בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ראש השנה בשוקולד: קינוחים קטנים וחגיגיים

כדורי שוקולד קטנים ומענגים: קינוח שנועד בדיוק למי שלא נותר לו מקום אחרי ארוחת חג דשנה ממתכונים של השוקולטיירית גלית לב-אלפרט מבוטיק השוקולד גליתא

תגובות
טראפלס בדבש
מאיה גמר

אחרי ארוחת חג גדולה, הרבה פעמים מגיעים אל הסוף כשכבר אין יותר מקום בקיבה, אפילו לא לפרוסת עוגה. אני תמיד מנצלת את ההזדמנות ומניחה במרכז השולחן צלחת גדולה עם כדורים מתוקים, יפים יפים, שמזכירים פתאום שיש עוד קצת מקום למשהו מתוק. הצעתי לכם, לצד עוגת הדבש המסורתית, שמרו מקום לכדורי הטראפלס. המתכונים להכנת הטראפלס לובשים גם הם אווירת חג, כשאפשר להכין את המתכון הבסיסי עם ליקר דבש ולמי שזה לא מספיק - להמשיך הלאה ולמלא במילויים חגיגיים, בהם נוסיף דבש ותפוח. כי אם שנה מתוקה, אז עד הסוף.

כבר אומר, מי שמחפש קיצורי דרך יכול לרכוש כדורי טראפלס מוכנים ורק להמשיך עם המילויים שיוצעו כאן בהמשך. העבודה עם הכדורים המוכנים הופכת את תהליך הכנת הטראפלס לפשוטה יותר ומהנה יותר. היום ניתן להשיג את הכדורים הללו בכל החנויות המתמחות ברחבי הארץ.

בעבור מי שאינו מחפש קיצורי דרך נציע מיד מתכון לטראפלס, כמעט כהלכתו. כך או אחרת, התוצאה היא קינוחים קטנים שמצד אחד מתגלגלים על הלשון וממתיקים את החך ומצד שני יוצרים צלחת מתוקים מרהיבה. אל תפחדו לנסות ושתהיה לכולנו שנה טובה ומאוד מתוקה.

טראפלס
גליתא

טראפלס שוקולד מריר (70%) ודראמבוי (ליקר דבש)

חומרים:

למילוי:

200 גרם  שוקולד מריר 70%

80 גרם שמנת מתוקה (חצי כוס)

17 גרם ליקר דראמבוי (כ – 2 כפות)

לעטיפה:

200 גרם שוקולד מריר לטבילה

אבקת קקאו, אבקת סוכר, שברי אגוזים, שברי עוגיות או כל מה שבא לכם לגלגל בהם את הטראפלס

ההכנה:

מרתיחים את השמנת עד לרתיחה טובה שהשמנת עולה בסיר.
יוצקים את השמנת הרתוחה על השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק (במידה והשוקולד לא נמס במלואו, ניתן להחזיר כעת את כל המסה אל הגז בשיטת בן מארי - סיר בתוך סיר עם מים), ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים את הדראמבוי ומערבבים שוב.
מעבירים את תערובת השוקולד לתבנית אנגליש קייק.
מכניסים למקרר להתייצבות (כשעה).

לאחר שעה:

מוציאים מהמקרר וחותכים לקוביות בגודל של 2 ס"מ.
מניחים את הקוביות על גבי נייר אפייה ומחזירים חזרה למקרר.

כעת מטמפררים (לא להיבהל) את השוקולד לעטיפת הטראפלס:

בסיר קטן שנמצא בסיר עם מים (בן מארי) על להבה בינונית מערבבים את השוקולד היטב עד שכמעט נמס לגמרי, אבל עדיין מופיעים בו גושים.
מכבים את הלהבה ומוציאים את סיר השוקולד מתוך סיר המים.
ממשיכים לערבב את השוקולד על השיש עד שנמס לגמרי.

מוציאים את קוביות הטראפלס מהמקרר, טובלים בשוקולד החם ומגלגלים בתוספות שבחרתם (ניתן לפני הטבילה לגלגל בידיים את הקובייה לכדור ואז לטבול בשוקולד החם)
מסדרים על צלחת הגשה.

טראפלס שוקולד מריר במילוי קרם דבש
גליתא

טראפלס שוקולד מריר במילוי קרם דבש

מתכון לכמות של כ–55 כדורים

החומרים למילוי:

200 גרם שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן
14 גרם ליקר אפרסק (או ליקר אחר שיש בבית רק לא יין)
50 גרם דבש

אופן ההכנה:

מרתיחים את השמנת עד לרתיחה מלאה (רואים בועות והיא עולה בתוך הסיר)
שופכים על השוקולד ומערבבים (אפשר עם מיקסר)
מוסיפים את הליקר
מוסיפים את הדבש
מערבבים שוב
מניחים על השיש להתקררות

כאשר המסה קרה ונוזלית מעבירה אותה לתוך שק זילוף, ומזלפים לתוך כדורי הטראפלס

מכניסים למקרר לתת לקרם להתקשות בתוך הכדורים

החומרים לציפוי ולגלגול:

500 גרם שוקולד מריר
אבקת סוכר
אבקת קקאו
אגוזי לוז מרוסקים דק

אופן הטבילה והגלגול

ממיסים את השוקולד על הגז בשיטת בן מרי (סיר בתוך סיר) תוך ערבוב טוב כל הזמן.
כאשר השוקולד כמעט נמס לגמרי מוציאים מסיר המים ומניחים על השיש וממשיכים לערבב עד להמסה מלאה של השוקולד.
מפזרים את חומרי הגלגול בקעריות שטוחות.
מוציאים את כדורי השוקולד מהמקרר
טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומגלגלים בתוספת הרצויה (עובדים בשלב הזה עם מזלג לטבילה ולגלגול)
מניחים על מגש להתקררות
מגישים למשפחה וחברים ונהנים

טראפלס שוקולד חלב במילוי קרם סיידר תפוחים

טראפס שוקולד חלב במילוי קרם סיידר ותפוחים
גליתא

מתכון לכמות של כ – 55 כדורים

החומרים למילוי:

300 גרם תרכיז סיידר תפוחים (ניתן להשיג בכל סופר)
400 גרם שוקולד לבן
20 גרם ליקר אפרסק (או ליקר אחר שיש בבית רק לא יין)

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד המסה מלאה בשיטת בן מרי (סיר בתוך סיר) (השוקולד לא צריך להיות רותח להיזהר לא לשרוף אותו)
מוסיפים אל השוקולד את הסיידר
מוסיפים את הליקר
מערבבים
מניחים על השיש להתקררות

כאשר המסה קרה ונוזלית מעבירה אותה לתוך שק זילוף, ומזלפים לתוך כדורי הטראפלס

מכניסים למקרר לתת לקרם להתקשות בתוך הכדורים

החומרים לציפוי ולגלגול:

500 גרם שוקולד חלב
אבקת סוכר
אבקת קקאו
אגוזי לוז מרוסקים דק

אופן הטבילה והגלגול

ממיסים את השוקולד על הגז בשיטת בן מרי (סיר בתוך סיר) תוך ערבוב טוב כל הזמן.
כאשר השוקולד כמעט נמס לגמרי מוציאים מסיר המים ומניחים על השיש וממשיכים לערבב עד להמסה מלאה של השוקולד.
מפזרים את חומרי הגלגול בקעריות שטוחות.
מוציאים את כדורי השוקולד מהמקרר
טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומגלגלים בתוספת הרצויה (עובדים בשלב הזה עם מזלג לטבילה ולגלגול)
מניחים על מגש להתקררות
מגישים למשפחה וחברים ונהנים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו