בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לעוגת בחושה עם תפוחים, קראמבל ופניני סוכר של מיקי שמו

עוגה חגיגית המורכבת משלושה מרקמים שונים: עוגה בחושה עשירה, תפוחי עץ "מוקפצים" וקראמבלס שקדים פריך. היא רק נראית פשוטה

תגובות
רמי שלוש

מתכון לעוגת בחושה עם תפוחים, קראמבלס ופניני סוכר

העוגה מורכבת מ-3 מרקמים שונים: עוגה בחושה עשירה, תפוחי עץ "מוקפצים" וקראמבלס שקדים פריך.

המתכון מתאים לתבנית קפיצית בקוטר 24 או ל-2 תבניות אינגליש קייק מספר 3.

מרכיבים לעוגה:

200 גרם חמאה

300 גרם סוכר

50 גרם דבש

4 ביצים L

1/4 2 קמח (350 גרם)

1 שקית אבקת אפיה (0 גרם)

200 גרם שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל איכותית

גרידת לימון מ-1/2 לימון

מרכיבים לתפוחי העץ:

2 תפוחים גדולים קלופים ופרוסים ל-6 (מסוג גרנד סמית)

50 גרם סוכר דמררה

25 גרם חמאה

חצי מקל וניל חצוי ומגורר

רמי שלוש

מרכיבים לקראמבלס:

50 גר קמח

50 גרם סוכר

50 גרם חמאה רכה

50 גרם אבקת שקדים

50 גרם פניני סוכר

ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.
מכינים את התפוחים: ממיסים חמאה בסיר רחב/ מחבת רחבה. "מקפיצים" את פרוסות התפוחים כדקה, מוסיפים את הסוכר וחצי מקל הוניל על התפוחים ומבשלים על אש בינונית כ-2-3 דקות נוספות, עד לריכוך קל. מצננים עד לשימוש.
מכינים את הקראמבלס: מערבבים במיקסר עם "וו גיטרה" את כל חומרי הגלם עד לקבלת תערובת פירורית (כמעט עד שמתאחדים לבצק). מקררים עד לשימוש.

מכינים את העוגה: במיקסר בעזרת "וו גיטרה" מערבבים במהירות בינונית- מהירה במשך 2 דקות את החמאה, דבש והסוכר (יש לגרד את דופן הקערה). מוסיפים ביצים בהדרגה וממשיכים להקציף 2-3 דקות נוספות, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה ולבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה.
יוצקים לתבנית עד מחצית הגובה, מניחים את התפוחים בשכבה אחידה וממשיכים למלא ביתרת התערובת. מיישרים ומפזרים את הקראמבלס מעל ואת פניני הסוכר.
אופים למשך 45-50 דקות (עד למבחן הקיסם, כאשר הקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים).
 

גיוון: ניתן להחליף את הוניל בקינמון.

ניתן להחליף את התפוחים באגסים מסוג ספדונה קשים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו