אורז אדום מלא עם עדשים שחורות בסגנון הודי

שווה להפוך את האורז האדום המלא לבן בית במטבח. טעמו מרוכז, מלא ועשיר והוא בן לוויה נפלא להרבה תוספות ותבלינים

נלי קרפנר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נלי קרפנר
אורז אדום מלא עם עדשים שחורות מונבטות בסגנון הודי.צילום: ריאן | סגנון: רותם ניר

רכיבים

  • 1 כוס אורז בסמטי מלא

  • 1 כוס אורז אדום מלא

  • 1 כפית זרעי כמון

  • 1 כפית זרעי כוסברה

  • 1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר

  • 1 פלפל חריף קצוץ דק

  • 4 כוסות ציר ירקות או מים

  • מלח

  • 1 כוס עדשים שחורות או ירוקות מונבטות

  • 5 כפות כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

1. שוטפים היטב את שני סוגי האורז ומסננים.

2. מחממים מחבת. מוסיפים זרעי כמון וכוסברה ובוחשים. מוסיפים ג’ינג’ר ופלפל חריף ומערבבים. שומרים להמשך.

3. מבשלים את האורז בציר ירקות או מים ומעט מלח עד לרתיחה. מנמיכים את האש. מוסיפים את תערובת התבלינים הקלויים, ומבשלים כ-20 דקות עד לספיגת המים. מוסיפים את העדשים המונבטות, מתקנים תיבול ומוסיפים כוסברה קצוצה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ