בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון למאפינס קישואים לסוכות

לסוכות ולסוכה נבחר מתוך הספר "ילדים מבשלים לחג" את המתכון למאפינס הקישואים המתובלים

תגובות

נדמה שכל הורה יעלוץ למקרא ספר הבישול לילדים הזה, "ילדים מבשלים לחג" (הוצאת דניאלה די-נור). הספר נועד מראש לבישול משפחתי לחגים, אך דורית שנון, המחברת, אספה את כל מתכוני הבית הפשוטים, הטובים, החוצים עדות והאהובים בכל מטבח בישראל, ופישטה אותם בבהירות כזאת, שסוף סוף גם ההורים יבינו מה עליהם לעשות. התוצאה היא ספר נפלא, שגורם לי להיחפז ולאמץ ממנו כמה רעיונות. למשל, עוגת הגבינה שמיועדת אולי לשבועות, אבל מי יתאפק כאשר שנון מציעה, כבסיס למלית הגבינה, פרוסות של עוגת שוקולד מוכנה. כמה פשוט, כמה קונטרסטי בצבע ובטעם, וכמה חכם.

לשנון ניסיון ארוך בהדרכת ילדים בקורסים, בסדנאות ובחוגים לבישול. היא אספה מספר מרשים של טיפים יצירתיים, שהם (בצד התצלומים של שלבי ההכנה) אוצר בלום להורים. את הניסוח הבהיר בספר הזה מתכונאים רבים יכולים לאמץ לעצמם כדוגמה.

הספר כולל הצעות לא שגרתיות - כמו ראשי שום אפויים בשמן זית, צ'יפס מפרוסות דקות של סלק וסלרי ודונאטס ביתיים - ומכיל את כל קולינריית החגים, מאוזני המן ועד עוגת דבש וקניידלך. לסוכות ולסוכה נבחר מתוכו את מאפינס הקישואים המתובלים.

מתכון למאפינס קישואים לסוכות

חומרים ל-12 מאפינס גדולים:

2 קישואים כהים (זוקיני) בינוניים

2 ביצים

3 כפות "רוויון"

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס שמן

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום

1 כפית קינמון טחון

1/2 כפית ציפורן טחון

1/4 כפית פלפל אנגלי טחון

1/2 כפית מלח

1 ו-3/4 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

תבנית שקעים להכנת מאפינס גדולים

עטרות נייר (מאנז'טים) לריפוד תבנית השקעים

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. שוטפים היטב את הקישואים (לא מקלפים). מגררים אותם על החורים הבינוניים של המגררת.

3. שוברים את הביצים לקערה גדולה וטורפים אותן היטב.

4. בקערה גדולה אחרת מערבבים היטב קמח עם אבקת אפייה וסודה לשתייה.

5. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הזוקיני, מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים מעט. חשוב לא לערבב הרבה, לא צריך להגיע למרקם אחיד.

6. מרפדים תבנית שקעים (תבנית מאפינס) בעטרות נייר (מאנז'טים). בעזרת כף, ממלאים את העטרות בתערובת.

7. מבקשים ממבוגר להכניס את התבנית לתנור החם ואופים את המאפינס כ-25 דקות.




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו