בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כבוד לדג: ארבעה מתכונים עם קרפיון שהם לא גפילטע

הקרפיון הוא אמנם דג גדול וזול, אך לא תמיד הוא זכה לכבוד המגיע לו. השף מיכאל כץ (מטרטוריה חבה) מוכיח שיש חיים אחרי הגפילטע ומציע ארבעה מתכונים שעשויים לשנות את דעתכם על הקרפיון

תגובות
אמיל סלמן

מתכון לקרפיון שלם בתנור צלוי עם רוטב עגבניות פיקנטי

למעשה זוהי מנה מאד חגיגית. אומנם הקרפיון השלם הוא דג שמלא בעצמות, אבל חלק מחוויית האכילה היא הכיף וההנאה שבאיטיות. אני אישית צורב את הדג במחבת לפני שאני מתחיל את האפייה שלו – זה מקנה לו צבע יפה וטעם ייחודי לעור הדג.

חומרים:

דג קרפיון גדול כ- 1 -1.5 קילו

בעזרת סכין חדה יש לחרוץ לרוחב חריצים של כ- 1 ס"מ עומק

לתבל במלח פלפל

לקמח בעדינות ולצרוב על מחבת חמה עם מעט שמן קנולה עד לקבלת צבע זהוב.

אפשר לוותר על שלב זה של הצריבה במחבת, אבל זה מקנה לדג יופי של צבע.

חומרים לרוטב עגבניות (קולי) ל-4 מנות:

כ- 3 בצלי שאלוט פרוסים או ½ בצל רגיל

שום פרוס כ-4-6 שיניים

שמן זית כ ¼ כוס

1 קופסה של עגבנות מקולפות משומרות

5 עגבניות קצוצות גס (אני אישית חולט במים רותחים ומקלף)

½ פלפל חריף ירוק פרוס דק או ½ כפית שאטה

מלח כ ½ כפית שטוחה

סוכר כ-1 כפית

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

ההכנה:

לטגן את הבצל והשום עד לקבלת גוון שקוף. להוסיף את שאר המרכיבים ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש עד לקבלת מרקם סמיך וטעם עשיר. לבדוק תיבול ואם  יש צורך - להוסיף מלח או סוכר או חומץ. חשוב: להוציא את עשבי התיבול.

לשפוך את הרוטב לדג ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות.

מומלץ להגיש עם אורז.

מתכון לפילה קרפיון בסלסה חמה בסגנון פרובנס

מנה מאד כיפית וקלה להכנה. הבונוס: מנה מלאת צבע

חומרים:

אמיל סלמן

4 פילטים
מלח ופלפל לפי הטעם
קמח לקימוח הדג
שמן זית כ ¼ כוס

לרוטב / סלסה:
4 עגבניות
8 שיני שום
2 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף עירית קצוצה
2 כפות זיתים שחורים מזן איכותי כגון קלמטה
1.5 כוס שמן זית
מלח ופלפל
מיץ לימון כ- 1 כף

ההכנה:

מקמחים קלות את הסטייקים, משחימים מכל צד במחבת עם שמן חם עד לקבלת גוון זהוב יפה.
מעבירים לתנור שחום מראש ל-180 מעלות ומבשלים עוד כ- 8 דקות.

לרוטב:

שמים את השמן בקלחת קטנה. מוסיפים את השום ומבשלים על אש מאד נמוכה עד שהוא רך מאד.
מוסיפים את שאר המרכיבים למעט עשבי התיבול.
מבשלים על אש נמוכה עוד כ- 4 דקות – לא מומלץ לבשל יותר מדי כי כל היופי של הרוטב הזה הוא ״בטריות שבו״.
מוסיפים את עשבי התיבול.
מעל כל פרוסת דג שמים כף גדושה של רוטב.

מתכון לסטייק קרפיון ברוטב תפוזים

חומרים:

8 סטייקים של קרפיון בעובי של כ 2.5 – 3 ס״מ
4 פילטים
מלח ופלפל
קמח לקימוח הדג
שמן זית כ ¼ כוס

ההכנה:

אמיל סלמן

מקמחים קלות את הסטייקים, משחימים מכל צד במחבת עם שמן חם עד לקבלת גוון זהוב יפה.
מעבירים לתנור שחום מראש ל-180 מעלות ומבשלים עוד כ- 8 דקות.

לרוטב:

4 כוסות מיץ תפוזים טרי
1 כף גרגירי כוסברה
2 גבעולי טימין טרי
1 בצל שאלוט פרוס או ¼ בצל אדום
2 כפות חמאה
2 כפות עירית קצוצה

הכנה:

שמים בסיר קטן את כל המרכיבים למעט החמאה.

מבשלים על אש נמוכה עד אשר הכל מקבל מרקם של סירופ עדין. בודקים את הטעם ואם יש צורך בהוספת מתיקות ניתן להוסיף סוכר או דבש.

בעזרת מטרפה מוסיפים את החמאה וטורפים עד לקבלת מרקם חלק.

מסננים ומוסיפים את העירית לפני יציקה.

יוצקים על הדג את הרוטב.

מתכון לקבב דגים וקרפיון

חומרים:

500 גרם קרפיון קצוץ בסכין (אפשר גם לבקש ממוכר הדגים לטחון אבל המרקם של דג טחון הוא מעט צמיגי)
250 גרם אמנון
250 גרם בורי
2 בצלים קטנים קצוצים דק
כ- 80 גרם פירורי לחם
כוסברה קצוצה
פטרוזיליה קצוצה
½ כפית כמון
½ כפית גרגירי כוסברה טחונה
קורט פלפל צ'ילי
¼ כפית סומק
מלח ופלפל

ההכנה:

לעבד הכל ביחד וליצור קציצות בגודל של 50 גרם ליחידה. לצורך בדיקת טעם ומרקם במידה ומתפרק יש ללוש מעט עם פירורי לחם, לתקן טעם במידה וצריך.

אמיל סלמן

לשמור לפחות שעתיים במקרר.

את הקציצות ניתן לבשל בצורה הבאה:
ניתן לאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 12 דקות.
אני אישית מטגן בשמן עמוק ל- 2 דקות ומסיים בתנור כ 6-8 דקות.
ניתן גם לצלות על גריל פחמים או לבשל בתוך רוטב עגבניות.
ניתן לטגן במחבת ואז מראש כדאי ליצור את הקציצות בצורת המבורגרים קטנים. בכל מקרה, מומלץ לאכול עם טחינה, סלט חצילים וכדומה.

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו