בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קארי בדבש: ראש השנה בטוויסט הודי

השימוש בדבש לא מוגבל רק למטבחי היהדות. גם במטבח הודי תמצאו מנות רבות המשלבות את נקטר הצוף הזהוב אשר כה מזוהה עם השנה החדשה. מתכונים של השף ג'אגוויר סיג ממסעדת אינדירה

תגובות

קוביות פאניר ותפוחי אדמה ברוטב לימון, שמן זית ודבש
תומר אפלבאום

קוביות פאניר ותפוחי אדמה ברוטב לימון, שמן זית ודבש

מנה קלה ונעימה אשר ניתנת להגשה כתוספת לארוחת הערב או אף כמנה עיקרית. גבינת הפאניר היא גבינת עזים לבן קשה או מעין גבינה טרייה חצי קשה שנהוג להכין בכל בית הודי. בישראל ניתן להמיר אותה בגבינות שלא נשברות בבישול כגון גבינת חלומי.

מרכיבים:

3 תפוחי אדמה בינוניים

כוס גבינת פניר חתוכה לקוביות

חצי כפית מלח

חצי כפית כורכום

כף שמן זית

כף שום קצוץ

כף  דבש

מיץ מלימון סחוט

קורט מלח ופלפל

כף  פטרוזיליה קצוצה

כף כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

קלפו את תפוחי האדמה ובשלו אותם במים עד ריכוך.

סננו וצננו מעט וחתכו לקוביות.

ערבבו כורכום וחצי כפית מלח ופזרו על קוביות הפניר. ערבבו בעדינות.

במחבת חממו שמן זית והוסיפו שום קצוץ וטגנו מעט. הוסיפו את תפוחי האדמה וטגנו עד שיהפכו קריספיים ושחומים. הוסיפו דבש ומיץ לימון וערבבו. תבלו במלח ופלפל ובשלו מעט עד שהרוטב מסמיך. הוסיפו את גבינת הפניר. טגנו טיגון קצר. פזרו פטרוזיליה וכוסברה והגישו.

 

כנפי עוף בצ'אנטי עגבניות ודבש
תומר אפלבאום

כנפי עוף בצ'אטני עגבניות ודבש

צ'אטני הוא המקבילה ההודית לרוטב. ואכן, המטבח ההודי מלא ברטבי צ'אטני מכל הסוגים החל מצ'אטני מנגו הידוע (הגרסה ההודית לעמבה) ועד לעשרות מיני צ'אטני אזוריים פחות מוכרים. במנה הבאה נעשה שימוש בצ'אטני עגבניות דבש שמלווה בצורה נהדרת את כנפי העוף הצלויים. בתיאבון.

לצ'אטני:

8 עגבניות בשלות

כוס דבש

בצל קצוץ

חצי כפית ציפורן טחון

כף עלי כוסברה קצוצה

מלח

אופן ההכנה:

חצו את העגבניות והסירו את הזרעים. חממו מעט שמן בסיר הוסיפו בצל וטגנו מעט. חתכו את העגבניות לקוביות והוסיפו לסיר יחד עם ציפורן ודבש. ערבבו ובשלו למשך 30 דקות על אש קטנה. בסיום הוסיפו כוסברה קצוצה. יש להשגיח שהרוטב לא יישרף, אם צריך הוסיפו מים. תבלו במלח. מי שאוהב יכול להוסיף גם פלפל צ'ילי פרוס דק לתערובת. צננו והעבירו לקערת הגשה.

לכנפי העוף:

חצי קילו כנפי עוף נקיים חתוכים לחצי

למרינדה:

חצי כוס שמן זית

כף כורכום

כפית כמון

כפית פלפל שחור

חצי כפית פלפל לבן

חצי כף פפריקה

3 שיני שום קצוצות

מיץ מלימון סחוט

2 כפות דבש

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

ערבבו את כל חומרי המרינדה בכלי רחב עם מכסה. הניחו את כנפי העוף במרינדה והעבירו למקרר למשך שעתיים.

צלו את כנפי העוף על מחבת פסים על להבה בינונית או גריל פחמים משני הצדדים עד שמשחים.

הגישו לצד צ'אטני עגבניות.

דאל דבש
תומר אפלבאום

דאל דבש

המילה דאל בסנסקריט (הודית עתיקה) כוונתה לחלק. ואכן כמעט בכל ארוחה הודית מחולק לצד האורז תבשיל דאל. לרוב כשאומרים דאל הכוונה היא לרוטב עדשים או תבשיל עדשים או תבשיל אחר המבוסס על קטניות. במתכון הבא לא נעשה שימוש בקטניות אלא בעגבניות כמרכז הרוטב. את השמנת החמוצה מוסיפים על הרוטב בסוף, לקראת הגשתו על מנת להעניק לו מרקם קרמי נוסף.

מרכיבים:

12 עגבניות גדולות חלוטות

מלח

כף אבקת צ'ילי

כפית כורכום

1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ

50 גרם חבילת חמאה

4 שיני שום קצוצות

2 כפות דבש

כפית אבקת גאראם מסאלה

גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

הסירו מהעגבניות את קליפתן וחתכו לקוביות. חממו סיר עם מעט שמן, הוסיפו את השום וטגנו מעט. הוסיפו אבקת צ'ילי, גי'נג'ר, כורכום וטגנו תוך כדי ערבוב למשך שתי דקות. הוסיפו את העגבניות וטגנו כדקה תוך ערבוב. הוסיפו מלח ושתי כוסות מים ובשלו עד שהעגבניות מתרככות.

הניחו להצטנן. העבירו את התערובת למעבד מזון וטחנו עד לקבלת מרקם סמיך.

לפני הגשה, המיסו בסיר את החמאה. הוסיפו את תערובת העגבניות, ערבבו ובשלו לשתי דקות נוספות עד שהרוטב מתחיל לבעבע. הוסיפו דבש, גראם מסאלה וערבבו ובשלו לדקה נוספת. טעמו ותקנו תיבול. הוסיפו שמנת והגישו. ניתן לעטר בכוסברה או פטרוזיליה קצוצה.

שהי טודקה- "ארץ זבת חלב ודבש" - פודינג לחם הודי

שהי טודקה הינו קינוח מסורתי צפון הודי העושה שימוש בלחם ישן. כאשר הבריטים נפגשו בקינוח זה לראשונה בתחילת ימי השלטון הבריטי בהוד, הם כינו אותו "ארץ זבת חלב ודבש" בגלל המתיקות והעושר הרב שלו. חג שמח ושתהיה לכולם שנה מתוקה.

פודינג הודי
תומר אפלבאום

מרכיבים:

4 פרוסות לחם

2 כוסות חלב

חופן שקדים חלוטים קצוצים

חופן פיסטוקים קצוצים

חופן קשיו קצוץ

חמאה

חצי כפית הל

דבש

זעפרן

אננס (טרי או מקופסא)

תותים טריים

גי'נג'ר מסוכר

חצי כפית מי ורדים

אופן הכנה:

מטגנים את הלחם בחמאה עד שהוא מוזהב קלות (כ 2 דקות מכל צד) ומניחים בצד.

את החלב מבשלים על אש נמוכה בסיר. מוסיפים את הדבש, קורט זעפרן, וחצי כפית הל. כאשר החלב מתחיל לבעבע ולהצטמצם, מוסיפים חצי כפית מי ורדים. נותנים לרוטב החלב להמשיך לבשל עד שהוא מעט מסמיך. מוסיפים בזהירות את פרוסות הלחם המוזהבות על מנת שיספגו מהחלב, מוציאים לצלחת ומסדרים כמצע. משאירים את החלב להתבשל על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.

על פרוסות הלחם הספוגות מניחים פרוסות דקות של אננס, פרוסות תות שדה דקות ופרוסות דקות דקות של ג'ינג'ר מסוכר. מכסים את הפירות בשכבה נוספת של לחם ספוג בקרם החלב (כמו בכריך).

כאשר שאר הרוטב המתבשל מצטמצם היטב, יוצקים ממנו בנדיבות מעל לפרוסת הלחם העליונה. מפזרים על הכול בנדיבות תערובת של קשיו, שקדים ופיסטוק קצוצים. בתיאבון וחג שמח!



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו