ריזוטו בפטריות מלך היער וחצוצרות זהובות

ריזוטו פטריות, אבל אחרת: יצא לכם כבר לבשל חצוצרות זהובות ואת מלך היער?

פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאולין שובל
ריזוטו פטריות מלך היער וחצוצרות זהובותצילום: פאולין שובל

רכיבים

  • 200 גרם אורז ארבוריו או קרנרולי (אורז עגול לריזוטו)

  • 1 בצל שאלוט

  • 100 מ"ל יין לבן יבש

  • 2 ליטר ציר ירקות

  • 3 פטריות מלך היער

  • 1 חבילת פטריות חצוצרה זהובה

  • 2 שיני שום

  • 100 גרם חמאה מלוחה

  • 4 כפות גבינת מסקרפונה

  • 4 כפות שמן זית

  • 20 יחידות אגוזי לוז

  • 100 גרם גבינת פרמזן בגוש (50 גרם לטוויל ו-50 גרם לריזוטו)

  • 1/2 כפית אורגנו יבש

  • 8 גבעולי פטרוזיליה

  • מלח ים אטלנטי

  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה

משפשפים את הפטריות בעדינות במטלית לחה ומנקים את רגליהן בסכין קטנה. מייבשים היטב. חשוב לא להרטיב את הפטריות, מכיוון שהן סופגות מים.

שומרים בצד פטריית מלך היער אחת להכנת פרוסות לקישוט, וחותכים את השאר – כל פטרייה לשש חתיכות שוות. מניחים בצד.

הכנת הריזוטו:

מחממים את הציר ושומרים בצד. מקלפים וקוצצים את בצל השאלוט, ומטגנים אותו במעט שמן זית עד לשקיפות. מוסיפים את האורז ומטגנים 2-3 דקות עד שמתקבל צבע לבן-פנינה. מוסיפים את היין הלבן ומערבבים ערבוב מתמיד בכף עץ כדי לצמצם, עד שהיין מתאדה לחלוטין.

מוסיפים מן הציר עד לגובה האורז תוך בחישה מתמדת, עד שהנוזל נספג. חוזרים על הפעולה לפחות ארבע פעמים. מבשלים 17 דקות בדיוק ושומרים חם. מוסיפים מלח ופלפל רק בתום הבישול.

הכנת הקישוט:

באמצעות מנדולינה או סכין פורסים דק את פטריית מלך היער ששמרנו שלמה ומניחים בצד. מפרידים את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים ושומרים במקרר.

הכנת הטוויל:

מגררים 50 גרם פרמזן, מפזרים על גבי צלחת ומכניסים למיקרוגל במלוא העוצמה. בודקים מדי פעם את הצבע – הטוויל מוכן כשהגבינה נמסה לגמרי והיא בצבע קרמל בהיר. הפרמזן מתגבש ונוצר טוויל. מוציאים מהמיקרוגל, מצננים מעט ומניחים על משטח עבודה נקי. שוברים את הטוויל לחתיכות קטנות ומניחים בצד על צלחת נקייה.

הכנת פטריות החצוצרות הזהובות:

יוצקים למחבת מעט שמן זית ומוסיפים שן שום. מקפיצים את החצוצרות ומתבלים במלח ובפלפל. שומרים בצד.

הכנת פטריות מלך היער:

מחממים במחבת כף שמן זית ושן שום. מטגנים את הפטריות עד לקבלת צבע זהוב ומניחים על נייר סופג כדי להסיר עודפי שומן. את פרוסות הפטרייה מטגנים משני הצדדים, שומרים בנפרד.

הרכבת המנה:

מסירים את האורז מהאש ומוסיפים את החמאה תוך בחישה מתמדת. מוסיפים את המסקרפונה וכן את 50 גרם הפרמזן שנותרו. מערבבים עד למרקם אחיד. מוסיפים את פטריות מלך היער. מתקנים תיבול.

מניחים את האורז בקערה ומסדרים את החצוצרות במרכז המנה. מקשטים בעלי פטרוזיליה, אגוזים, טוויל פרמזן ופרוסות מלך היער. מגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ