בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המנות שיעזרו לכם לשבור את הצום

מהמשקה מרווה את הנפש ועד הטרבדוס שהוא חטא ששווה לצום בגלל, השפית לירז שדה מבראסרי עין כרם עם מתכונים לסוף הצום

תגובות
קציצות כרישה
דודו בכר

בכל שנה כשמסתיים לו יום כיפור אני מוצפת געגועים למתכונים הישנים של סבתא שלי, שקיבלו משמעות מחודשת ככל שהתבגרתי. רובם היו מובנים מאליהם בעיני ואפילו לא טעימים במיוחד, אך משנה לשנה למדתי להעריך גם את העבודה הרבה המושקעת בהם ואת נדירותם. חלק מהם ייחודיים מאוד ליהודי טורקיה ולא מוצאים אותם בכל בית, חלק אחר הפך ברבות השנים לנחלת הכלל, והרעיון – קודם כל מרווים את הנפש, אחר כך מחזקים את הבטן במשהו ואחר כך אפשר להתפנות אל האוכל, ולבסוף – סיומת מתוקה שנאכלת רק בסוף הצום ובכל שנה מחדש מעוררת בי געגוע אל סבתא.

פיפיטאדה משקה גרעיני מלון מרענן
דודו בכר

פיפיטאדה משקה גרעיני מלון מרענן

חלק מכירים את המשקה כסובייה וחלק כפפיטאדה ובכל מקרה מדובר במשקה מרווה שמחזיר לגוף את כל החיוניות שדרושה לו. סבתא שלי היתה אומרת שאיסוף גרעיני המלון לאורך השנה לגמרי שווה את הטרחה, אחרי ששותים מעט מן המשקה הזה.

חומרים:

4 כפות גרעיני מלון נקיים מיובשים במשך יום יומייים וטחונים דק

חיתול בד

סוכר לפי הטעם

ליטר מים

ההכנה:

מניחים את הגרעינים בחיתול בד

ומשרים את החיתול הסגור בתוך קערת מים למשך שעה לפחות במקרר

סוחטים טוב טוב את החיתול בתוך המים ופותחים מדי פעם כדי לערבב את התערובת בתוך הבד,

מוסיפים סוכר לפי הטעם ומגישים.

 

לחם לבן ושמן זית
דודו בכר

לחם לבן ושמן זית

משהו קטן שתופס ומרכך את הבטן עד שהאוכל מוכן 

סבתא שלי הייתה אופה את הלחם יום קודם אבל זה כבר למיטיבי לכת, אנחנו כבר עצלנים יותר ומסתפקים פשוט בלבחור בגט מעולה.

חומרים:

באגט משובח (עדיפות לפרוס)

שמן זית ומלח

ההכנה:

מורחים את פרוסות הבאגט בשמן זית ומעט מלח

קולים קלות בתנור ומגישים

 

מוסקה חצילים
דודו בכר

מוסקה חצילים בשר ועגבניות

אחרי שריפדנו מעט את הבטן, אכלנו מעט עוגיות ועוגות, שתינו מרק שנותר מאתמול ונחנו, הגיע הזמן לאכול. הפעם מדובר במנה מושקעת שגורפת שבחים בכל פעם שאני מגישה אותה ולא משנה מתי.

8 מנות:

לחצילים:

2 חצילים פרוסים

מלח גס

ביצה טרופה

4 כפות קמח

לבשר:

500 גרם בשר בקר טחון

בצל לבן קצוץ

גבעול תימין

שמן זית

פחית עגבניות 400 גרם חתוכה לקוביות

3 כפות רסק עגבניות

1 כפית בהרט/ כמון/ראס אל חנות

1 כפית נענע יבשה

4 כפות קמח

 4 עד 6 עגבניות חתוכות לסלייסים

ההכנה:

מפזרים מלח על החצילים ומשהים למשך שעה, מנגבים את הנוזלים מהחצילים וטובלים בבלילת הביצה והקמח

ומטגנים קלות. מניחים בצד.

מכינים את המלית בשר:

מטגנים בצל בשמן זית עד לריכוך.

מוסיפים את הבשר ומערבבים לעד ליצירת פירורים.

מוסיפים רסק ואת התבלינים ומבשלים למשך 3 דקות.

מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שאין כמעט נוזלים

מוסיפים 4 כפות קמח

הרכבת המנה:

מסדרים בתבנית משומנת שכבה של עגבניות, חצילים, בשר וחוזר חלילה כשבשכבה העליונה מסיימים בעגבניות.

אופים בחום של 200 מעלות למשך שעה- שעה ורבע.

 

קציצות כרישה
דודו בכר

קציצות כרישה ושמנת חמוצה

שווה לצום רק בשביל הקציצות האלו בסוף יום כיפור וכל מילה מיותרת. לסועדים צמחונים זו המנה שתתפוס את מקום המוסקה.

8 יחידות

חומרים:

4 גבעולי כרישה שטופים היטב וקצוצים ליחידות בגודל 2/3 סנטימטר

1 ביצה

מלח פלפל

חצי כוס פירורי לחם

חצי כוס סולת

שמן זית

הכנה:

מטגנים את הכרישה ב-4 כפות שמן זית בעדינות עד להזהבה קלה.

מוסיפים כוס מים עד לריכוך הכרישה.

מעבירים למסננת לשעה להגרת נוזלים.

סוחטים את הכרישה היטב, מוסיפים ביצה ופירורי לחם, מלח ופלפל לבן.

מעצבים לקציצות וכעת רצוי לקרר למשך שעה לפני הטיגון כדי שיתפסו צורה ולא יתפרקו.

עוטפים את הקציצות במעט סולת ומטגנים בשמן יחסית עמוק (3 ס"מ עומק).

מגישים עם עגבניות חתוכות ושמנת חמוצה או טחינה.

 

טראבדוס
דודו בכר

טראבדוס

לא משנה כמה מתכונים ניסיתי עדיין לא הצלחתי לדייק את המתכון של סבתא שלי, אבל זה הקרוב ביותר. מבטיחה שזה שווה את הצום ואת הקלוריות של המתוק המתוק הזה.

28 יחידות

לבצק:

200 חמאה

100 גרם סוכר

120 מ"ל מים

שקית אבקת אפייה

420 גרם קמח

למילוי:

150 גרם אגוזי מלך טחונים

150 גרם פיטוקים טחונים

100 גרם סוכר

כפית קינמון

לסירופ:

200 מ"ל דבש

200 גרם סוכר

200 מ"ל מים

הכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מכינים את הבצק:

מכניסים את כל החומרים למעט הקמח למעבד מזון ומעבדים לעיסה אחידה ומוסיפים קמח בהדרגה.

עוטפים את הבצק ונותנים לו לנוח שעה.

מרדדים את הבצק לגובה חצי סנטימטר, יוצרים עיגולים עם כוס וממלאים בכפית מהמילוי. סוגרים לצורת חצי סהר

ואופים 15 עד 20 דקות.

מצננים

מכינים את הסירופ, מביאים לרתיחה ומכניסים את הכיסונים פנימה 3 יחידות כל פעם ל- 2 דקות.

[תלוי בגודל הסיר]

מסדרים בצלחת ומפזרים מעט קוקוס ומהתערובת של האגוזים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו