בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הכל זהב: מתכון לעוף ממולא של אייל שני

אחרי שעתיים בתנור לוהט תרנגולת ממולאת בלחמנייה וממרח פלפלים לומדים לחיות ביחד

3תגובות
דורעם גונט

תרנגולת ממולאת

ל-4 אנשים רעבים, או 6 מנומסים

אוכל שממלאים בו אוכל אחר הוא לרוב תערובת עתידית, בלתי אכילה בהווה, כזאת שתמציתה הוא דחיית סיפוקים מיידיים. בעולמנו קיים הקישקע, אותו מעי דקיק ושקוף, המוחלף כיום לרוב בשרוול ניילון מודרני, שמכיל בתוכו קמח, שמן ופלפל שחור. תריסר שעות בישול הופכות את הצינור הזה לגן עדן שאליו מתגעגעים כל החיים.

סנדוויץ' עטוף בתרנגולת מחדד את עוצמת דחיית הסיפוקים, לא בגלל שהסנדוויץ' אינו טעים חס וחלילה. ההיפך, סנדוויץ' הוא הדרך המהירה ביותר להגיע ממצב של הכנה למצב של אכילה. אבל בעוד פינו נפתח לבלוע אותו אנחנו מוצאים את עצמנו משנים בבת אחת את כיוון תנועת הידיים ומפנים אותן אל פתח בטנה הפעור של התרנגולת. זוכרים את הקישקע? דמיינו מה יהיה כשסנדוויץ' יתבשל בבטנה של תרנגולת.

בצקים כדוגמת לחמניות לייט, לא מיועדים לבישול בתוך סיר ועוד אחד שמלא באדים, הן פשוט יימסו בתוכו ויהפכו לספוגיות. תרנגולות, לעומתן, דווקא כן מיועדות לבישול, אחרת איך אפשר לאכול אותן? לכן בישול משותף שלהן צריך להתבצע מהר יחסית, בסביבה אינטימית-הרמטית כדי שיוכלו להתאחד.

לכל המתכונים של אייל שני ב"הארץ"

הסיר המתאים ביותר לכך יצוק מפלדה ומצופה מבפנים בשכבת אמייל שחורה. והדרך להבטיח שלא יברחו ממנו אדים בעת הצלייה היא בחגורת בצק חי שתדביק את המכסה לסיר. כדי למנוע צלייה רטובה מדי, צריכים כל חומרי התבשיל להיות יבשים ככל שניתן. וכדי להבטיח שבתבשיל הסופי כולם יהיו מוזהבים, צריך להזהיב אותם, כל אחד בנפרד, לפני כניסתם לסיר. אחרת, האדים ימיסו את הזהב.

ממרח פלפלים > 2 פלפלים ירוקים חריפים, קצוצים גס > 2 שיני שום קלופות, קצוצות גס > 2 כפות שמן זית > 2 כפות פרמזן מגוררת > גרידה מ-1/2 לימון (הצהוב או הירוק בלבד) > 12 עלי ריחן, קצוצים גס > מעט מלח כותשים את כל החומרים במכתש, או במעבד מזון, לתערובת חלקה.

טפנד קלמטה > חופן זיתי קלמטה, ללא גלעינים, קצוצים גס > 2 שיני שום קלופות > 1/4 פלפל ירוק חריף, קצוץ גס > 1 כף שמן זית

כותשים את כל החומרים במכתש, או במעבד המזון, לתערובת הומוגנית, לא חלקה.

הלחמנייה > לחמנייה שיכולה להידחס לבטן התרנגולת, רצוי מקמח לבן, לא קלה > ממרח הפלפלים > הטפנד > פלפל אדום, בצל, פרוסות חציל ועגבניות, צלויים בתנור בשמן זית, או על הפלנצ'ה > 6 פרוסות סלאמי משובח > 1 זר קטן של פטרוזיליה, קצוצה > 1 בצל ירוק, קצוץ גס > קמצוץ פלפל שחור, גרוס גס

חוצים את הלחמנייה לאורכה, אך לא מנתקים את שני החצאים. מורחים אותם תחילה בממרח הפלפלים ואחר כך בטפנד. מרפדים בירקות הצלויים ובסלאמי, מפזרים פטרוזיליה, בצל ירוק ופלפל שחור, סוגרים ומהדקים.

בעזרת חוט מטבח, קושרים את הסנדוויץ' לאורכו, כמו שקושרים נתח בשר.

מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית, וכשהוא מגיע לטמפרטורה של טיגון חביתה, מכניסים לתוכו את הסנדוויץ'. מזהיבים מכל הצדדים ומחלצים לנייר סופג.

התרנגולת > תרנגולת טרייה מאוד, במשקל 1.8-1.6 ק"ג, שטופה ומיובשת היטב > שמן זית להזהבת התרנגולת > 2 ענפי רוזמרין או מרווה

מחממים את התנור לטמפרטורה של 190 מעלות.

מורחים את החלל הפנימי של התרנגולת במה שנותר מממרח הפלפלים והטפנד וטומנים בתוכו את הסנדוויץ'. קושרים את רגלי התרנגולת בהצלבה לאחוריה בחוט מטבח, ומכניסים מתחת לקשר את ענפי הרוזמרין או המרווה. מזהיבים במחבת גדולה במעט שמן זית. > סיר פלדה גדול מעט ממידות התרנגולת, עם מכסה > 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות > 6 בצלים קטנים, לא מקולפים > 2 ראשי שום חצויים לאורכם, משוחים בשמן זית, מומלחים > 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחצויים לאורכם, משוחים בשמן זית ומומלחים

מניחים את התרנגולת בסיר, מוסיפים את השומים החצויים, הבצלים ותפוחי האדמה. מפזרים מעל את קוביות החמאה. מכסים במכסה.

> 1 כוס קמח מעורבב עם 1/2 כוס מים עד לקבלת "דבק בצק"

אוטמים את הפתח הצר בין הסיר למכסה בעזרת הבצק, במעין חגורה עבה. מכניסים לתנור, שליש תחתון, וצולים שעתיים. הסיר אטום, אין סימנים למה שמתרחש בפנים, אין ריח. שום דבר לא יוצא מהסיר, רק חגורת הבצק הולכת ומזהיבה.

חלפו שעתיים, מחלצים את הסיר מן התנור. הסיר צריך עוד 5 דקות עם עצמו כדי להירגע. כעת שוברים את מעטפת הבצק. תרנגולת זהובה, טובלת בשלולית רדודה של מיצים סמיכים שנמסו לתוכם כל צבעי הזהב. בפנים מחכה הסנדוויץ' שהתאחד עם התרנגולת, עדיין קשור בחוט. גוזרים ואוכלים.



ההפתעה מוכנה, תרנגולת בשלולית של צבעי זהב


טכניקת הסיר האטום. חגורת הבצק מזהיבה בתנור

המתכון פורסם לראשונה במסגרת המדור "השף הפרטי שלי" באוקטובר 2006



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו