טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלטים ביתיים קלאסיים לארוחת חג

השף זמי שרייבר ממסעדת סנדר מציע שלל סלטים קלאסיים מהמטבח היהודי המזרח אירופאי

תגובות
חזרת
מיטל סלמון

מיד אחרי ברכות החג מגיע תורם של הסלטים. מגוון של טעמים וצבעים ויש שיגידו החלק הכי אהוב וטעים בארוחה ואין זה פלא - אין גבול לדברים שאפשר להכין. טרי או מבושל, קר או חם, במשחקי מרקמים, טעמים וצבעים.

מתכון לחזרת ביתית

מתכון קל ופשוט להכנת חזרת ביתית. את הסלקים לא מבשלים אלא טוחנים. המרקם שמתקבל לא חלק אך הטעם נהדר.

מרכיבים:

1/2 ק"ג שורש חזרת קלוף וטחון

1/4 ק"ג סלק קלוף וטחון

1/4 כוס חומץ לבן

3 כפות סוכר לבן

חצי כפית מלח

חצי כוס מים רתוחים

ההכנה:

מערבבים את החומרים ומגישים.

מלפפונים חמוצים
מיטל סלמון

מתכון למלפפונים חמוצים ביתיים

להכנת החמוצים יש להשתמש בצנצנת זכוכית מעוקרת ואטומה על מנת שהחמוצים לא יתקלקלו. לאחר שאטמנו יש להעמיד את הצנצנת על אדן החלון על מנת שתקבל אור שמש קל לשעתיים-שלוש. לאחר מכן מניחים בצד במקום מוצל עד גמר ההחמצה.

מרכיבים:

4 ק"ג מלפפון קטן – מומלץ והכי טעים להשתמש במלפפונים הקטנים באריזות.

ראש שום

חצי צרור שמיר

חצי כוס חומץ

8 כוסות מים חמימים

12 כפיות מלח

6-8  פלפל שאטה שלם 

1 פלפל חריף טרי 

4  עלי סלרי 

2 כפות סוכר

6 גרגירי פלפל אנגלי

ההכנה:

מסדרים יפה בשכבות, שכבה מלפפון ושכבה מיתר המרכיבים.

מחממים קלות בסיר קטן את המים, החומץ, המלח והסוכר, עד להמסה ויוצקים לצנצנת אטומה. סוגרים ומניחים בצד. לאחר יומיים, מתקבלים חמוצים.

סלט ביצים
בועז לביא

מתכון לסלט ביצים

אחד הסלטים האהובים בגרסה האותנטית עם בצל קצוץ, מיונז וחרדל.

מרכיבים:

10 ביצים

1 בצל קצוץ

1 בצל קטן קצוץ ומטוגן עד הזהבה

שתי כפות מיונז

כפית חרדל

מלח

פלפל לבן

ההכנה:

מבשלים את הביצים בסיר עם מים. מקררים לכרבע שעה.

מקלפים ומגרדים בפומפייה גסה לקערה.

מוסיפים את הבצל החי, המיונז, החרדל המלח והפלפל הלבן ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים בצל מטוגן ומגישים.

חצילים במיונז
גיא הכט

מתכון לסלט חצילים במיונז

סלט קלאסי שמוגש בכל ארוחת חג. למי שפחות אוהב את טעמו של החציל השרוף ניתן לקלות את החציל בתנור עד ריכוך.

מרכיבים:

4 חצילים

מיץ מלימון טרי

7 כפות מיונז

2 כפות חרדל

3 שיני שום קצוצות

1/2 כפית סוכר

מלח

פלפל שחור

ההכנה:

קולים את החצילים על להבה גלויה מכל צד כ-10 דקות עד לריכוך. מסירים את הקליפה, מעבירים לקערה את בשר החציל ומיד מוסיפים מיץ לימון. מוסיפים את יתר המרכיבים ומועכים במזלג היטב עד להתמזגות כל הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

סלט תפוחי אדמה

מתכון לסלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי אדמה אותנטי עם בצל ופטרוזיליה קצוצה. למי שאוהב ניתן להוסיף לסלט כף חרדל, מלפפונים כבושים, צלפים וכמובן גם ביצים קשות.

מרכיבים:

1 ק"ג תפוחי אדמה

6 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בן יין

בצל סגול (או 4-5 גבעולי בצל ירוק פרוס)

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח

ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח עד ריכוך. מסירים את הקליפה, חותכים לקוביות ומעבירים לקערה. בקערית מערבבים שמן זית, חומץ ומלח ויוצקים על תפוחי האדמה בעודם חמים. מוסיפים בצל ופטרוזיליה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

סלט מטיאס
גיא הכט

סלט מטיאס

את הסלט יש להכין יומיים לפני הגשה על מנת שיספוג את הטעמים היטב.

מרכיבים:

4 דגי מטיאס מלוחים

1 בצל גדול פרוס לטבעות

1.5 כוס חומץ בן יין לבן

8 גרגירי פלפל שחור

2 כפות סוכר

2 עלי דפנה

ההכנה:

משרים את הדגים במים קרים במשך שעה, מסננים ומייבשים.

חותכים לפיסות באורך כ- 5 ס"מ ומסדרים בכלי עם מכסה לסירוגין דג, טבעות בצל, דג טבעות בצל וכן הלאה.

בסיר קטן מביאים לרתיחה חומץ, סוכר, עלי דפנה ופלפל. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 5 דקות.

מצננים ויוצקים על הדגים. מכסים ומעבירים למקרר ליומיים. 

כבד קצוץ
בועז לביא

מתכון לכבד קצוץ

מנת פתיחה מסורתית שקשה לא למרוח על פרוסת לחם (השאירו מקום למנה העיקרית). מומלץ לקצוץ את הכבדים בסכין ולא להשתמש במעבד מזון.

מרכיבים:

חצי קילו כבד עוף

3 בצילם קצוצים

4 ביצים קשות קצוצות

50 גרם שומן אווז

ההכנה:

מטגנים את הכבד עם מעט מאוד שמן ושומן האווז למשך כ-7 דקות. מצננים ומעבירים למקרר למשך שעה. בנוזלים שנותרו מהטיגון מטגנים 2 בצלים קצוצים עד ריכוך והשחמה קלה. מצננים ושומרים במקרר למשך שעה. טוחנים את הכבד במטחנת בשר או מועכים וקוצצים עם מזלג. מוסיפים את הביצים הקשות, בצל חי קצוץ ואת הבצל המטוגן, מערבבים ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות