בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים לראש השנה שלמדתי מסבתא

השף ניר תמרי מ "קפה ציונה" חוזר למטבחה של סבתו גיטה הטריפולטאית ומציג את שתי המנות שהופיעו באופן קבוע בשולחן החג

5תגובות
קציצות דגים ציונה
איתיאל ציון

גיטה אדרי הייתה סבתי מצד אמא. כולם קראו לה גיטה, אבל בשבילנו היא היתה סבתא נונה, כי ככה קוראים לסבתא באיטלקית. סבתא גיטה נולדה בטריפולי ב – 1927 ונפטרה ב- 2003 בבני ברק. נונה שלי היתה בן אדם אוהב מאוד, כזה שמביע את רגשותיו בצורה חמה וישרה. אני זוכר אותה מלכדת את כולנו סביב האוכל הטריפולטאי המעולה שהייתה מכינה ובעיקר מדי שבת, וכמה היה חשוב לה שלכל אחד יהיה מה שהוא אוהב. היא הייתה מארחת למופת.

עד היום אני זוכר את ידיה של סבתא מכינות אוכל, מעל המחבתות, ידיים חזקות, יפות וטובות שהאכילו הרבה אנשים. בין המאכלים האהובים של סבתא קשה לשכוח, בימי שישי במיוחד, את המעקוד - אותה מחית תפוח אדמה מטוגנת בטיגון איטי לכדי פשטידה, או טבחה השחורה שהיתה חמין טריפולטאי על בסיס מנגולד חלוט, קצוץ ושרוף.

מהבישול של סבתא למדתי את סוד הפשטות. אני זוכר שפעם נונה ראתה תוכנית בישול שהכינו בה דגים ברוטב עם יוגורט או משהו אחר שהיה מוכר לה. זוכר אותה ממש לא מבינה למה הם עושים את זה ככה. כי הרי הכי טעים זה פשוט לקחת את הדג, לקמח אותו מעט, לטגן בדיוק עד הרגע שהוא מוכן ואז להוסיף קצת מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס.

מלבד האוכל עם נשמה לאנשים אהובים שסבתא שלי מכינה, הייתה בה גם פשטות. אם זה באופן ההכנה וההתאמה של חומרי הגלם.

בראש השנה היו לה שתי מנות בלתי נשכחות, שאני כל הזמן מנסה לשחזר: קציצות דגים ברוטב פלפל צ'ומה ועגבניות ובקינוח עוגת פולנטה מפתיעה.

מתכון לקציצות דגים ברוטב חריימה

קציצות חריימה לראש השנה
איתיאל ציון

מתכון לעוגת פולנטה עם אגסים ולימון

עוגת פולנטה
איתיאל ציון

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו