בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יש פתרון חגיגי גם לאורחים טבעונים בראש השנה

מתחילים עם בלינצ'ס במילוי פירה בטטה חלומי, ממשיכים עם ממולאים עשירים ומקנחים בפסטייה עם פירות יבשים. שלושה רעיונות טבעוניים לארוחת החג של השף אורי נתנזון (מהקייטרינג אפונענע)

2תגובות

מתכון לבלינצ'ס טבעוני במילוי פירה בטטה ושקדים

מנת פתיחה חגיגית המתאימה לכל שולחן חג, בין אם טבעוני ובין אם לאו.

חומרים (ל-20 יחידות):

לעלי בלינצ'ס:

400  גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

כפית מלח

2 כפות שמן

500 גרם מים 

למלית:

3 בטטות אפויות בתנור

כוס מלח גס

מלח

2 כפיות סילאן

ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הבלילה עד לאיחוד המרכיבים.

שמים מעט תרסיס שמן במחבת ומשטחים שכבה דקה של הבלילה והופכים כאשר משחימה.

מחממים תנור מראש בחום של 200 מעלות ואופים את הבטטה על מלח גס במשך שעה.

קולפים את הבטטה ומערבבים עם המלח והסילאן עד להיווצרות מרקם אחיד.

ממלאים את העלים במילוי הבטטה.

ישנה אפשרות לטגן מעט את הבלינצ'ס במחבת עם מעט שמן מכל הצדדים.

אפשרות שנייה למרוח מעט שמן על הבלינצ'ס ולאפות בתנור חם.

מתכון לפלפלים ממולאים חגיגיים

חומרים ל-10 פלפלים ממולאים:

10 פלפלים בגודל בינוני

כוס אורז מלא שהושרה לילה שלם

3 בצלים קצוצים

2 שיני שום

צרור פטרוזיליה

3 עגבניות חתוכות לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

1 קופסה עגבניות קלופות

מלח, פלפל וסוכר

הכנת רוטב העגבניות:

בסיר מטגנים שליש מכמות הבצל עם שן שום אחת קצוצה עד להזהבה, לאחר מכן מוסיפים את העגבניות הקלופות מלח, פלפל וכפית סוכר ומבשלים כחצי שעה. לאחר שהרוטב מוכן טוחנים.

מכינים את המילוי:

בסיר מטגנים את יתרת הבצל והשום עד להזהבה לאחר מכן מוסיפים את קוביות העגבנייה ומטגנים מעט. את כל התערובת שופכים על האורז המושרה לאחר שסונן ומוסיפים מלח פלפל ואת הפטרוזיליה הקצוצה ורסק העגבניות וטועמים.

ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז ומניחים בסיר רחב. יוצקים על הפלפלים את הרוטב ומבשלים כשעה וחצי עד לריכוך הפלפלים וצמצום הרוטב.

מתכון לפסטייה פירות יבשים ושזיפים ברוטב סיידר קינמון

חומרים ל-10 יחידות:

חבילת עלי פילו

שמן למריחה + מברשת

200 גרם משמשים מיובשים חתוכים לקוביות

200 גרם שזיפים מיובשים חתוכים לקוביות

200 גרם חמוציות

500 גרם שזיפים חתוכים לקוביות

200 גרם שקד פרוס

חצי כוס סילאן

קינמון

הל טחון

כוס סיידר תפוחים

100 גרם סוכר

חצי ס"מ ג'ינג'ר

למילוי:

בסיר שמים את כל הפירות עם הסילאן, כפית קינמון ומעט הל טחון עד לחיבור המרכיבים ומצננים.

לרוטב:

מכינים קרמל מהסוכר לאחר מכן מוסיפים את הג'ינג'ר המגורד ומוסיפים את הסיידר מרתיחים ומכבים.

הרכבת המנה:

מברישים כל עלה של בצק פילו ומרכיבים 3 קומות של עלים.

חוצים את העלים לאורכם לשתיים.

ממלאים את העלים באמצע עם המילוי ומגלגלים ומושכים את העלים שוב בשמן.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות ואופים.

מגישים עם הרוטב.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו