טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שקוף שזה מתוק

קינוחי כוסות של מיקי שמו לראש השנה

קינוחים מושחתים בכוסות של מיקי שמו שמאפשרים לשמור על גיוון ורעננות בסוף ארוחת החג, וגם חוסכים עבודה

תגובות
קינוחי כוסות לראש השנה של מיקי שמו
דודו בכר

יש הרבה דרכים לסיים את ארוחת החג של ראש השנה. משום מה בשנים האחרונות עוגות הדבש הקלאסיות, כלומר הבחושות, חזרו לאופנה וכשאנשים שטוענים כי הן טיפה משעממות לא נותר לי אלא להנהן בהבנה. בבית שלי, אני תמיד מחפש דרכים שונות ומגוונות להגיש לאורחים את הקינוח. בארוחת חג אני גם רוצה לרענן את הטעמים (מי אמר שעוגת דבש היא תמיד בחושה? כאן תקבלו עוד רעיונות) ובעיקר את צורות ההגשה. כך יצא שמעוגה קולקטיבית למרכז השולחן עברנו אט אט להגשת הקינוח באופן אישי.

אוהבים לבשל? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

אחת הדרכים הכיפיות, הנגישות והפשוטות לעשות קינוח אישי נהדר היא להשתמש בכוסות, מוצר בסיסי שקיים בכל מטבח וכאשר מגישים בו את הקינוח הופך לאטרקציה של הערב ומעניק פתרון קליל ואלגנטי לאירוח.

חלק מרכזי מהחוויה של הקינוחים טמון בהגשה ובתזמון. אנחנו כבר אחרי הארוחה הגדולה ורוצים להתרענן עם כמה ביסים מתוקים, בלי לחשוש מאכילת יתר. לכן ההגשה בכוסות היא אופציה אידיאלית. היא מאפשרת להגיש את הקינוחים בכמויות אישיות (ללא קערת טעימות נלווית) והיא אידיאלית למי שרוצה להכין את הקינוחים מראש ולא להתעסק בתהליך הגשה ארוך תוך כדי הארוחה.

רוצים רעיונות לעוגות דבש וקינוחים נוספים לשולחן החג? לחצו כאן

הטיפים העיקריים להכנת קינוחי כוסות נוגעים לאסתטיקת ההגשה ולמרקמי השכבות. אחת הסיבות לכך שקינוחים בכוסות גורפים מחמאות היא המראה המשובב שלהם, ועל כן חשוב להשתמש בכוסות העשויות מזכוכית שקופה.

הכוסות יכולות להיות גבוהות או נמוכות, צרות או רחבות, אבל חשוב שקוטרן יהיה גדול מספיק להכנסת כפית, וגם שהכפית תוכל לעבור דרך כל השכבות.

מבחינת מרקמי השכבות – בין אם משתמשים בקרמים, בפירות או בשברי עוגיות, חשוב שהשכבות יהיו מספיק יציבות, כדי שלא יקרסו אחת לתוך השנייה. ואל תשכחו שאנחנו מדברים על ראש השנה, אז התמה המרכזית היא הדבש בשלל צורותיו וכן, גם תפוחים. זה הזמן להתחיל לשחק.

וארין דבש, שוקולד ואגוזי לוז

וארין דבש, שוקולד ואגוזי לוז, מיקי שמו
דודו בכר

מילפיי תפוחים ירוקים וקציפת וניל

מילפיי תפוחים ירוקים וקציפת וניל , מיקי שמו
דודו בכר

טרייפל וניל ורימונים-פטל

טרייפל וניל ורימונים-פטל, מיקי שמו
דודו בכר

פאי תאנים וקוניאק

פאי תאנים וקוניאק, מיקי שמו
דודו בכר


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות