מהפתיח ועד הקינוח |

10 רעיונות לארוחת ראש השנה מושלמת

מארוחת ראש השנה קלאסית אבל עדכנית, דרך ארוחה בסגנון פרסי או בנוסח יהודי איטליה, עבור בארוחה הודית מבית סבתא ואפילו ארוחת חג שכולה טבעונית

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ

לפעמים תכנון ארוחת חג שלמה הוא מלאכה בפני עצמה. יותר ממלאכת הבישול והאפייה, אנחנו מוצאים את עצמו שוקדים על תכנון ארוחה שלמה וקוהרנטית, עם התחלה, אמצע וסוף – אולי אפילו עם נושא המקשר בין המנות המרכיבות אותה. אם כדי לחסוך זמן ואם כדי לתת דרור ליצרתיות, איגדנו פה מקבץ ארוחות מלאות לחג, כל אחת בנושא אחר, כדי שתוכלו לבחור את הארוחה שתתאים בול, במקום לתור אחר מתכונים ראויים עד צאת החג.

קחו רגע לעבור על המתכונים בכל אחת מהארוחות השלמות, בחרו ברוגע, והתחילו לתכנן את ארוחג החג שלכם קדימה.

השף גיא גמזו בנה ארוחת חג קלאסית עם טוויסט עדכני, החל ממתכון לצימעס משודרג, דרך כיסוני בצק במילוי טלה, גפילטע לוקוס, חזה בקר (של סבתא ממסצ'וסטס) ואפילו כריך קורנביף שאפשר להכין מהשאריות ביום למחרת.

שירה עזרא קיסוס מציעה מתכונים לארוחת ראש השנה הודית על פי סבתא רחמה ומספרת את הסיפורים שמאחוריהם. ממרווארצ'י, מנה עיקרית פיקנטית שבבסיסה עוף ברוטב עגבניות עשיר, דרך צ'טרני (תבשיל בשר הודי), בצלים ממולאים ואפילו ריבת תפוחים מבושמת תבלינים.

בין ראש לזנב: מתכונים של השפית איילת לטוביץ' לארוחת חג בהשראת המטבח הפרסי, מתבשיל לחי ושעועית אדומה, דרך תמרים צהובים בשום ועשבים, דג שלם בזיגוג רימונים ועוד.

מפרס לארץ המגף, חיים כהן ואלי לנדאו מבשלים ארוחת ראש השנה בסגנון יהודי איטלקי, מרביולי מוח במרק עוף, דרך פולפטונה (מעין קציצה ענקית או 'קלופס' איטלקי) ועד מוס דבש עם תפוח.

שבעה בשלנים ביתיים הביאו לנו שבע מנות מעדות שונות לראש השנה: ממרק העוף עם הקרפלעך, דרך הדג המרוקאי או המלאי כופתא ההודי. לכל עדה יש את המנה החגיגית שלה לראש השנה, הפעם חיברנו את כולן יחד על שולחן החג.

למי שאין זמן לבשל אבל בכל זאת רוצה לבשל טוב, לאורה קורן יש גרסת בזק לארוחת ראש השנה, מהירה אבל גורמה: מדג ברוטב צלפים, דרך רוסטביף בעשבי פרובאנס עם תפודים מעוכים ועד פלאן.

אחד משבעת המינים וסמל לשפע ופריון, הרימון הוא חלק בלתי נפרד מחגיגות החג. מתן שופן ואיתי גלייטמן רקחו יחד ארוחת חג על טהרת הרימון, כשלכל מנה שודך גם יין נכון.

מבשלים ושותים: לימור לניאדו תירוש ואיתי גלייטמן יצרו ארוחת חג בלבן לראש השנה קיצי וחם במיוחד, עם מנות כמו מרק לבן ספרדי או דג ים עם קלמרי ופטריות שימג'י ועד פנה קוטה רוזטה ולא פחות חשוב, בצימוד יינות לבנים שילכו היטב עם הארוחה הלבנה.

ואם כבר בשידוך בין אוכל ויין עסקינן, למה לא מנות עיקריות שהיין כבר בתוכן? בקישור הבא תמצאו ארבעה מתכונים למנות עם יין, מביף בורגיניון ביין אדום, דרך פילה דניס ביין לבן ואפילו מנה של טופו ביין.  

שנהיה לראש שום: הצעה לארוחת חג טבעונית מלאה של השף הראל זכאים. מהבמיה הצלויה בעגבניות קטנות, דרך מטבוחה והחלה לטבול בה, בורקס טבעוני פציח, קרפצ'יו סלק וסורבה דלעת ועד סורבה מנגו ודובדבנים.

אוהבים לבשל ויש לכם מה להגיד על זה? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ