מהמנה הראשונה ועד הקינוח

מתכונים לסוכות מהשף של הרברט סמואל

מסלט חיטה ורימונים, דרך טלה ממולא ועד פנה קוטה עשירה: הצעה לארוחת החג לסוכות שהרכיב שף מור כהן מהרברט סמואל הכשרה בהרצליה

מור כהן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1
פנקוטה שקדים ורימונים של הרברט סמואל
פנקוטה שקדים ורימונים של הרברט סמואלצילום: מיכל רביבו
מור כהן, שף אורח

על פניו נראה שסוכות הוא בין החגים היחידים שאין להם מאכלים רשמיים. אמנם ליהודים יוצאי טורקיה וסוריה ישנם מאכלים חגיגיים הנאכלים בסוכות, אבל רוב העם (או לפחות מי שנשאר לחגוג בארץ) שהוא אנחנו מבשלים מכל הבא ליד העונה – רימונים, תפוחים, תמרים וחבושים, בכולם אגב, גם אלמנט חגיגי. בארוחת חג הסוכות שלי בחרתי לקחת את הרימונים וליצור עמם סלט מרענן. למנה עיקרית נמלא צוואר טלה מקומי, שהוא מנה עיקרית שמתאימה בדיוק לעונת הסתיו ויככבו בה גם הארטישוק הירושלמי שאפשר למצוא כבר בשוק. בקינוח נשמור על המוטיב החגיגי שהתחלנו עמו ונגיש פנה קוטה (פרווה) חגיגית עם רימונים.

הצעות למתכונים לסוכות

ארוחת החג של השף מור כהן ממסעדת הרברט סמואל הכשרה בהרצליה

מנה ראשונה: סלט חיטה ורימונים

סלט חיטה ורימונים
סלט חיטה ורימוניםצילום: מיכל רביבו

מנה עיקרית: צוואר טלה במילוי ארטישוק ירושלמי עם גראטן

צוואר טלה במילוי ארטישוק ירושלמי
צוואר טלה במילוי ארטישוק ירושלמיצילום: מיכל רביבו

קינוח: פנקוטה רימונים ושקדים

פנקוטה שקדים ורימונים של הרברט סמואל
פנקוטה שקדים ורימונים של הרברט סמואלצילום: מיכל רביבו

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ