עכבר העיר
כבד קצוץ של קיטון
קלאסיקה מנצחת. כבד קצוץ של קיטוןצילום: רלי לב
עכבר העיר

לקראת תקופת החגים וארוחות החג המשפחתיות שלא נגמרות, רעננו את השולחן עם מנות ראשונות קלילות, שלא דורשות עבודה אינסופית ופותחות ארוחת חג טעימה על הצד הטעים ביותר.

» ראש השנה – כל האירועים, המתכונים וההמלצות לחג
» מתכונים לראש השנה – לכל המתכונים לחג
» איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה
» לא צריך לבשל: ערב ראש השנה במסעדות
» מה עושים עם הילדים בראש השנה?
» טיולים לראש השנה

כבד קצוץ מסורתי
באדיבות מסעדת קיטון שמציגה מתכון מקורי בן 71 שנה

מרכיבים:

4 בצלים
4 ביצים קשות
200 גרם כבד בקר חתוך לקוביות גדולות
שמן לטיגון

כבד קצוץ של קיטון
לא רק בחגים. כבד קצוץ של קיטוןצילום: אלה פרידברג

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן עד הזהבה
2. מוסיפים את הכבד ומטגנים עד השחמה
3. טוחנים את הבצל והכבד המטוגנים במטחנת בשר ומוסיפים את הביצים הקשות.
4. מטבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

ביצ'אק - כיסונים ממולאים בדלעת
באדיבות רות אוליבר 

מצרכים ל-30 כיסונים:

לבצק:
500 גרם קמח שמרים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר 120 מ"ל
שמן 200 מ"ל מים

למלית:
1/4 כוס שמן
1 בצל קצוץ דק
1 ק"ג דלעת מגוררת גס
1 גזר מגורר על פומפיה גסה
1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף סוכר
1 כף זרעי כמון כתושים דק

לציפוי:
ביצה טרופה
קצח או שומשום

ביצ'אק של רות אוליבר
מאפים לפתיחת הארוחה. ביצ'אק של רות אוליברצילום: דניאל לילה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה, ולשים במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע. מקמחים את הבצק, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה. הבצק כמעט לא יפתח - וזה בסדר.
2. מכינים את המלית: מחממים שמן בסיר רחב על להבה בינונית, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים דלעת, גזר וצ'ילי ומטגנים במשך כחצי שעה עד שכל הנוזלים מתאדים. מערבבים מדי פעם ומקפידים שתחתית המחבת לא תיחרך. מסירים מהאש.
3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מעבירים למסננת נוחה, כדי שהירקות יגירו את הנוזלים שנותרו.
4. ממלאים את הכיסונים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
5. חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את כל האוויר, ומחלקים ל-30 כדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול בקוטר 10 ס"מ ובעובי של כ-4 מ"מ.
6. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית ומברישים את השוליים בביצה. מקפלים את שולי הבצק פנימה כמו באוזן המן. מסדרים בתבנית.
7. מברישים בביצה ומפזרים קצח או שומשום.
8. אופים כחצי שעה על שפני המאפה מזהיבים. המאפים במיטבם ביום האפייה, אך ניתן לשמור עליהם בהקפאה.

קישואים ברוטב רימונים וצ'ילי

באדיבות דורעם גונט

מצרכים:

1 קילו קישואים
3 כפות שמן צמחי
1 פלפלון צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק
3 כפות סוכר
2 כפות רכז רימונים מלח ופלפל שחור
צרור כוסברה קצוצה

קישואים ברוטב רימונים וצ'ילי
חריפות של ראש השנה. קישואים ברוטב רימוניםצילום: דורעם גונט

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הקישואים ומורידים את הקצוות.
2. חוצים את הקישואים לאורכם, וחותכים פרוסות בעובי 4-5 מ"מ.
3. במחבת גדולה או בווק מחממים את השמן. כשהוא מתחמם, מוסיפים את הקישואים והצ'ילי. מטגנים על אש גבוהה למשך כשבע דקות, עד שהקישואים מתחילים להזהיב. מערבבים מדי פעם.
4. מוסיפים את הסוכר ורכז הרימונים ומבשלים עוד דקה או שתיים.
5. מורידים מהאש, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הכוסברה. אוכלים חם, פושר או קר.

חציל צלוי במרינדה של שום, סויה ולימון
פילה לברק על מצע פריקה, פירות יבשים והל
סלט אפרסקים צלויים ופטה
לבבות ארטישוק מוקפצים
סלט אורז עם סלרי וטונה

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ