עדשים, חצילים ונענע על אורז

מעין מג’דרה מודולרית: מערבבים אורז ועדשים ומתבלים במיץ לימון והמון עשבי תיבול. כוכב אורח: חציל מטוגן ושחום

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עדשים, חצילים ונענע על אורז.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
20 דקות

גיוונים:

אם לא אוהבים כוסברה, אפשר להחליף בפטרוזיליה.

במקום אורז פרסי אפשר להשתמש בבסמטי.

אם רוצים "לטבען" את המנה, אפשר לוותר על הצזיקי בהגשה.

רכיבים

  • 4 כפות שמן קנולה

  • 1 חציל חתוך לקוביות בגודל ½1 ס”מ

  • 2 כוסות עדשים חומות מבושלות

  • 1/2 כוס נענע קצוצה

  • 1/2 כוסברה קצוצה

  • 1 כף מיץ לימון

  • פלפל שחור גרוס

  • מלח

להגשה:

  • 4 כוסות אורז פרסי מבושל

  • 1 כוס צזיקי (לא חובה)

הוראות הכנה

1. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן וקוביות חצילים ומטגנים עד להשחמה (מי שאוהב, יכול לטגן בשמן חצי עמוק). מעבירים לנייר סופג ומצננים.

2. מערבבים את החצילים עם שאר החומרים בקערה ומתקנים תיבול.

3. מניחים תלוליות אורז חם בצלחות הגשה, מניחים מעל עדשים וחצילים ומזלפים צזיקי צונן.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ