הארץ
קציצות וקוסקוס במסעדת "טשרניחובסקי 6"
כאילו שף רקח לכם ארוחת חג שלמה, אוכל מוכן לחג במסעדת טשרניחובסקי 6צילום: דן לב
הארץ

הכנת ארוחת חג לכל המשפחה ודגירה על הסירים הן אולי מאורע משמח, מרגש ומגבש, אבל בואו נודה על האמת - זה גם מעייף, מתיש, מלכלך והתוצאה לא תמיד עומדת בגובה הציפיות. אם בחרתם השנה להקל על עצמכם קצת, זה לגמרי בסדר, והכתבה הבאה היא בדיוק למען זה - אלה כל המקומות המומלצים שעובדים שעות נוספות כדי שכולנו נעבוד פחות החג. את המחמאות אגב, אתם מוזמנים לשמור לעצמכם, לא נספר לאף אחד.

ראש השנה 2019
מתכונים לראש השנה
מנות עוף לראש השנה
דגים לראש השנה
מתכונים לעוגות דבש

טשרניחובסקי 6

בביסטרו הפורטוגלי הקסום יציעו תפריט אוכל מוכן שכולל מנות ראשונות וקלאסיקות כמרק עוף צח עם קניידלך (48 שקלים לארבע מנות); גפילטע פיש (16 שקלים ליחידה); כבד קצוץ בשמאלץ, בצל מטוגן וביצים קשות (10 שקלים ל-100 גרם); סלט חצילים, פלפלים ועגבניות (8 שקלים ל-100 גרם); סלט תפוח אדמה רוסי (5.8 שקלים ל-250 גרם); צימעס (7.5 שקלים ל-100 גרם) ועוד. בין המנות העיקריות: קציצות בקר ועוף, כרישה ואפונה ברוטב עגבניות (47 שקלים למנה); בף בורגיניון עם ירקות שורש (67 שקלים); צלי בקר בבישול ארוך (67 שקלים); שוק אווז קונפי ברוטב פורט (65 שקלים למנה); כרע עוף צלויה בתנור ביין לבן, בצל, פלפלים, זיתים וטימין (46 שקלים); פילה סלמון טרי אפוי בתנור במרווה ויין לבן (54 שקלים) ועוד. לצד אלו, יוצעו תוספות שונות, כמו אורז לבן ועשבי תיבול; אורז מלא בצל וגזר; קינואה וירקות; פירה תפוחי אדמה; או ירקות שורש אפויים בשמן זית ורוזמרין (5-9 שקלים ל-100 גרם) וכן מנות צמחוניות וטבעוניות כמו: לביבות עדשים שחורות מונבטות ברוטב עגבניות שרי לצד אורז מלא וירקות עונה (62 שקלים למנה). להשלמת הקנייה, ועבור מי שרוצים ללוות את ארוחת החג עם יין, אפשר יהיה לרכוש בקבוקי יין פורטוגלי מיוחדים בייבוא אישי בבר היין שממול ("פורטו"), לאירוח או כשי לחג. 

צילום: תומר אפלבאום

טשרניחובסקי 6 - לכל הפרטים

מעדניית אגתה

במעדניית אגתה מציעים אלטרנטיבה קלילה לאוכל המסורתי של החג, בצורת מגשי גבינות לאירוח, אם להרכבה אישית או כאלו שמגיעים מוכנים, ויכולים להיות מוצעים לשולחן כמנות ראשונות או לחלופין, כהשלמה אנינה לקינוחים. במדפי המעדנייה תמצאו מאות סוגי גבינות ייחודיות, מיצרנים שונים בעולם, ביניהן גבינות מיושנות, גבינות עובש וגבינות עם תוספות כפחם, סיידר, יין, חרדל, עשבי תיבול וכמהין. אלו ועוד, תמצאו כאן שלל מעדנים, קונפיטורות ומרמלדות, רטבים ופסטות, יינות, דגים מעושנים, ממתקים ועוד. דבר ייחודי נוסף להתעכב עליו כאן הוא שמדי שבוע מוטסות מגוון גבינות טריות מוצרלה ובוראטה מחלב של בופלו, מסקרפונה, יוגורט יווני, ריקוטה, גבינות פטה ועוד כ-30 סוגי חמאות משובחות כמו חמאת "בורדייה" המפורסמת. את סידורי המגשים אפשר לבחור במשקלים שונים: 600 גרם (245 שקלים) או 900 גרם (295 שקלים).  לשאר ימי החופש החגי תשרי, תמצאו גם סלסלות פיקניק עם גבינות, נקניקים, לחם, יין ועוד דליקטסים (235 שקלים). 

מגש גבינות במעדניית "אגתה"
חגיגה של דליקטסים בחג, אגתה צילום: אנטולי מיכאלו

מעדניית אגתה - לכל הפרטים

שרונה מרקט

לקראת ראש השנה, גם בחנויות השרונה מרקט יציעו שלל אוכל מוכן, עבור כל מי שמתכננים לארח בחגים מבלי לטרוח על הסירים. כך למשל, לחובבי הבשר, בקצבייה של מרינדו אפשר יהיה למצוא מנעד מנות חגיגיות, מבוססות נתחים במרינדה, מתובלים ומקוצבים – נתחים של עוף ממולא שלם או שוק וכתף טלה; סינטה ברינדה של חרדל, סילאן או שמן זית ועשבי תיבול (69-175 שקלים לקילו, לפי הנתח והמילוי); כל הנתחים יגיעו ארוזים ואליהם יצורפו הוראות הכנה, כדי שכל שיישאר לעשות זה להכניס התנור ולהגיש. מעבר לכך, ניתן יהיה לרכוש במעדניית "לה פרומאז'רי" מגוון סלטים וממרחים כמנות ראשונות לשולחן החג, דוגמת מטיאס הולנדי או מקרל מעושן עם בצל ופלפל אנגלי; צזיקי יוגורט של מחבלת המאירי או סלט חצילים עם קוביות בולגרית, ועוד.  

שרונה מרקט
צילום: אלירן אביטל

שרונה מרקט - לכל הפרטים

נורדיניו

בנורדיניו, המעדנייה החדשה והאחות הקטנה של "קפה נורדוי" יכינו לכבוד החג עוגות שונות שניתן יהיה לרכוש לשולחן החג, כשבאופן כללי, החליטו כאן להחליף השנה את הדבש בסילאן, ולתת כבוד לדבש התמרים. בין העוגות: עוגת סילאן, יוגורט יווני ותאנים בחושה (47 שקלים לגודל אינגליש קייק); עוגת סילאן וטחינה בחושה (38 שקלים לגודל אינגליש קייק); עוגת הגזר המפורסמת המקום, עשויה עם ג'ינג'ר, קינמון וזיגוג גבינת שמנת (45 שקלים לאינגליש קייק); הקראק פאי יצא למכירה כעוגה לכבוד החג -  עוגת שיבולת שועל, חמאה וסוכר נשמעת פשוטה אבל לא סתם היא זכתה בשמה (72 שקלים לתבנית לאינגליש קייק); סטיקי טופי פודינג – עוגת תמרים רכה (51 שקלים לאינגליש קייק); עוגת הגבינה הרכה של "נורדוי" (110 שקלים לקוטר 18; 190 שקלים לקוטר 24).

עוגת גזר של נורדיניו
עוגת גזר של נורדיניו צילום: מוטי מילרוד

נורדיניו - לכל הפרטים

חוות צוק 

גם בחוות צוק, המעדניה ברמת אביבמציעים מגוון פתרונות יצירתיים שיקלו על הכנות החג. במנות המסורתיות ובפתיחים תמצאו חזרת אדומה או לבנה (18-22 שקלים ל-300 גרם); גפילטע פיש (14 שקלים ליחידה); כבד קצוץ (85 שקלים לקילו); רגל קרושה (59 שקלים למנה) ועוד. לצד הללו, יוצעו גם נתחי בשר טריים מהחווה וגם קטגוריה שלמה של מנות שאפשר פשוט "להכניס לתנור" - נתחי בשר מובחרים ומתובלים, שכל מה שצריך לעשות זה רק לכוון את המעלות בתנור ולתת לו לעשות את העבודה. כך למשל, מציעים כאן לשון בקר (59 שקלים לקילו); או ספייריבס טלה (89 שקלים לקילו); לצד נתח של רוסטביף פילה בקר או סינטה בחרדל, פלפל שחור, מלח ורוזמרין (179-279 שקלים לקילו); כתף או שוק טלה בזרעי כוסברה ולימון כבוש (174 שקלים לקילו); עוף שלם ללא עצמות ממולא באורז ובשר או בפירות יבשים (52-68 שקלים לקילו) ועוד הרבה אוכל חגיגי שירשים את המסובין סביב שולחן ויחבר את המשפחה. בנוסף, ניתן יהיה לרכוש במקום יינות במבצע, מקומיים או לאו, תוספות (כמו מג'דרה, תפוחי אדמה או ירקות חווה) וקינוחים לסוף הארוחה, כמו מוס שוקולד אישי, עוגות דבש, טארט תפוחים או פנקוטה (8-52 שקלים), כי חשבו כאן בגדול, על הכל. 

חוות צוק המעדניה
צילום: אפיק גבאי

חוות צוק - לכל הפרטים 

קייטרינג לואיזה

בקייטרינג לואיזה של השף נדב מלין מבשלים תפריט מיוחד של מנות מסורתיות לצד מנות מסורתיות ועדכניות יותר לכבוד שולחן החג. בין הללו תמצאו למשל ראשונות כקדירת דגים בסגנון בויאבס (50 שקלים למנה); סלמון טרי עם לימון כבוש ושקדים (265 שקלים לשבע מנות); רוסטביף סינטה עם צ'ימיצ'ורי וקרםחזרת (405 שקלים ל-10 מנות) ופסטייה פתוחה מבצק פילו ושמן זית עם נתחי פרגית ומשמש אוזבקי עם קרם שקדים וזעפרן (25 שקלים למנה אישית). גאוות המקום היא תפריט שמבוסס על גישת הסלואו פוד כלומר, כזה שנותן כבוד לחומרי הגלם המקומיים והעונתיים, תוך שימוש בשמן זית בלבד וללא תוספים וחומרים משמרים. בין העיקריות שממשיכות קו זה תמצאו למשל, פורקטה טלה במילוי עשבי תיבול מקומיים עם רוטב חבושים (100 שקלים למנה); אוסובוקו טלה עם ירקות שורש (100 שקלים למנה); עופיונים אורגניים ממשק מלמד ממולאים בחיטה, בהרט ולימונים (90 שקלים ל-2-3 מנות); פילה מוסר ים על תבשיל רטטוי (40 שקלים למנה); וקדירת לחי בסגנון בסקי (60 שקלים למנה). לצד כל אלו, תוכלו לבחור גם תוספות, מטבלים וסלטים, מטפנד זיתים שחורים, קרם חזרת, סלסת עגבניות חריפה או מטבל פלפלים קלויים (50 שקלים לחצי קילו) ועד סלט סלק עם עלי ארוגולה ואגוזי פקאן מסוכרים או סלט תפוחי אדמה סגולים (כ-60-80 שקלים לקילו). 

כתף טלה בקייטרינג "לואיזה"
לפי תורת הסלואו פוד, כתף טלה בקייטרינג לואיזהצילום: אסף קרלה

קייטריג לואיזה - לכל הפרטים

אתר יאמי

גם השנה מציעים באתר יאמי שלל ארוחות שיכינו לכם במיוחד בשלנים שונים בשלל סגנונות ומני מעדנים ממגוון עדות, במחירים שנעים בין 85-189 שקלים לאדם. רוב הארוחות כוללות שתי מנות ראשונות, שתי עיקריות, תוספות וסלטים לבחירה. בין מנעד הארוחות תמצאו למשל, ארוחה בסגנון מרוקאי של יוטבת (בעלות של 129 שקלים לסועד) שכוללת מנה ראשונה לבחירה מתוך מנות דוגמת מרק עוף עם קניידלך או אטריות, ארטישוק ממולא עוף או בשר עם כרפס ואפונה, סירות חציל במילוי בשר טחון ומאפה פילו במילויים שונים. בהמשך, אפשר לבחור שתיים מתוך מנות עיקריות כמו דג מרוקאי פיקנטי, צלי בשר ברוטב, פילה סלמון במרינדת עשבי תיבול לימונית, עוף שלם במילוי בשר ואורז, טנזיה - בשר כבש ופירות יבשים או דלעת ערמונים במילוי אורז מתובל (מנה טבעונית); בין התוספות והסלטים: סלט בורגול חגיגי עם גרגירי רימון, סלט ירוק עם רימון ותפוח עץ, סלט סלק אדום וסלט גזר פיקנטי ולקינוח, עוגת דבש ומייפל. חלופה לארוחה אחרת היא מ"המטבח של אלון" ומחירה 189 שקלים לאדם (או 169 שקלים, ללא מרק). היא כוללת: מרק עוף עם קניידלך; מנות ראשונות לבחירה כמו גפילטע פיש וחזרת ביתיים; קבב דגים עם רוטב יוגורט עשבי תיבול; ופטריות בפסטו ושמנת; שלישיית סלטים: סלט ירקות שורש; עגבניות שרי בעשבי תיבול וכבד קצוץ; וצמד מנות עיקריות לבחירה, ביניהן קדירת בקר ירקות שורש ופטריות; צלי עוף בפירות יבשים; עופיון ממולא בפרגית, שקדים ומשמש מיובש; פילה סלמון בעשבי תיבול; או פשטידת כרובית וברוקולי. לצד אלו מגיעות התוספות: בטטות ותפודים אפויים; אורז עם ירקות, חמוציות ואגוזים וצימעס, ואחרונה חביבה, מנה אחרונה לבחירה: מרקיז שוקולד, פנקוטה קרמל או קומפוט פירות יבשים. באתר "יאמי" מציעים עוד מגוון ארוחות, ביניהן חלק טבעוניות לחלוטין לצד חלופות פחות שגרתיות

דלעת ערמונים טבעונית במילוי אורז במטבח של יוטבת
דלעת ערמונים טבעונית במילוי אורז במטבח של יוטבת, אתר יאמיצילום: גדי גורוביץ'

אתר יאמי - לכל הפרטים 

מתחם בראשית

במתחם האירועים "בראשית" שממוקם על כביש 4 בואכה חדרה, מציעים מדי שישי  אוכל מוכן וכשר לרכוש הביתה. לכבוד ארוחת ראש השנה, בנו כאן תפריט חגיגי להזמנה מראש. ניתן יהיה למשל, להזמין ארוחה לחמישה סועדים (599 שקלים) שתכלול שישה סוגי סלטים, שלוש תוספות, חמש מנות דג, חמש מנות ביניים (מאפים או ממולאים), חמש מנות עיקריות, שתי חלות או שלוש יחידות של לחם פרנה ופלטת קינוחים או עוגת שמרים. ניתן לבצע הזמנות למספר גבוה יותר של סועדים, בתוספת של 120 שקלים לאדם, או לחלופין, להזמין ארוחה לפחות מחמישה אנשים, בתחשיב דומה (120 שקלים לאדם). בין מנות הדגים: פילה מושט ברוטב מרוקאי, סטייק סלמון בעשבי תיבול וצ'ימיצ'ורי או גפילטע פיש; בין העיקריות הבשריות: צלי בקר ברוטב פטריות, אסאדו ברוטב, מוקפץ עוף, מוסקה ומפרום. בין המאפים: פאי במילוי פרגית וערמונים, רול אנטרקוט ופיצוחים או רול עוף; ובין הסלטים: חומוס תוצרת המקום, עגבניות שרי עם פטריות ובזיליקום, אנטיפסטי, סלט טאבולה, חציל מטוגן, גזר מרוקאי ומטבוחה ביתית. בתוספות: תפוחדים זעירים בתנור, שעועית ירוקה, מוקפץ צמחוני, אורז קווקזי, זיתים מרוקאים וטנזיה. אוהבי המטבח הקווקזי יוכלו להזמין מראש מנות כעלי גפן ממולאים בשר, צ'יבורק (במילוי בשר או ירק), בלינצ'ס בשר, כיסוני דושפרה ומגוון שיפודים כמו קבב בנוסח קווקזי, סלמון וכמובן, כבש.

ארוחת חג בנוסח קווקזי, צ'יבורק במתחם "בראשית"
ארוחת חג בנוסח קווקזי, צ'יבורק במתחם בראשיתצילום: אגמדיה

מתחם בראשית - תחנת דלק דור אלון, צומת נחל חדרה (כביש 65 לכיוון מערב)

סנדר

אם כבר חג יהודי שחוגג את ראש השנה העברית החדשה, אי אפשר שלא להזכיר את מסעדת סנדר שמזוהה יותר מכל עם אוכל יהודי מזרח אירופאי כשר. כאן יתקינו, כמדי שנה, תפריט מסורתי לחג, מהמנות הראשונות ועד הרולדה והקומפוט. בין הסלטים והפתיחים: הכבד הקצוץ המפורסם (לא טחון, אלא קצוץ כמו של סבתא); סלט ביצים עם שמאלץ; רגל קרושה פיקנטית עם פלח לימון; גפילטע פיש או קרפלך; פשטידת בשר ותפודים (יאפצ'ק); פלפלים ממולאים וצמחוניים, ועוד (כ-30 שקלים למנה). בעיקריות תוכלו לקבל עד הבית לשון עגל עם פטריות; צלי בקר בתנור; קציצות עוף מטוגנות או ברוטב; השניצל המפורסם של סנדר; סטייק פרגית בתנור עם עשבי תיבול; קורקבנים ברוטב; ושוק ברווז ברוטב תפוזים (60 שקלים למנה של 200 גרם או 70 שקלים כולל תוספות). לצד העיקריות ניתן לשלב תוספות כצימעס, כרוב מאודה, תפוחי אדמה בתנור בנוסח פולני, גיבץ' או שעועית ירוקה. עבור משלוח בתוך תל אביב תשלמו 50 שקלים ולאזור רמת גן וגבעתיים 70 שקלים. רצוי להזמין עד שבוע מראש.

ראש השנה סנדר
צילום: מיטל סלמון

סנדר - לכל הפרטים

ריחות וטעמים

גם בשוק ריחות וטעמים שברמת השרון תוכלו לרכוש ארוחה מלאה מ-א' עד ת' ולוותר על השעות הנוספות מעל הכיריים. בתפריט ראש השנה תמצאו שלל סלטים כמו כרוב עם פיצוחים וגרעיני חמנייה או חמוציות; סלט בורגול עם אפונה וארוגולה; סלט שורשים בשומשום; סלט עדשים שחורות עם בטטה ורוקט; סלט גזר חי עם נענע וסילאן, ועוד (59 שקלים לקילו); אלו ועוד, תמצאו קטגוריה של מנות ראשונות וביניהן מרקים כמו מרק עוף או מרקי קובה; ממולאים כמו עלי גפן או פלפל ממולא צמחוני (59 שקלים לקילו) ומאכלים מסורתיים או ביתיים כמו כבד קצוץ, קרפלך, חריימה, גפילטע ועוף בתנור (69-99 לקילו). עוד בקטגוריות: תוספות כמו אורז לבן, תפודים בתנור, אורז צהוב או אדום, שעועית ירוקה, פירה בטעם קוקוס וכרובית מצופה (29-69 שקלים לקילו); וכמובן, קינוחים, ביניהם כדורי שוקולד ענקיים (5 שקלים ליחידה); קינוחי כוסות שונים (40 שקלים ל-6 יחידות); מבחר עוגות בחושות (35 שקלים לעוגה) ועוד. מומלץ להזמין עד שבוע מראש.  

מאכלים ופירות ב"ריחות וטעמים" - לזניה, רימונים, תפוחים, דלעות ותמרים צהובים
אוכל ביתי חובק עולם, שוק ריחות וטעמים ברמת השרוןצילום: רוני חמד

שוק ריחות וטעמים - החרש 8 רמת השרון

סהרה - אוכל מוכן עד הצימר

במידה ובחרתם את ראש השנה כעת ראויה לצאת בה ולטייל בצפון הארץ ובתוך כך שכחתם להתארגן על ארוחת חג, אז במסעדת סהרה הכשרה מיישוב שומרה מציעים אלטרנטיבה - ארוחת ראש השנה בסגנון מרוקאי והשוס - כל זה קורה ממש עד פתח הצימר. בין המנות בתפריט החג: פטריית פורטובלו במילוי בשר; דג מבושל ברוטב מרוקאי; מח עגל ברוטב פלפלים חריפים; ארטישוק ממולא בקר; צלי בקר ברוטב ערמונים; טג'ין עוף בטנזיה; תבשיל כבש וזעפרן; קדרת בשר ראש וגרגירי חומוס; קוסקוס רויאל בתוספת ירקות, ועוד (150 שקלים למבוגר; 70 שקלים לילד). מומלץ להזמין 10 ימים לפני החג. 

מסעדה סהרה - טלפון להזמנות: 077-9964444

מונייר - פינגר פוּד

עבור מי שמחפשים חלופה מעט קלילה יותר לארוחת ערב החג, שלרוב נוטה להיות עשירה אך כבדה, ב"מונייר" מציעים אלטרנטיבה: ארוחה שמבוססת כולה על קאנאפס, מנות אישיות מסוגננות (כ"פינגר פוּד"). בין מגשי הקאנאפס, שכוללים מתאבנים ומנות קטנות: בליני בטטה, גבינת שמנת, קוויאר שחור (צמחוני) ובצל ירוק; בליני סלק, גבינת שמנת שום שמיר ואגוזי מלך; פחזניות במילוי טונה, רטטוי, פלפל אדום וצהוב, זוקיני, בצל וממרח עגבניות; בריוש, גבינת רוקפור, פקאן מסוכר, תפוח ירוק ובלסמי מצומצם; בריוש, סלמון מעושן, גבינת שמנת וקוויאר אדום צמחוני; וטארטלט קפרזה, צימוקי עגבניות שרי, בייבי מוצרלה ובזיליקום (193 שקלים ל-24 יחידות; 322 ל-48 יחידות). עוד מציעים כאן מגש פיתות "סטריט פוד" שמוגשות עם סלסה וזיתים, ביניהן "פית'לה סביח", עם חציל קלוי, עגבניות שרופות, טחינה ירוקה וביצה קשה; "פית'לה שווארמה פורטובלו" עם שווארמה עשויה פטריות, טחינה לבנה, עגבנייה ופטרוזיליה; ו"פיתל’ה פלאפל בורגול" עם טחינה, מלפפון חמוץ ועגבנייה שרופה (182 שקלים ל-20 יחידות; 293 שקלים ל-40 יחידות). ויש גם קנקני קוקטיילים, כמו סנגריה או מוחיטו (58.5 שקלים לקנקן) ומגשי קינוחים, כמאפינס תפוח בדבש עם תמרים וקרם וניל (123 שקלים ל-15 יחידות; 221 שקלים ל-30 יחידות); טארטלטים עם תפוחי מקורמלים ושטרויזל (146 שקלים ל-15 יחידות; 257 שקלים ל-30 יחידות); מקרונים ללא גלוטן עם רימונים ודבש (243 שקלים ל-32 יחידות); ומוס צ'יזקייק ורימונים (152 שקלים ל-12 יחידות; 310 שקלים ל-30 יחיודת). 

קאנאפס של "מונייר": בליני בטטה, גבינת שמנת, קוויאר שחור (צמחוני) ובצל ירוק; בליני סלק, גבינת שמנת שום שמיר ואגוזי מלך; ופחזניות במילוי טונה, רטטוי, פלפל אדום וצהוב, זוקיני, בצל וממרח עגבניות; בריוש, גבינת רוקפור, פקאן מסוכר, תפוח ירוק ובלסמי מצומצם
שלל בליני, פחזניות וטארטלטים, קאנאפס של מוניירצילום: דניאל לילה

מונייר - טלפון להזמנות: 03-7207918

שצ'ופק

במסעדת הדגים ופירות הים "שצ'ופק" מציעים לקראת ראש השנה תפריט דגים טריים ומתובלים לקנות במקום ולהכנה בבית. בפועל, במסעדה יחתכו, יקצצו וינקו את הדגים, בהמשך אף יכינו את כל החומרים הדרושים ליצירת מנה עיקרית, כשכל שנשאר הוא רק להכניס לתנור ולתזמן. הדגים מגיעים באופן הכנה ותיבול לבחירת הלקוח, כשבין האופציות: יין לבן, חמאה או שמן זית, שום ועשבי תיבול. בין המנות: דניס בשמן זית, שום או יין לבן ורוזמרין (45 שקלים); פילה סלמון בחמאה, שום, יין לבן ורוזמרין (45 שקלים); או מטיאס כבוש (25 שקלים ל-250 גרם). בנוסף ניתן גם להזמין ממבחר הסלטים הטריים שמכינים פה מידי יום.

דג טרי וסלטים (טאבולה, סלק ועגבניות) בשצ'ופק
דג טרי באופן עשייה נבחר הביתה, שצ'ופקצילום: אפיק גבאי

שצ'ופק - לכל הפרטים

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ