שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
לירז שדה, שפית אורחת
סלט דלעת ורימונים
פתיח נהדר, קל וטעים שתרצו לאכול כל השנהצילום: דודו בכר
לירז שדה, שפית אורחת

ארוחה מפסקת היא עניין רציני בהרבה בתים ועדות. בבית שלי לקחו אותה מאוד ברצינות ומגיעים אליה אחרי עבודה רבה והשקעה לא מבוטלת. המהפך הגיע כשהגעתי בפעם הראשונה לארוחה מפסקת אצל משפחתו של ערן בן הזוג שלי. שם גיליתי שלא חייבים להזיע בהכנות לסעודה מפסקת ואפשר לייצר ארוחה טובה ומזינה מחומרי גלם איכותיים במעט זמן ובמינימום מאמץ.

מתכון למרק עוף עם קניידלך

המרק הזה מככב בכל ארוחה חגיגית בכל השנה בעדות אשכנז, אבל הטריק במתכון לקניידלך טמון בהוספת מצה רטובה לבלילה שהופכת את הכופתאות לרכות ולא כבדות.

מרק עוף עם קניידלך
מרק עוף עם קניידלךצילום: דודו בכר

חומרים:

1 עוף מפורק לחלקיו: כרעיים, שוקיים, חזה, כנפיים ועוד

1 סלרי שטוף ונקי

4 גזר קלוף

2 בצל קלוף

 5 גרגירי פלפל אנגלי

1 שורש סלרי קלוף

1 שורש פטרוזיליה קלוף

 3 -4 ליטר מים לכיסוי העוף

ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לסיר בשלמותם, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד שעה בערך על אש בינונית.

לקניידלך:

6 יחידות

מצה רטובה סחוטה היטב (אפשר למצוא מצה כל השנה כמעט בכל סופר)

4-5 כפות קמח מצה

1 ביצה

מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה:

מערבבים מצה רטובה וביצה. מוסיפים קמח מצה בהדרגה עד ליצירת עיסה דביקה, אבל עדיין רכה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

יוצרים כדורים עם כף יד מעט רטובה.

מבשלים חצי שעה במים רותחים ומוסיפים למרק.                       

* אם לא מצאתם מצה בסופר אפשר להכין את המתכון כמו שהוא רק ללא מצה

מתכון לכבד קצוץ

הסוד של המנה הזו טמון בשומן אווז וכמה שיותר הרי זה משובח. התוצאה: מנה מצוינת שכיף לאכול אותה גם בארוחה שאחרי הצום ובארוחות החגיגיות במשך השנה.

כבד קצוץ
כבד קצוץ כמו שצריך להיותצילום: דודו בכר

חומרים:

400 גרם כבדים עוף

1 בצל לבן

2 ביצים קשות

4 כפות שומן אווז (אפשר גם יותר) או שמן קנולה

מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה:

מטגנים את הבצל הקצוץ בשומן אווז עד להזהבה. מוסיפים את הכבדים ומטגנים למידת מידיום-וול.

מורידים מהאש ומצננים.

קוצצים את הכבדים והבצל בסכין, על קרש, יחד עם הביצים הקשות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

מתכון לסלט תרד נקטרינות ופקאנים

סלט קליל וקל הכנה שמסיים את עונת הנקטרינות, ביתר עונות השנה אפשר להכין אותו בקלות עם כל פרי אחר ולהתאימו לתקופה.

סלט תרד נקטרינות
רגע לפני שהן עוזבות, סלט תרד נקטרינותצילום: דודו בכר

חומרים:

2 חופנים של עלי תרד

2 כפות פקאנים מסוכרים או בוטנים או אגוזי מלך

נקטרינה חתוכה לסירות

ההכנה:

מערבבים ומתבלים בוויניגרט

ויניגרט חרדל ודבש

מיץ מתפוז 1

כפית חרדל גרגרים

כף דבש

2 כפות חומץ בלסמי (רצוי לבן)

150 מ"ל שמן זית

ההכנה:

טוחנים הכל בבלנדר מוט ידני ומוסיפים שמן זית בהדרגה

מתכון לסלט דלעת ורימונים

השילוב בין דלעת, תמרים ורימונים יוצר איזון מושלם של טעמים ומרקמים. את השאריות כיף לאכול גם ביום שאחרי.

סלט דלעת ורימונים
פתיח נהדר, קל וטעים שתרצו לאכול כל השנהצילום: דודו בכר

חומרים:

2 כוסות דלעת נקייה וקלופה חתוכה לריבועים

4 תמרים מגולענים חתוכים גס

2 כפות גרעיני רימון

תימין לפי הטעם

ההכנה:

מתבלים את הדלעת בשמן זית, מלח, פלפל ומעט תימין.

אופים את הדלעת בתנור שחומם ל- 200 מעלות כשעה.

מוציאים ומצננים.

מערבבים את הדלעת עם תמרים, מתבלים ברוטב ומוסיפים את הרימונים.

לרוטב שמן זית וסילאן:

100 מ"ל שמן זית

100 מ"ל סילאן

מערבבים היטב יחד במטרפה או בתוך בקבוק סגור ומתבלים את הסלט.

אוהבים לבשל ויש לכם מה להגיד על זה?הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ