ריזוטו אגוזים וצימוקים

חוק הריזוטו: לערבב ולערבב. משתמשים בנוזלים ארומטיים כמו ציר ויין, משלבים תוספות ואחרי 20 דקות, יש מנה עיקרית לתפארת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ריזוטו אגוזים וצימוקים.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
0:45 דקות

כללי הריזוטו:

אורז רק עגול ועמילני מזן ארבוריו, הגדל בעמק הפו בצפון איטליה. אורז עגול אחר לא יתאים.

שומן – חמאה, שמן זית או שילוב בין השניים.

יין לבן יבש מבשם את הסיר כולו. ציר הוא זה שמעניק למנה את טעמה, ולכן כדאי להשקיע בהכנתו.

פרמזן (או גבינה אחרת) עוטפת את הגרגרים בטעם ובמרקם הנכונים.

שמנת מתוקה מעשירה מאוד את הטעם וגם מפצה על העדר ציר טעים.

אל תפסיקו לערבב – כדי שהגרגרים יתבשלו אבל ישמרו על מרקם אל-דנטה, צריך לערבב כל הזמן. החדשות הטובות הן שהטרחה נושאת גמול נהדר בצידה.

מתי זה מוכן? מכבים את האש עוד לפני שנגמר המחזור האחרון של הציר, כשהאורז עדיין לח, אפילו עיסתי.

רכיבים

  • 2 כוסות אורז ארבוריו

  • 2 כפות שמן זית

  • 1/2 כוס יין לבן

  • 2 כוסות ציר ירקות או מים רותחים

למחית אגוזים:

  • 200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

  • 50 גרם צנוברים

  • 2 גבעולי מיורן קצוצים (לא חובה)

  • 1-2 שיני שום פרוסות

  • אגוז מוסקט מגורר טרי

  • פלפל שחור טחון טרי

  • מלח

  • 1/2 כוס שמנת מתוקה

להגשה:

  • 2 כפות בזיליקום קצוץ

  • 2 כפות צימוקים

הוראות הכנה

1. מחממים סיר עם שמן זית ומזגגים בו אורז.

2. מוסיפים יין ומאדים כליל. מוסיפים ציר או מים רותחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה 10 דקות.

3. בינתיים קוצצים אגוזים, צנוברים, מיורן ושום עם תבלינים ושמנת במעבד מזון למרקם גס.

4. מוסיפים חצי מכמות התערובת לסיר ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את היתר ומערבבים תוך כדי בישול עד שהריזוטו רך. זמן הבישול המצטבר הוא כ-40 דקות.

5. מוסיפים צימוקים ובזיליקום, מערבבים ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ