בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים לחלות, לחמניות ולחמים חגיגיים עם דבש

השף קונדיטורית מאיה רביבו (מדן גורמה) מציעה לוותר על קניית החלות והלחמים לחג ולהכין לבד בבית - לחמניות מתוקות, חלת דבש ועוד שני לחמים מיוחדים

3תגובות
דודו בכר

מתכון לחלה עם דבש פרחי הדרים

חומרים:

1 ק"ג קמח

60 גרם שמרים טריים

50 גרם סוכר

110 גרם דבש פרחי הדרים

גרידה מחצי לימון

27 גרם מלח

120 גרם חמאה

בין 4-2 ביצים

כ-400 סמ"ק מים/חלב

*100 גרם אגוזים,צימוקים,גי'נגר,חמוציות

ההכנה:

במיקסר עם וו לישה שמים קמח, חלב, שמרים, דבש וסוכר ולשים כ-5 דקות

מוסיפים את החמאה (יש לחתוך לקוביות קטנות) בהדרגה.

מוספים את הביצים וממשיכים ללוש עד שהבצק נפרד מהדפנות ומתקבל בצק חלק וגמיש כ 6-8 דקות. 

לקראת הסוף מוסיפים מלח ולשים עד להיטמעות המלח בבצק.

מניחים למנוחה כשעה (עד שהבצק מכפיל את ניפחו)

מוציאים את האוויר מהבצק מחלקים את הבצק לשתי חצאים, וכל חצי לשלושה כדורים.

מניחים למנוחה נוספת של 20 דקות.

מרדדים כל כדור לגליל וקולעים לצמה, מניחים במגש עם נייר אפייה

מניחים לתפיחה אחרונה כ 20-30 דקות.

מורחים ביצה ומקשטים עם שומשום ,פרג וכו'. מחממים תנור ל170- מעלות ואופים כ-30 דקות או עד שהחלה מקבלת גוון זהוב.

אוהבים מתכונים ויש לכם מה להגיד על זה? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

דודו בכר

מתכון ללחם בית עם קמח מלא ולבן עם דגנים ודבש

חומרים:

175 גרם קמח מלא                 

350 גרם קמח לבן                  

25 גרם שמרים טריים ו 8 גרם יבשים

300-350 גרם מים                 

10 גרם מלח    

60 גרם דבש   

20 גרם שמן    

90 גרם תערובת דגנים ואגוזים גרעיני חמנייה, קוואקר, גרעיני דלעת ,פשתן, אגוזי מלך

 ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את השמרים עם חצי מכמות המים.
מוסיפים לקערה את הקמחים ואת שארית המים בהדרגה (לא תמיד צריך את כל המים), המלח, הסוכר, הדבש והשמן ולשים במהירות נמוכה כ 4 דקות.
מוסיפים את תערובת הדגנים והאגוזים וממשיכים ללוש כ- 7-9 דקות עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
מעבירים את כדור הבצק לקערה מקומחת קלות או להשאירו בקערת המיקסר. מתפיחים את הבצק המכוסה עד שהוא מכפיל את נפחו. איך נדע שהבצק תפח מספיק? לחצו עם האצבע בעדינות לתוך הבצק לקראת סיום התפיחה ,במידה ותשאיר גומה הבצק תפוח דיו.

כעת, יש להעביר את הבצק התפוח למשטח מקומח מעט וללוש במקצת.

עיצוב הלחם: מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים שווים.

יוצרים 2 כדורי בצק. מגלגלים כל כדור בצק לכיכר מוארכת מעט ברוחב של 5 ס"מ.

תפיחה שנייה: מחממים את התנור לחום של 210 מעלות. את הכיכרות מכסים במגבת ומניחים לתפיחה של כ- 30 דקות עד שהתנור חם.
 
כשהכיכרות תפחו יש לחרוץ כל כיכר בעזרת סכין חדה או סכין גילוח (מיוחד לחריצת לחם-לרכישה בחנויות מתמחות). החריצה תהיה לאורך הכיכר- להשאיר קצוות באורך כ-4 ס"מ לא חרוצים. עומק החריץ יהיה כ- 2 ס"מ.

אפייה: אופים את הכיכרות בתנור החם עד שהן בצבע זהוב-חום עמוק, במשך כ- 22 עד 25 דקות.

מתכון ללחמניות מתוקות

דודו בכר

חומרים:

500 גרם קמח         

30 גרם שמרים טריים     

80 גרם סילאן       

13 גרם מלח         

60 גרם חמאה       

2 יחידות ביצים        

200 סמ"ק חלב         

90 גרם תפוחים יבשים   

ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים חלב, שמרים וסילאן.
מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב.
מוסיפים את הקמח ולשים 4-5 דקות נוספות.
מוסיפים את המלח ולאחר מכן את החמאה בהדרגה, לשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מוסיפים תפוחים ולשים 1-2 דקות.
מניחים בקערה מכוסה מגבת למנוחה עד להכפלת הנפח כ- 40 דקות.
מחלקים לכדורים קטנים בגודל של 50 גרם.
מגלגלים כל כדור שיצא חלק מכל כיוון. מניחים למנוחה על משטח מקומח כ 20 דקות.
בקערה מקשקשים חלמון עם כף חלב ומברישים על הלחמניות ומקשטים באגוזים גרוסים או שקדים.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים במשך 25 דקות או עד שהלחמניות זהובות מבחוץ.

מתכון ללחם כפרי עם תאנים, תבלינים ודבש

דודו בכר

חומרים:

175 גרם קמח כפרי     

350 גרם קמח לבן      

25 גרם שמרים טריים ו- 8 גרם יבשים

300 גרם מים    

10 גרם מלח   

60 גרם דבש  

20 גרם שמן   

80 גרם תאנים חתוכות לקוביות       

80 גרם משמשים יבשים חתוכים      

1 כפית ג'ינג'ר טחון   

1/2 כפית קינמון 

ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים את  השמרים עם חצי מכמות המים.
מוסיפים לקערה את הקמחים התבלינים ואת שארית המים בהדרגה (לא תמיד צריך את כל המים), המלח, הסוכר, הדבש והשמן ולשים עם וו לישה במהירות נמוכה כ 4 דקות נוספות.
מוסיפים את הפירות היבשים וממשיכים ללוש כ 7-9 דקות עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
מעבירים את כדור הבצק לקערה מקומחת קלות או להשאירו בקערת המיקסר. מתפיחים את הבצק מכוסה במגבת עד שהוא מכפיל את נפחו. כעת, יש להעביר את הבצק התפוח למשטח מקומח מעט וללוש מעט.
 
עיצוב הלחם: לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים.
ומגלגלים לכיכרות עגולים מכסים ומניחים למנוחה כ 20 דקות.
מחממים תנור לחום של 210 מעלות. כשהכיכרות תפחו יש לחרוץ כל כיכר בעזרת סכין חדה או סכין גילוח (מיוחד לחריצת לחם-לרכישה בחנויות מתמחות). החריצה תהיה לאורך הכיכר- להשאיר קצוות באורך כ-4 ס"מ לא חרוצים. עומק החריץ יהיה כ- 2 ס"מ.

אפייה: אופים את הכיכרות בתנור עד שהן בצבע זהוב-חום עמוק, במשך כ- 22 עד 25 דקות.

למתכונים נוספים לראש השנה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו