הארץ

חומרים:

1 כוס גרגירי חומוס מושרים ללילה

1 ק"ג עלי תרד שטופים חתוכים לרצועות

1/2 כוס אורז שטוף במים קרים (אופציונאלי)

1/2 כוס עלי סלרי קצוצים

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

5-6 עגבניות קלופות קצוצות (אפשר גם מקופסה)

3 עלי דפנה

מיץ מלימון סחוט

3 ליטר ציר עוף

פלפל אנגלי

מלח

פלפל שחור

מעט שמן

ההכנה:

מאדים בסיר רחב את הבצל במעט שמן עד לשקיפות. מוסיפים את התרד והסלרי וממשיכים לאדות עד שהתרד מאבד מנפחו ומפריש נוזלים.

מוסיפים את גרגירי החומוס, העגבניות, מיץ הלימון וציר העוף ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה. מסירים את הקצף. מוסיפים עלי דפנה ורבע כף גרגירי פלפל אנגלי. מכסים חלקית את הסיר כך שנותר פתח לאידוי. מבשלים על אש קטנה למשך כשעתיים עד שגרגירי החומוס מתרככים.

מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל למשך כעשרים דקות עד שהאורז מתרכך.

מרק תרד אורז וחומוסצילום: אילן עמיחי

בתיאבון

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ