בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מהמנה הראשונה ועד הקינוח: מתכונים עם דבש

כשחקן מרכזי או בתפקיד משנה, השף אלון ליפינסקי (מבסיטרו בראון) מציע ארבעה מתכונים חגיגיים עם דבש - בסלט, במרק, בעוף בתנור ובמלבי

תגובות
דודו בכר

סלט אנדיב, גבינת קמברזולה ואגוזי מקדמיה בוויניגרט תפוז ודבש

חומרים (4-6 סועדים):

15 עלי אנדיב חצויים לאורכם

עלים שטופים מחסה אדומה אחת

חצי חבילת עלי רוקט

100 גרם גבינת קמברזולה (או גבינה כחולה אחרת) "שבורה" לפירורים גסים

70 גרם אגוזי מקדמיה קלויים וקצוצים גס

2 תאנים (אפשר גם אגסים גדולים חצויים ללא גרעינים) חצויות

גרגירים מחצי רימון

לוויניגרט:

3 כפות דבש

2 כפות חרדל דיז'ון חלק

מיץ סחוט מ 3 תפוזים 

50 מ"ל חומץ בן יין לבן

120 מ"ל שמן קנולה

50 מ"ל שמן זית מעולה

1/4 כפית מלח דק

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

ההכנה:

רוטב ויניגרט:

בצנצנת בינונית שמים את כל המרכיבים למעט שמן הקנולה. לסגור ולנער היטב, להוסיף את שמן הקנולה ולנער שוב.

הסלט:

בקערה גדולה שמים בעדינות את האנדיב, חסה והרוקט, ושופכים מעט מן הרוטב, מערבבים בעדינות פעם אחת ומוסיפים את האגסים. כעת יש להוסיף את שארית הרוטב ולערבב בעדינות פעם נוספת, לפזר את הגבינה, את אגוזי המקדמיה וגרגרי הרימון ולהגיש.

מתכון למרק וישוסואז עם דבש ושמנת חמוצה

דודו בכר

חומרים ל- 4-6 מנות:

3 יחידות של כרישה שטופות וחתוכות גס

4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גסות

15 שיני שום קלופות

100 גרם חמאה

3 כפות דבש

1 גביע שמנת חמוצה 

300 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף חומץ שרי

5 כוסות מים

מלח, פלפל

1/2 זר עירית קצוצה לקישוט

ההכנה:

יש לחלוט את שיניי השום כ3- דקות (במים רותחים), לסנן ולשטוף. לחזור על הפעולה שלוש פעמים נוספות, בכל פעם במים חדשים. שיטה זו מוציאה מן השום את חריפותו ומעדנת טעמו.

בסיר גדול לשים את תפוחי האדמה, שום, כרישה והחמאה ולאדות על אש נמוכה כ-15 דקות. לערבב מידי 2-3 דקות.

להוסיף את המים ולהביא לרתיחה, לבשל כ-25 דקות על אש בינונית. להוסיף את השמנת המתוקה והדבש ולבשל כ-10 דקות נוספות. להוסיף מעט מלח ופלפל לבן. כל הזמן לערבב.

להוריד מן האש, לטחון היטב במעבד מזון ולסנן את המרק במסננת צפופה עד לקבלת מרקם חלק. להחזיר לאש נמוכה ולהוסיף את השמנת החמוצה ואת החומץ שרי. לערבב ולטעום, להוסיף מלח, פלפל ודבש לפי הטעם. 

להגיש עם מעט עירית מעל.

מתכון לכרעי עוף צלויים בתנור עם בצלי שאלוט, תפוזים, ג'ינג'ר ודבש

דודו בכר

חומרים ל-4 מנות:

4 כרעיים נקיים

12 בצלי שאלוט קלופים וחצויים

5 שיני שום שבורות

1 שורש ג'ינג'ר (או 100 גרם) קלוף וקצוץ 

200 גרם דבש

100 מ"ל שמן שומשום

2 תפוזים פרוסים לטבעות של 1/2ס"מ

מיץ מ- 2 תפוזים

מיץ מ- 1 לימון

מלח, פלפל שחור גרוס

ההכנה:

בקערה גדולה לערבב בעזרת מטרפה: מיץ תפוזים, מיץ לימון ,שמן שומשום, ג'ינג'ר, שום, דבש ומעט מן המלח והפלפל. במשרה זה יש לעטוף היטב את חלקיי העוף ולשים במקרר לשעתיים עד 24 שעות (עדיף כמה שיותר).

בתבנית אפייה בינונית לסדר את פרוסות התפוז בתחתית, מעליהן את חלקי העוף והבצלים ולהוסיף את כל שארית המשרה לתבנית.

לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות כ-25 דקות, וכ- 15 דקות נוספות ב 200 מעלות.

מלבי מי זהר עם שקדים קלויים וסירופ דבש רימון

דודו בכר

חומרים ל-6 מנות:

500 מ"ל שמנת מתוקה

500 מ"ל חלב

2 כפות מי זהר (ניתן להמיר ב-2 כפות מי ורדים)

3 כפות סוכר

60 גרם שקדים קלויים קצוצים 

100 גרם קורנפלור (מומס במעט חלב)

גרגירים מחצי רימון לקישוט

לסירופ:

3 כפות דבש

מיץ מרימון אחד

1 כף סוכר

1כפית מיץ לימון

ההכנה:

להכין מראש 6 כלים מוכנים לרגע שהמלבי יהיה מוכן (כוסות/קעריות/לפתניות)

בסיר בינוני לשים את השמנת, חלב, הסוכר ומי הזהר ולהביא לרתיחה. להוריד לאש בינונית ותוך כדי ערבוב עם מטרפה - להוסיף באיטיות את הקורנפלור המומס (לשים לב שערבבתם היטב עם מעט חלב ושלא שקע בתחתית). כל הזמן לערבב.

כשהמסה תהפוך מעט סמיכה - זה הזמן. לחלק בזהירות לכלים. לשים במקרר לפחות לשעתיים.

לסירופ:

לשים את כל המרכיבים בסיר קטן ולבשל על אש בינונית כ-20 דקות. לקרר.

להגשה:

לשפוך מעט סירופ על המלבי ולקשט בשקדים ורימונים.

למתכונים נוספים לראש השנה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו