אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חגיגה מתוקה: מתכונים בסימן שבעת המינים

את הסוכה נוהגים לעטר בשבעת המינים, אך ניתן לשלב אותם במאכלים צבעוניים שיהפכו כל שולחן חג לפסטיבל אמיתי. מקדירת טלה בתמרים ועד מוס דבש ורימונים - כל המתכונים ברוח החג

תגובות
מנה מושלמת לחג. סלט קוסקוס וענבים
© Ildipapp | Dreamstime

אחת המצוות בחג הסוכות היא לברך על ארבעת המינים: לולב, אתרוג, הדס וערבה, אך רבים נוהגים לקשט את הסוכה בשבעת המינים הנגזרים מהפסוק: "כי ה' אלוהיך מביאך אל ארץ טובה, ארץ נחלי מים, עיינות ותהומות יוצאים בבקעה ובהר, ארץ חיטה ושעורה וגפן ותאנה ורימון, ארץ זית שמן ודבש" (דברים ח', ז-ח'). גם אם שבוע בסוכה הוא לא התכנון המרכזי שלכם לחג, הפריטים האכילים האלה ירכיבו ארוחה משובחת שתרצה את הקפדנים שבאושפיזין.

קדירת טלה ותמרים ביין אדום
באדיבות השף מאיר דנון

מצרכים ל-4 מנות:

4 נתחי אוסובוקו טלה קטנים
2 כפות שמן
2 בצלים בינוניים
2 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסות
4 שיני שום שבורות
3 ענפי פטרוזיליה
3 ענפי טימין
1 עלה דפנה
1 בקבוק יין אדום
2 כוסות ציר בקר
20 בצלצלי פנינה
4 גזרים חתוכים
100 גרם תמרים

אופן ההכנה:
1. מתבלים את הבשר במלח ובפלפל. משחימים בסיר רחב במעט שמן. מניחים את הבשר בצלחת ומוציאים את השמן מן הסיר.
2. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים כדקה לערך, מוסיפים את היין האדום ואת הציר ומחזירים את הבשר לסיר, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הטימין, הדפנה ואת השום.
3. מכסים את הסיר היטב ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות לכ-3 שעות. כעבור שעתיים מוסיפים את התמרים, בצלצלי הפנינה ואת הגזר ומחזירים לתנור.
4. כשהבשר מוכן, מוציאים אותו בעדינות מהסיר ומעבירים לכלי הגשה. מסננים את נוזלי הבישול לסיר אחר ומצמצמים מעט עד לסמיכות רצויה, ניתן אף להסמיך עם מעט קורנפלור. שופכים את הרוטב על הבשר. מגישים לצד פירה.

 

עיקרית איכותית. אוסובוקו טלה ברוטב, עם פירה
© Darryl Brooks | Dreamstime

סלט ענבים עם קוסקוס מלא, רוקפור ופקאן
באדיבות השף אמיר כלפון, אחוזת בריאות וספא יערות הכרמל

מצרכים ל-4 מנות: 
2 אשכולות ענבים (כ-50 ענבים)
50 גרם גבינת רוקפור
50 גרם אגוזי פקאן
1 גבעול סלרי חתוך לרצועות
חופן עלי בייבי
90 גרם קוסקוס מלא (כ-1/4 שקית)

מרכיבים לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
1 כפית חרדל
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית סילאן
מלח, פלפל
2 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:
1. מכינים את הקוסקוס בהתאם להוראות היצרן ומניחים בצד לצינון.
2. חותכים את הענבים לחצאים ואת הגבינה לקוביות של 1X1 ס"מ.
3. מניחים בקערה את עלי הבייבי, הסלרי, הגבינה, הקוסקוס ואגוזי הפקאן.
4. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.

קליל וטעים. סלט קוסקוס וענבים
© Ildipapp | Dreamstime

תאנים טריות ממולאות קוסקוס מלא וצימוקים
באדיבות השף אמיר כלפון של מלון יערות הכרמל

מצרכים:
8 תאנים טריות בשלות
1 כף סוכר דמררה 
1/2 כוס יוגורט
2 כפות סילאן (דבש תמרים)

מרכיבים לקוסקוס:
100 גרם קוסקוס מלא
1 גבעול סלרי קצוץ דק ללא העלים
1 כף סילאן (דבש תמרים) 
1/2 כוס צימוקים לבנים
1 כף עלי כוסברה קצוצה
1 כף שמן זית
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן ומצננים. מערבבים את הקוסקוס עם כל שאר מרכיבי הקוסקוס ומניחים בצד. 
2. שוטפים את התאנים וחותכים את ראש התאנה (לא זורקים). בעזרת כפית או כף פריזאית מוצאים את תוכן התאנה וממלאים בתערובת הקוסקוס.
3. מניחים את ראש התאנה מעל, מורחים מעט שמן זית בעזרת מברשת ומפזרים את סוכר הדמררה.
4. אופים בתנור בחום גבוה, למשך 4-7 דקות - עד לחימום הקוסקוס ולקבלת קרמל מהסוכר החום.
5. יוצקים את היוגורט, מניחים את התאנים, מטפטפים מעל את שתי כפות הסילאן ומגישים.

חומר גלם מושלם. תאנים
© Oleksandr Gudenko | Dreamstim
*#