הלחמים שיהפכו כל שולחן בראש השנה לחגיגה

אני נמנע מלהשתמש בלחמי החג בשאור המעניק טעם וארומה חמוצים, מאחר ואצלנו במשפחה נהוג להימנע מאוכל בעל גוון טעם חמוץ בארוחות החג. מתכוני לחמים של האופה סער מור מהמרכז הקולינרי דן גורמה

סער מור, אופה אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים3
סער מור, אופה אורח

כאופה חובב לחמי שאור, דווקא בראש השנה אני נאלץ להיפרד מהמאפים הנ"ל בגלל הטעם והארומה החמצמצים, מאחר ואצלנו במשפחה נהוג להימנע מאוכל בעל גוון טעם חמוץ בארוחות החג. מצד שני, בכל מתכון שילבתי סממנים של ראש השנה באופן עדין, כך שאחרי החגים אפשר להורידם מהמתכון וליהנות פשוט ממאפים מעולים. כפי שתראו מיד, בכל מאפה ולחם כאן יש אלמנט חגיגי ומתקתק, כך שהם יכולים להופיע על השולחן בכל שלב בארוחה - בברכות, יחד עם הסלטים והמנות הראשונות, או במיוחד לרוטב של המנותהעיקריות.  מבחינתי, אפשר להגיש אותם גם בסיום הארוחה כקינוח ופשוט למרוח דבש טהור מעל. חג שמח.

אוהבים לאפות? 

חלת דבש
צילום: תומר אפלבאום

לחמניות כוסמין
צילום: תומר אפלבאום

לחם תמרים
צילום: תומר אפלבאום

פוקצת סלק
צילום: תומר אפלבאום

פוקצת תאנים
צילום: תומר אפלבאום

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ