לא רק לשתייה: מנות עיקריות עם יין לראש השנה

יין הוא מרכיב חשוב בארוחת החג - ולא רק בהרמת הכוסית. נתנו לארבעה בשלנים ביתיים אתגר: לשדרג עמו את המנות העיקריות. הנה התוצאה

רותם מימון
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון

שני חגים בשנה מעלים משמעותית את מכירות היין ואת צריכתו בישראל – פסח וראש השנה, כמובן. בראשון שותים ארבע כוסיות (לפחות) ובשני מרימים כוסית לשנה חדשה טובה ומוצלחת. בין לבין, שוכחים שיין יכול לשמש מעבר למשקה, גם כתבלין משובח, עמוק ומיוחד, שכמה טיפות (או יותר) ממנו עשויות לתת תפנית מעניינת לכל מנה.

כמו בכל תחום בחיים, גם בבישול עם יין חשוב לשמור על כמה כללים בסיסיים. ג'וליה צ'יילד, כוהנת האוכל האמריקאית, אמרה פעם שאם אין לך יין טוב, עדיף לשפוך אותו לפח ולא לסיר, כי יין לא איכותי יכול להרוס מנה פשוטה בעוד שיין משובח עשוי להאציל (או להציל) אחרת. לכן הכלל הראשון והחשוב ביותר בבואכם לשלב מעט יין בבישולים הוא להשתמש ביין שהייתם מוכנים לשתות, כלומר, לעולם אל לכם להשתמש ביין שלא הייתם שותים. אם החך שלכם לא אוהב את היין, רוב הסיכויים שלא תאהבו את המנה שהכנתם אתו.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ