מתכון: עוגת דבש מתובלת של השף מוריס מונייר

מרכיבים: 250 גרם תפוחי עץ, חתוכים לקוביות קטנות; 200 גרם תמרים מגולענים, חתוכים לחתיכות קטנות; 2 כוסות יין אדום; 250 גרם דבש; 50 גרם ריבה אדומה (תות/שזיף); 200 גרם סוכר לבן; 100 גרם סוכר חום לח

גלריה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גלריה

חומרים:

  • 250 גרם תפוחי עץ, חתוכים לקוביות קטנות
  • 200 גרם תמרים מגולענים, חתוכים לחתיכות קטנות
  • 2 כוסות יין אדום
  • 250 גרם דבש
  • 50 גרם ריבה אדומה (תות/שזיף)
  • 200 גרם סוכר לבן
  • 100 גרם סוכר חום לח
  • 275 מ"ל שמן
  • 250 מ"ל מים רותחים
  • 4 ביצים
  • 400 גרם קמח
  • 2 כפות סודה לשתיה
  • כף קקאו
  • כפית קינמון
  • קורט ציפורן טחון
  • קורט אגוז מוסקט טחון

לציפוי:

  • 150 אבקת סוכר
  • 30 גרם חלבון ביצה
  • כף רום לבן או ברנדי
  • כפית דבש
  • כפית מיץ לימון טבעי
  • שקדים מולבנים פרוסים

הכנה:

משרים את קוביות תפוחי העץ ואת התמרים ביין אדום. מערבבים את המים הרותחים והשמן. שופכים לקערת המיקסר את הדבש, הריבה, הסוכר הלבן והסוכר החום ומערבלים במהירות בינונית. מוסיפים תוך כדי ערבוב את תערובת השמן והמים וממשיכים לערבל במהירות בינונית-אטית. מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב. מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים למיקסר. ממשיכים לערבב במהירות איטית עד להיווצרות תערובת אחידה. מעבירים את בצק העוגה ל-3 תבניות אנגליש קייק לגובה של 2/3 מגובה התבנית (העוגה תופחת באפייה). מפזרים מעל שקדים מולבנים פרוסים ואופים בחום של 175 מעלות 30-35 דקות. כשהעוגה בתנור, מערבבים את כל חומרי הציפוי. לאחר שהעוגה מתקררת מזלפים פסים מהציפוי הנוזלי על העוגה.

צילום: אלירן אביטל

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ