זמי שרייבר, שף אורח
זמי שרייבר, שף אורח

גם אם תתכחשו לזה שמדובר בדרך חיים ותגידו שזה עוד טרנד קולינרי מעצבן, היום קשה למצוא שולחן חג שאין בו לפחות אדם אחד שאינו אוכל בשר, משיקולים כאלה ואחרים. גם אצלנו בבית. אז מה עושים? התאמות פשוטות וטעימות אפילו לברכות הקלאסיות, כי זה שיש טבעונים בשולחן לא אומר שאי אפשר לשחזר את טעמו של הגפילטע או הכבד הקצוץ - רק בלי להרוג בעלי חיים ואת הדבש לתפוח אפשר בקלות להמיר לסילאן או למייפל איכותי. בסוף עוד תרצו לאמץ את זה לכל השנה. בקיצור, בלי להסתבך הנה ההצעה שלי לחג ראש השנה טבעוני.

גפילטע טבעוני

גפילטע טבעוני
צילום: תומר אפלבאום

חזרת אדומה

חזרת אדומה
צילום: תומר אפלבאום

כבד קצוץ טבעוני

כבד קצוץ טבעוני
צילום: תומר אפלבאום

קרעפלך טבעוני

קרעפלך טבעוני
צילום: תומר אפלבאום

מרק ירקות עשיר

מרק ירקות עשיר
צילום: תומר אפלבאום

פירות יבשים ממולאים באורז ובצנוברים

פירות יבשים ממולאים באורז ובצנוברים
צילום: תומר אפלבאום

למתכונים ורעיונות נוספים לארוחות טבעוניות לראש השנה

אוהבים לבשל ויש לכם מה להגיד על זה? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ