אורז עם דוחן, טפיוקה, אגוזי ברזיל ומשמשים

דרך אלגנטית להכניס קצת בריאות לתבשיל האורז. אמצו את המנהג והוסיפו כל גרגיר, דגן, אגוז או פרי יבש שמתחשק

יעל גרטי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אורז עם דוחן, טפיוקה, אגוזי ברזיל, גרעיני דלעת ומשמשים מיובשים.
יעל גרטי
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
25 דקות

גיוון: במקום אורז רגיל, משתמשים באורז מלא, מושרה ללילה.

רכיבים

  • שמן זית

  • 1 כוס אורז פרסי

  • 1/2 כוס דוחן

  • 1/2 כוס פניני טפיוקה

  • 1/2 כוס משמשים מיובשים חתוכים לרצועות

  • 1/3 כוס גרעיני דלעת

  • 1/4 כוס אגוזי ברזיל

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 4 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

מטגנים בצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים אורז ומטגנים במשך דקה. מוסיפים דוחן וטפיוקה, ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים משמשים, גרעיני דלעת, אגוזי ברזיל, מלח ופלפל ומטגנים דקה.

מוסיפים מים רותחים, מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה מאוד עם מכסה סגור במשך כ-10 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10-20 דקות. מערבבים ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ