מתכון לעוגת בחושה עם תפוחים, קראמבל ופניני סוכר של מיקי שמו

עוגה חגיגית המורכבת משלושה מרקמים שונים: עוגה בחושה עשירה, תפוחי עץ "מוקפצים" וקראמבלס שקדים פריך. היא רק נראית פשוטה

מיקי שמו, שף-קונדיטור אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צילום: רמי שלוש
מיקי שמו, שף-קונדיטור אורח

מתכון לעוגת בחושה עם תפוחים, קראמבלס ופניני סוכר

העוגה מורכבת מ-3 מרקמים שונים: עוגה בחושה עשירה, תפוחי עץ "מוקפצים" וקראמבלס שקדים פריך.

המתכון מתאים לתבנית קפיצית בקוטר 24 או ל-2 תבניות אינגליש קייק מספר 3.

מרכיבים לעוגה:

200 גרם חמאה

300 גרם סוכר

50 גרם דבש

4 ביצים L

1/4 2 קמח (350 גרם)

1 שקית אבקת אפיה (0 גרם)

200 גרם שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל איכותית

גרידת לימון מ-1/2 לימון

מרכיבים לתפוחי העץ:

2 תפוחים גדולים קלופים ופרוסים ל-6 (מסוג גרנד סמית)

50 גרם סוכר דמררה

25 גרם חמאה

חצי מקל וניל חצוי ומגורר

צילום: רמי שלוש

מרכיבים לקראמבלס:

50 גר קמח

50 גרם סוכר

50 גרם חמאה רכה

50 גרם אבקת שקדים

50 גרם פניני סוכר

ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.
מכינים את התפוחים: ממיסים חמאה בסיר רחב/ מחבת רחבה. "מקפיצים" את פרוסות התפוחים כדקה, מוסיפים את הסוכר וחצי מקל הוניל על התפוחים ומבשלים על אש בינונית כ-2-3 דקות נוספות, עד לריכוך קל. מצננים עד לשימוש.
מכינים את הקראמבלס: מערבבים במיקסר עם "וו גיטרה" את כל חומרי הגלם עד לקבלת תערובת פירורית (כמעט עד שמתאחדים לבצק). מקררים עד לשימוש.

מכינים את העוגה: במיקסר בעזרת "וו גיטרה" מערבבים במהירות בינונית- מהירה במשך 2 דקות את החמאה, דבש והסוכר (יש לגרד את דופן הקערה). מוסיפים ביצים בהדרגה וממשיכים להקציף 2-3 דקות נוספות, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה ולבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה.
יוצקים לתבנית עד מחצית הגובה, מניחים את התפוחים בשכבה אחידה וממשיכים למלא ביתרת התערובת. מיישרים ומפזרים את הקראמבלס מעל ואת פניני הסוכר.
אופים למשך 45-50 דקות (עד למבחן הקיסם, כאשר הקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים).

גיוון: ניתן להחליף את הוניל בקינמון.

ניתן להחליף את התפוחים באגסים מסוג ספדונה קשים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ