שקוף שזה מתוק

קינוחי כוסות של מיקי שמו לראש השנה

קינוחים מושחתים בכוסות של מיקי שמו שמאפשרים לשמור על גיוון ורעננות בסוף ארוחת החג, וגם חוסכים עבודה

מיקי שמו, שף-קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
צילום: דודו בכר
מיקי שמו, שף-קונדיטור אורח

יש הרבה דרכים לסיים את ארוחת החג של ראש השנה. משום מה בשנים האחרונות עוגות הדבש הקלאסיות, כלומר הבחושות, חזרו לאופנה וכשאנשים שטוענים כי הן טיפה משעממות לא נותר לי אלא להנהן בהבנה. בבית שלי, אני תמיד מחפש דרכים שונות ומגוונות להגיש לאורחים את הקינוח. בארוחת חג אני גם רוצה לרענן את הטעמים (מי אמר שעוגת דבש היא תמיד בחושה? כאן תקבלו עוד רעיונות) ובעיקר את צורות ההגשה. כך יצא שמעוגה קולקטיבית למרכז השולחן עברנו אט אט להגשת הקינוח באופן אישי.

אוהבים לבשל? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

אחת הדרכים הכיפיות, הנגישות והפשוטות לעשות קינוח אישי נהדר היא להשתמש בכוסות, מוצר בסיסי שקיים בכל מטבח וכאשר מגישים בו את הקינוח הופך לאטרקציה של הערב ומעניק פתרון קליל ואלגנטי לאירוח.

חלק מרכזי מהחוויה של הקינוחים טמון בהגשה ובתזמון. אנחנו כבר אחרי הארוחה הגדולה ורוצים להתרענן עם כמה ביסים מתוקים, בלי לחשוש מאכילת יתר. לכן ההגשה בכוסות היא אופציה אידיאלית. היא מאפשרת להגיש את הקינוחים בכמויות אישיות (ללא קערת טעימות נלווית) והיא אידיאלית למי שרוצה להכין את הקינוחים מראש ולא להתעסק בתהליך הגשה ארוך תוך כדי הארוחה.

רוצים רעיונות לעוגות דבש וקינוחים נוספים לשולחן החג? לחצו כאן

הטיפים העיקריים להכנת קינוחי כוסות נוגעים לאסתטיקת ההגשה ולמרקמי השכבות. אחת הסיבות לכך שקינוחים בכוסות גורפים מחמאות היא המראה המשובב שלהם, ועל כן חשוב להשתמש בכוסות העשויות מזכוכית שקופה.

הכוסות יכולות להיות גבוהות או נמוכות, צרות או רחבות, אבל חשוב שקוטרן יהיה גדול מספיק להכנסת כפית, וגם שהכפית תוכל לעבור דרך כל השכבות.

מבחינת מרקמי השכבות – בין אם משתמשים בקרמים, בפירות או בשברי עוגיות, חשוב שהשכבות יהיו מספיק יציבות, כדי שלא יקרסו אחת לתוך השנייה. ואל תשכחו שאנחנו מדברים על ראש השנה, אז התמה המרכזית היא הדבש בשלל צורותיו וכן, גם תפוחים. זה הזמן להתחיל לשחק.

וארין דבש, שוקולד ואגוזי לוז

צילום: דודו בכר

מילפיי תפוחים ירוקים וקציפת וניל

צילום: דודו בכר

טרייפל וניל ורימונים-פטל

צילום: דודו בכר

פאי תאנים וקוניאק

צילום: דודו בכר

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ