48 שעות בבולוניה: איפה אוכלים ושותים?

חובבי אוכל נוטים לדלג בולוניה - על אחת הערים האיטלקיות הטובות ביותר בפן הקולינרי. הנה רשימת הזהב שצריך לתייק במועדפים: המקומות שייתנו לכם חוויה איטלקית בלתי נשכחת

רום מילשטיין
רום מילשטיין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פיצות עם שנקין בפומה
Pumma- אסור לפספס בשום פנים ואופן את הפיצה הטובה ביותר שלהם עם תוספת של מוצרלה פאבלו, בורטה מפורקת ופרושוטו קרודוקרדיט: רום מילשטיין
רום מילשטיין
רום מילשטיין

אחרי שלושה חודשים בבולוניה, הגיע הזמן לחזור ארצה. חלקכם ודאי יקראו את השורות הבאות ויטענו כי אני לא אובייקטיבית לעניין, אבל בהתחשב בזה שאתם קוראים את מדור האוכל ובהתחשב בזה שהגעתם לקרוא כאן כי אתם כנראה אוהבים לבשל ולאכול, כל מה שנותר לי להגיד הוא: טוסו לבולוניה.

אמיליה רומניה, המחוז האיטלקי הקולינרי המרתק הוא משהו שהייתם רוצים לחוות בעצמכם, בטח בתור כאלה שסתם אוהבים לטייל ועל אחת כמה וכמה אם אתם מחשיבים עצמכם כחובבי אוכל. בולוניה, בירת המחוז, נמצאת במיקום מרכזי ונוח להגעה בין אם ברכבות מהירות ובין אם ברכב מהערים הגדולות אליהן יש טיסות ישירות מישראל, כך ש"אין טיסה ישירה" היא לא תירוץ מתקבל על הדעת לאי הגעה. בולוניה עצמה מאוד ידידותית להתניידות מהירה ונוחה לשלל הערים הטעימות שסובבות אותה: נסיעה ברכבת תיארך בין 20 דקות למודנה הקרובה וכשעה עד לפארמה הרחוקה יותר ואם תרצו אפילו לקפוץ לפירנצה באחד הימים, תוך 35 דקות בלבד ברכבת המהירה תגיעו למחוז חפציכם.

באזור פארמה תוכלו להשתתף בסיורים במפעלי פרמיג'אנו בתיאום מראש וללא עלות, ובמודנה או רג'יו אמיליה להשתתף בסיור וללמוד על רזיי חומץ הבלסמי המופלא.

המחוז רווי בקולינריה שורשית ולכל עיר כאן אוכל מסורתי אחר משלה. כל עיר עם המבטא האיטלקי שלה, עם הגאווה המקומית לגביי היין האזורי, הגבינה, הנקניק, הכיסון וסוג הפסטה. האוכל כאן סובב סביב האנשים ולא האנשים סביב האוכל. השיחה הנפוצה בין איטלקים היא על אוכל ומה אוכלים היום, והילדים מגיל צעיר מאוד יודעים מה זה קרבונרה, בשמל, טורטליני ומה ההבדל בינו לטורטלוני וכמובן את איסור השימוש בגבינת פרמיג'אנו במנות עם מאכלי ים.

למתבונן מן הצד, האיטלקים נראים לפעמים כמקובעים נורא. אלו שלא מוכנים לזוז מילימטר מהמסורת. ובכן, גם אחרי מגורים בארץ המגף מבינים שזה נכון. הם גם לא מנותני השירות הטובים בעולם, אך הזמן היחיד שהם עומדים בו בדיוק מופתי הוא להפסקת הצהריים ובסוף יום העבודה. הם לא יעבדו יותר מהר אם יש עומס ולא יגדילו ראש במקרה הצורך. אבל זה הם, ככה בדיוק מה שאתה רואה, תקבל. כך גם האוכל שלהם. נטול מניירות מצועצעות, לא מתיימר להיות מה שהוא לא ומאוד לא מתחנף.

המרכז העתיק של בולוניה לא גדול ובהליכה רגלית אפשר להגיע ממקום למקום ללא בעיה. בתי העיר כולם צבועים בצבעי כתום-צהוב-אדום וכל רחוב נראה ממבט ראשון זהה לקודמו. הרחובות קטנים והסמטאות מרובות, המדרכות עתיקות והקשתות האופייניות לבולוניה תגנה מפני גשם אם נפלתם על יום חורפי. בין אם רוצים או לא, יש כאן אווירה מחבקת שקשה לא להתמסר אליה וגולת הכותרת של העיר הם כמובן האוכל (המנחם תמיד, סליחה על הקלישאה), היין הטעים והמחירים הזולים באופן יחסי לערים הגדולות של איטליה.

עכשיו אחרי שהשתכנעתם לבוא, אני מניחה שלא תגיעו לשבוע או 10 ימים רק לבולוניה. אתם כמובן יכולים, אבל באמת שאין צורך. כדי שלא תבזבזו את זמנכם בהתלבטויות מורטות עצבים בין מאות המסעדות בבולוניה (טובות יותר או פחות) הכנתי את רשימת החובה שלי בבולוניה. כמובן שתוכלו למצוא הרבה מסעדות טובות אחרות, אבל ניסיתי להביא את אלו שבהן תוכלו לקבל חוויה בולונייזית טובה, מגוונת ומיוחדת.

והרי הן לפניכם. 48 שעות בבולוניה- איפה אוכלים ושותים?

ארוחות בוקר:

Pappare מבחר מאפים וסנדוויצים ב
Pappare - לא ברור מה זה יותר: בר קפה, מאפייה או מסעדה שאופה במקום קרואסונים מטריפיםצילום: רום מילשטיין

Pappare - לא ברור מה זה יותר: בר קפה, מאפייה או מסעדה שאופה במקום קרואסונים מטריפים. אזהיר מראש שהמבחר עצום וכנראה לא תצליחו לבחור בקרואסון אחד בלבד, אבל כדאי לדעת שמלבד אלו המקום מציע גם סנדוויצ’ים נפלאים וקפה טוב. משכימי קום ישמחו לגלות שהמקום פעיל בשעות מוקדמות יחסית, אך ללא שירות בשולחנות, ואילו בהמשך (אחרי שעה זו) אפשר לשבת וליהנות מהגשה לשולחן. מלבד מאפים מעולים, המקום מציע גם מוזלי, או מנות ביצים, עניין נדיר למדי בכלל בבולוניה. המקום פתוח גם בצהריים וגם בערב, אבל אין ספק שזמן ארוחת הבוקר הוא המועדף כאן. עם זאת המקום מאוד לא “איטלקי” באופי שלו, אבל כמו שכבר כתבתי בעבר, ארוחת בוקר אצל האיטלקים היא קפה ומאפה בלבד, דהיינו לא ארוחה של ממש ולכן דווקא המקום הזה כן מאפשר ישיבה, ארוכה, נעימה ועם מבחר גדול.

via De’ Giudei 2

Regina di quadri קפה ומאפים
Regina di quadri - לאחרונה המאפייה הזו זכתה בתואר “המאפיה הטובה ביותר בבולוניה”צילום: רום מילשטיין

Regina di quadri - לאחרונה המאפייה הזו זכתה בתואר “המאפיה הטובה ביותר בבולוניה” ולא בכדי. מדובר במאפייה נפלאה, אסתטית ובעיקר טעימה. מבחר של קרואסונים מתוקים ומלוחים, טארטלטים קטנים ומגרים וסנדוויצ'ים טובים. אין שם מטבח, אז אל תצפו לדברים נוספים מלבד מאפים מצוינים וקפה נפלא. אם אתם מגיעים בסוף השבוע דעו כי המקום עשוי להיות עמוס וללא מקומות ישיבה פנויים, במקרים האלו תוכלו לקחת את הקפה והמאפה שלכם לפארק Giardini Margarita שנמצא ממש מעבר לכביש.

Via Castiglione 73/A

שלוק של קפה איכותי:

Terziקפה וכוס מים
Terzi- קפה איכותי וטובצילום: רום מילשטיין

Terzi - רבות כתבתי אודות המקום המופלא הזה, קפה איכותי וטוב עם פטיפורים קטנים ליד הקפה, תערובות קפה שונות ואיכותיות. על המקום בהרחבה תוכלו לקרוא כאן.

Via Guglielmo Oberdan 10/d

ארומה בולוניה
Aroma- בר הקפה הזה מגיש את הקפה של גרדלי, אלוף הקלייה העולמי לשנת 2017צילום: רום מילשטיין

Aroma - בר הקפה הזה מגיש את הקפה של גרדלי, אלוף הקלייה העולמי לשנת 2017. מבחר התערובות לא גדול במיוחד אבל איכותי ומעניין. כאן לראשונה טעמתי קפה חמוץ נורא, במרירות אפסית ובניחוחות של פירות יער. מוזר לא? תנסו ותגלו עולם אחר של קפה.

Via Porta Nova 12/b

ארוחת צהריים (זכרו שרוב המקומות פתוחים עד 15:00):

מבחר מנות עם פסטה
Pasta fresca Naldi - המקום הזה הוא בעצם חנות פסטות של שלושה דורותצילום: רום מילשטיין

Pasta fresca Naldi - המקום הזה הוא בעצם חנות פסטות של שלושה דורות: הסבתא האמא והילדה שעדיין עובדות שם במרץ ומכינות פסטות טריות נפלאות. בניגוד לחנויות פסטות אחרות, כאן ניתן להזמין גם פסטה עם רוטב או לזניה ולשבת לאכול ממש כמו במסעדה. העניין הוא שאין כל כך איפה לשבת ולכן יש הסדר עם בר המשקאות ממול שייתן לכם לשבת ולאכול אצלו בתנאי שתקנו שם שתייה. הפסטות נארזות בכלי פלסטיק (שאין צורך להחזירו) ולכן גם ישיבה ברחוב אפשרית בהחלט. חוויה טעימה. עוד על הפסטות של בולוניה אפשר לקרוא כאן.

Via del Pratello 69

Tamburini - מבחינתי בצהריים אין יותר כיף מלשבת ולאכול פלטת נקניקים וגבינות איכותית בליווי בקבוק יין מקומי והמקום הנעים ביותר לעשות את זה הוא במעדנייה הנמצאת במרובע האוכל הקסום במרכז בולוניה. המעדנייה מציעה מבחר פלטות נקניקים וגבינות, בורטה, פסטות ומגוון מאכלים שיגישו לכם החוצה אל הרחוב שוקק החיים. השולחנות עשויים מחביות יין ישנות ותנורי חימום פזורים בחורף כדי לחמם את האווירה. החוויה מקומית נפלאה וטעימה וגם לא מאוד כבדה, כי הרי ארוחת ערב עוד עומדת בפנינו.

Via Caprarie 1

אפריטיבו:

אפרטיבו
האפריטיבו מתחיל בשעות המוקדמות של הערב וממשיך עד 21-22 ובעצם משמש כמעורר תאבון לארוחת הערב צילום: רום מילשטיין

Camera con Vista - המקום הוא משהו בין ביסטרו לבר קוקטליים איכותי,  עם אפריטיבו נפלא שמוגש לשולחן (לא בופה). הקוקטיילים עשויים בקפידה עם אלכוהול איכותי והמקום עצמו ממוקם בפיאצה היפה ביותר בבולוניה- פיאצ’ה סנטו סטפנו. אם נפלתם על יום המאפשר ישיבה בחוץ- אל תחשבו פעמיים. האפריטיבו מגיע עם שיפודונים קטנטנים של בשר, מבחר ירקות, סנדוויצ’ונים קטנים ואיכותיים וגבינות (תכולת האפריטיבו משתנה מעת לעת) בהחלט אחד מהמקומות המגישים את האפריטיבו הטוב ביותר בבולוניה. עוד על האפריטיבו באיטליה אפשר לקרוא כאן.

Via Santo Stefano 14/2a

Impero - האימפרו מציע אפריטיבו עשיר או מה שהאיטלקים קוראים לו אפריצ’נה, בופה עשיר של מגוון מאפים, פשטידות ונשנושים ואפילו פיצה חמה שתגיע אליכם למרכז השולחן. אל תטעו, המקום הזה הוא לא מסעדה כלל, אבל אפשר לספק בו את הרעב בבופה חופשי בעלות של 11 יורו כולל משקה קל או אלכוהולי. אני ממליצה לא להתמלא, ולהמשיך למסעדה לארוחת ערב מקומית וטובה.

Via dell’lndipendenza 39

ארוחת ערב:

עלי פסטה
Nonna Rosa-אסור לפספס את המקום הזהצילום: רום מילשטיין

Nonna Rosa - אין ספק שאם אתם מגיעים לבולוניה אסור לכם לפספס את המקום הזה. כשמה של המסעדה "סבתא רוזה" מיד מרגישים כאן כמו בבית של הסבתא האיטלקית שמעולם לא היתה לכם, שמיד תצא מהמטבח אחרי שהתקינה בו את מיטב ממטעמיה. המסעדה נמצאת בתוך דירה, הצוות שעובד בו מבוגר ומקצועי, והאוכל פשוט חלומי: פסטות נהדרות, בהן טורטליני ברודו (מרק) שלהם הוא הטוב ביותר שאכלתי, שניצל בולונייזי מושחת (שניצל עטוף בפרושוטו קרודו בקרם פרמיג'אנו), טליאטה של בשר בקר, עם רוקט טרי וגבינת גראנה פדנה וקינוחים נפלאים. המקום נמצא מעט מחוץ למרכז ולכן נדרשת לשם נסיעה קצרה. באוטובוס תוכלו להגיע תמורת יורו וחצי לכרטיס ונסיעה במונית תעלה בין 10-15 יורו, תלוי בתנועה בכביש.כך או כך, שווה כל יורו.

Via Piave 31

Drogheria della Rosa - המסעדה הזו מעט יותר יוקרתית באופיה ועל כן גם קצת במחיר. ברגע שתתיישבו יימזג לכם פרוסקו צונן לכוס היין ומנה ראשונה קלילה תונח לכל אדם. אין תפריט ולכן המלצר יספר לכם על המנות היומיות המשתנות. הפסטות שם נפלאות ומנת הפילה ברוטב בלסמי מצומצם מענגת. כל התענוג יעלה בערך 50 יורו לאדם, כולל האלכוהול. מבטיחה לכם שתצאו שבעים ומרוצים.

Via Cartoleria 10

כי תמיד יש גם מקום לפיצות:

Pumma - פיצות גורמה מופלאות. פיצרייה מעט יותר יקרה מפיצריות אחרות בעיר, אבל התוספות כאן הן עולם ומלואו ובסופו של דבר אנחנו מדברים על הבדל של בין 3-5 יורו לפיצות אחרות זולות יותר. החוויה כאן היא של מסעדה לכל דבר ולא של פיצרייה והמקום מתאים גם לארוחת ערב חגיגית. אסור לפספס בשום פנים ואופן את הפיצה הטובה ביותר שלהם עם תוספת של מוצרלה פאבלו, בורטה מפורקת ופרושוטו קרודו. עוד על הפיצה של בולוניה אפשר לקרוא כאן.

Via Augusto Murri 103

פיצות
Il Sellaio- פיצה רומאית קלאסית, דקה פריכה ומתפצפצת. חלומה של כל פיצהצילום: רום מילשטיין

Il Sellaio - פיצה רומאית קלאסית, דקה פריכה ומתפצפצת. חלומה של כל פיצה. שירות זריז ונעים ובירה קפואה נהדרת מהחבית. לא תמצאו כאן דברים אחרים מלבד פיצה או קלצונה אז ראו הוזהרתם.

Via san Donato 31

משקאות לשעות הקטנות של הלילה:

קוקטייל
Il Rialto-הקוקטיילים כאן נהדרים ומושקעיםצילום: רום מילשטיין

Il Rialto - בר קוקטיילים שהוא גם מסעדה, מעוצב ונעים עם הרבה אווירה. הקוקטיילים כאן נהדרים ומושקעים והתפריט שלהם ממש מגוון ושונה, עם שילובים מעניינים ולא שגרתיים שלא תמצאו רבים כמוהו בבולוניה.

Via Rialto 23/c

קוקטייל טורטליני שזה בעצם וודקה שאליה הוחדרו ארומות בשר הטורטליני
Very nice Coktail bar- קוקטייל טורטליני שזה בעצם וודקה שאליה הוחדרו ארומות בשר הטורטליניצילום: רום מילשטיין

Very nice Coktail bar - שם מקורי הא? האמינו לי שהקוקטיילים מפצים על כך. מדובר על שני חבר'ה צעירים בני 21 שפתחו את המקום לבדם בעשר אצבעות עם הרבה תשוקה, ידע ואהבה לאלכוהול. המקום נפתח ממש לפני חודש וחצי וכבר זכה לאהדה היסטרית בקהל הבולונייזי. אלכס אחד מהבעלים רוקח בין היתר קמפרי, צ'ינאר וליקרים משונים לבדו והוא יספר לכם על כך עם עיניים בורקות. הקוקטיילים הם חדשניים, מרגשים ומוזרים. אחד הקוקטיילים הוא קוקטייל טורטליני שזה בעצם וודקה שאליה הוחדרו ארומות בשר הטורטליני, היא משוקשקת עם פרמז'ן וסאוור והתוצאה היא קוקטייל מלוח/ מתוק טעים ומיוחד (שלא כל אחד יאהב). זהו קוקטייל כל כך ייחודי שאלכס  אפילו רשם עליו פטנט. עוד משקה מעניין הוא קוקטייל שמשלב גראפה שהושרו בה פטריות פורצ'יני ואגסים, משוקשקת עם סאוור, חלבון וברברסקו. לצד הקוקטייל מוגשות להן חתיכות גבינת פיקורינו מלוחה כדי לנגוס בין שלוק לשלוק.

Via Collegio Spagna 7/B

עכשיו אחרי שאני יודעת שהשארתי אתכם בידיים טובות אני יכולה לחזור לארץ בשקט. אל תפספסו את האזור המופלא הזה והבטיחו לי שבטיול הבא שלכם לאיטליה אתם מגיעים לכאן, מבטיחה לכם שתתאהבו. אריוודרצ'י.

רום מילשטיין

רום מילשטיין | |רומי אוכלת את איטליה

רום מילשטיין 27, אוכלת, שותה, כותבת.

מילה אהובה: פריך

מפחדת ואוהבת כאחד: פחמימות

לא יכולה בלי: משהו מתוק בסוף (ביס קטן נו בחייאת)

תמיד יבוא בטוב: מולים, שניצל וחמאת בוטנים (כל אחד בנפרד כמובן)

דרינק: נגרוני

יין: לבן- צרפת, אדום- איטליה

על הבלוג

נמצאת בבולוניה ל-3 חודשים אבל בפועל שם כבר 3 שנים. הולכת לאכול כמעט באותם המקומות רק הפעם לכתוב לכם עליהם. לגלות מקומות חדשים ולטייל אתכם.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ