בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא רק בקינוח

מתכונים לסוכות בכיכובם של התמרים

מי אמר שתמרים טובים רק לקינוח? השף עמוס שיאון (מהלנה בנמל) משלב אותם בסלט, ממלא בהם דגים ואפילו מגיש לצד סינטה

2תגובות
תמרים צהובים
רמי שלוש

התמר, פרי מסורתי עוד מימי קדם לאזור המזרח התיכון בכלל ולישראל בפרט ונמנה על שבעת המינים. בימינו ישראל ידועה בתוצרת התמרים שלה ברחבי העולם ובמטעים שנמצאים בדרום הארץ ובבקעת הירדן, ומתאימים במיוחד לאקלים ולאדמה המקומית. תושבי הארץ הקדומים מצאו שימושים לכל חלקי התמר ולא פלא שאנחנו פוגשים בימים אלו גם את ענפיו כסכך לסוכה. בעונה זו שבה ניתן למצוא לא רק פרי מיובש אלא גם את הפרי הטרי שנמצא בשיאו, אין הולם מלשלב את הפירות הנהדרים הללו גם במטבח, ואני אוהב לעשות זאת דווקא לא רק במנות אחרונות אלא בראשונות ובעיקריות. אז כשיש תשעה סוגים של תמרים למכירה בארץ, איזה תמר נבחר לאיזה מתכון? ובכן, בואו ננסה לעשות סדר: מג'הול הוא תמר נהדר, אבל פחות מתאים לבישול, מכיוון שבגלל מרקמו הרך הוא נמס ומתפרק. שמרו אותו לנשנוש טעים כמו שהוא או מלאו אותו. התמרים הצהובים הטריים מתאימים יותר לבישול כי הם שומרים על הצורה שלהם. לעומת זאת הם גם מתאימים כדי לתת מרקם עסיסי ופריך יותר. התמרים הצהובים משתלבים בצורה נהדרת גם בסלטים שונים בגלל המתיקות העדינה שלהם. בחרתי להביא כמה דוגמאות למתכונים פשוטים להכנה אך מרשימים להגשה שיוכלו לגוון את שולחן החג הקרוב.

המדריך המקוצר לתמר

מתכון לסלט תמרים וירוקים ברוטב ויניגרט

סלט תמרים, תרד טרי ובמיה טרייה ,וינגרט ערק וסילאן וגבינת כבשים מלוחה
רמי שלוש

סלט טאבולה שעוד לא אכלתם כמותו

"טאבולה" עדשים, עשבים קצוצים, תמרים ושקדים קלויים
רמי שלוש

המתוק-חריף: תמרים ממולאים בדג חריף

תמרים ממולאים
רמי שלוש

במקום קרפצ'יו: סינטה כבושה ותמרים קרועים

סינטה כבושה ותמרים קרועים עם סירופ חרובים עלי זעתר ושמן זית
רמי שלוש

ומשהו מתוק לקינוח: כנאפה תמרים

כנאפה תמרים וג׳בני סירופ כוכב אניס
רמי שלוש

 

מתכונים נוספים לחג סוכות

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו