ריזוטו סלק, אדממה ונענע

עם המתכון הנכון, אין מה לחשוש מהכנת ריזוטו במטבח הביתי. השף דניאל שליט מגיש גרסה צבעונית ומרעננת במיוחד

דניאל שליט, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דניאל שליט, שף אורח
ריזוטו סלק, אדממה ונענע של שף דניאל שליט.צילום: אלמוג דביר

רכיבים

  • 1 כוס אורז ריזוטו

  • 2 כוסות ציר ירקות

  • 1 סלק בינוני

  • 1 בצל סגול בינוני, חתוך לקוביות קטנות

  • 1/3 כוס פולי אדממה קלופים

  • 1 שן שום קצוצה דק

  • 1 כף שמן קנולה

  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

  • 1 כף רוטב סויה איכותי

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/4 כוס סאקה או יין לבן

  • חופן קטן עלי נענע קצוצים

הוראות הכנה

עוטפים את הסלק בנייר כסף, אופים בתנור בחום בינוני-גבוה כשעה וחצי-שעתיים עד לריכוך. מקררים, מקלפים את הסלק וחותכים לקוביות קטנות.

מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את השום והבצל ומאדים בחום נמוך 2-3 דקות.

מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב 3-4 דקות עד שעולה ריח "אגוזי".

מוסיפים את הסאקה ומערבבים עד להיספגות.

מוסיפים את האדממה, הסלק, הסויה והמלח. מוסיפים גם מלוא המצקת ציר ירקות (לא את כל הציר) וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שכמעט הכל נספג.

מוסיפים עוד ציר וממשיכים את התהליך עד שכמעט כל הציר נספג והאורז מתרכך. חשוב לערבב כל הזמן ולהוסיף את הציר בהדרגה.

מוסיפים את הנענע וקוביות החמאה הקרות ומערבבים. מתקנים תיבול ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ