לרתיחה 1/2 2 כוסות חלב, סוכר ותמצית וניל.

מנמיכים להבה ומוסיפים את הלמון הגראס, אורז וקליפת תפוז מגוררת. מבשלים ללא כיסוי כ-30 דקות עד שהאורז רך אך שומר על מרקם נגיס. מערבבים פעמיים במהלך הבישול.

משטחים את האורז על מגש או בתבנית רחבה לצינון מהיר. שולפים את גבעול הלמון גראס ונפטרים ממנו.

מרתיחים 1/2 כוס חלב ושמנת מתוקה בסיר קטן. ברגע הרתיחה יוצקים על האורז (עדיין במגש) ומספיגים את הנוזלים באורז תוך כדי ערבוב.

הרכבת המנה:

מעבירים את האורז לקעריות, מפזרים מעט גאראם מסאלה ופיסטוקים ומגישים חם.

האורז (ללא התוספות) נשמר במקרר עד יומיים. חימום חוזר מבצעים במיקרוגל או בסיר על להבה נמוכה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ