עוגת דבש וחרובים

לכבוד השנה החדשה, מתכון מתוק לעוגה המשלבת דבש ואבקת חרובים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

בדומה לפולי הקקאו, לזרעי החרוב יש במקור טעם מריר, אבל יחד עם סוכר (או דבש) הם מקבלים טעם שוקולדי אהוב. החרוב הוא צמח שמקורו במזרח התיכון והזרעים שלו עשירים בסידן, מגנזיום וויטמינים מקבוצה B.

החומרים:

lכוס קמח

lכוס ורבע קמח מלא

1l כפית אבקת סודה לשתייה

lרבע כפית מלח

lחצי כוס אבקת חרובים

lחצי כוס סוכר

lחצי כוס שמן

lשלושת רבעי כוס מים

lכוס ורבע דבש

1l כפית חומץ תפוחים

2l כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:

לערבב את הקמח עם הסודה לשתייה, המלח ואבקת החרובים.

בקערה נפרדת לערבל את השמן, המים, הדבש, החומץ והווניל.

להוסיף את החומרים היבשים לקערה ולערבב היטב.

לאפות בחום בינוני כחצי שעה.

לצנן.

הכותבת היא תזונאית, הדיאטנית הראשית של שטראוס-מחלבות

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ