בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תשכחו משרינג: ארבעה קינוחים אישיים מרשימים לחג

שולחן שמלא בטארטלטים, כיפות מוס, פאי אישי וכוסות קינוח קטנות יקצור מחמאות אפילו מהאורחים הכי קרירים וביקורתיים שיש. השף קונדיטורים רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית "ביסקוטי" מגישים שולחן קינוחים אישיים לראש השנה

2תגובות
טרייפל עם קצפת דבש ופירות קיץ
מוטי מילרוד

בכל חג זאת אותה הדילמה - איך לסיים את הארוחה. ראש השנה אולי מקל עלינו מעט בגלל עוגת הדבש, אך לא פעם ולא פעמיים - אנחנו נתקלים באורחים שלא ממש מתים על העוגה הבחושה הזאת. הפעם החלטנו לשנות כיוון. לשמור על הדבש, אבל ליצור משהו יותר מרשים מעוגה גדולה. קינוחים שאין צורך לחלוק אותם, והם מגיעים בצורות הגשה מגוונות: שולחן שמלא בטארטלטים, כיפות מוס, פאי אישי וכוסות קינוח קטנות יקצור מחמאות אפילו מהאורחים הכי קרירים וביקורתיים שיש . ואם חלילה ישארו שאריות, אפשר לחלק לאורחים הביתה.

טארטלט שוקולד דבש
מוטי מילרוד

טארטלט שוקולד דבש

 ל 10 מנות אישיות

השילוב של קלתית בצק קקאו פריך עם מלית קרמית של שוקולד ודבש יוצר משחק של מרקמים וטעמים. המתכון אולי נראה מעט ארוך ומסובך, אבל הוא פשוט וקל ובעיקר - שווה את הדרך.

לבצק פריך קקאו:

150 גרם חמאה

90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר

30 גרם (כרבע כוס) אבקת שקדים

2 גרם (חצי כפית) מלח

225 גרם (13/4 כוסות) קמח

15 גרם (1+1/2 כפות) אבקת קקאו

1 ביצה L

אופן הכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים אבקת סוכר וחמאה, במהירות איטית, עד שהחמאה מתרככת קלות.
מוסיפים את אבקת השקדים, המלח והביצה, ומערבלים במהירות נמוכה, עד לאחידות.
מוסיפים את ה"יבשים" - קמח ואבקת קקאו ומערבלים במהירות נמוכה, עד להיווצרות כדור בצק.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך כ- 2-3 שעות (רצוי להשאיר למשך הלילה במקרר).
מרדדים את הבצק לעובי דק של 3 מ"מ.
קורצים בקוטר של 9 ס"מ ומסדרים ברינג אישי.
מהדקים היטב את הדפנות ומסירים את השאריות למעלה.
מקפיאים למשך שעה 1 לפחות.
מחוררים את תחתית הטארט בעזרת מזלג.
בתנור שחומם מראש, אופים על 170 מעלות למשך כ- 20-25 דקות.

לקרמו שוקולד דבש:

240 גרם (1 כוס) חלב

250 גרם (1 מכל) שמנת מתוקה

6 חלמונים

50 גרם (2 כפות) דבש

320 גרם (3 ורבע חפיסות) שוקולד מריר

אופן הכנה:

מחממים בסיר את החלב, השמנת והדבש, על להבה בינונית, עד לסף רתיחה.
מוסיפים את החלמונים, תוך כדי טריפה תמידית.
מנמיכים את האש וממשיכים לערבב עד להסמכה קלה כ-2-3 דקות (זהירות, לא להרתיח).
מסירים מהאש, שופכים על השוקולד וטוחנים בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת מסה חלקה.
מצננים את התערובת, כשעה (לא במקרר).

הרכבת המנה:

מחלצים את הטארט מהרינג.
יוצקים על הטארט את הקרמו שוקולד, עד למילוי העוגה.
מכניסים לקירור במקרר כ-3 שעות, עד להתייצבות.

טרייפל עם קצפת דבש ופירות קיץ ( 6 כוסות)

טרייפל עם קצפת דבש ופירות קיץ
מוטי מילרוד

הקינוח האנגלי המסורתי עשוי מעוגת ספוג, רפרפת סמיכה ופירות טריים. התאמנו אותו לראש השנה עם עוגת דבש שממילא מכינים, קרם מסקרפונה קל  עם דבש ופירות קיץ, שאוטוטו מפנים את מקומם לסתיו.

לקרם מסקרפונה ודבש:

250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

40 גרם (2 כפות) דבש

250 גרם גבינת מסקרפונה

גרידת לימון מלימון אחד

אופן הכנה:

בקערת מיקסר מקציפים את השמנת מתוקה והסוכר במהירות בינונית כ-4 דקות עד לקבלת קצפת יציבה ואחידה.
בקערת מיקסר נפרדת עם וו גיטרה מקציפים את גבינת המסקרפונה, גרידת הלימון והדבש במהירות בינונית למשך כ-2 דקות עד שמתקבלת תערובת רכה וגמישה.
מוסיפים את השמנת המוקצפת לתערובת גבינת המסקרפונה תוך כדי תנועת קיפול, עד לקבלת תערובת הומוגנית.

לסלט הפירות:

2 כוסות של קוביות מ-4-5 פירות (אננס, רימון, אפרסמון, ענבים, אפרסק, נקטרינה)

4 כפות דבש

2 כפות רכז רימונים

לשכבות:

4 פרוסות של עוגת דבש

הרכבת המנה:

בקערה מערבבים את קוביות הפירות עם הדבש ורכז הרימונים.
מפזרים חצי פרוסת עוגה בתחתית הכוס (שתכסה את תחתית הכוס).
מזלפים או מוזגים כף וחצי של קרם מסקרפונה על שכבת פירורי העוגה.
מפזרים על שכבת המסקרפונה שכבת סלט פירות.
חוזרים שוב על שלבים 2-4

 

כיפת מוס דבש על בצק אגוזים

כיפת מוס דבש על בצק אגוזים
מוטי מילרוד

ל 8 מנות אישיות

קינוח אישי אלגנטי ועשיר, שיוציא קריאות התפעלות בגלל כיפת מוס שוקולד לבן עם תחתית אגוזית פריכה ונגיסה

למוס דבש:

300 גרם (3 חפיסות) שוקולד לבן

500 גרם (2 מכלים) שמנת מתוקה

50 גרם (2 כפות) דבש

אופן הכנה:

מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה.
בקערה נפרדת, שמים את השוקולד והדבש. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד הלבן והדבש ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
טוחנים בעזרת מוט בלנדר כדקה, עד לקבלת מסה חלקה.
מכניסים לקירור במקרר למשך הלילה.
מוציאים מהמקרר. מקציפים בקערת מיקסר, במהירות גבוהה, עד לקבלת קרם יציב.
בתבנית סיליקון (חצי כדור) ממלאים את הקרם עד למילוי ומיישרים את החלק העליון.
מקפיאים את "כיפות המוס" במשך 4-5 שעות לפחות או עד שהן קפואות לחלוטין.

לבצק פריך אגוזים:

200 גרם (1.5 כוסות) קמח

50 גרם (רבע כוס) סוכר

100 גרם חמאה

2 גרם (חצי כפית) מלח

2 חלמונים

30 גרם (רבע כוס וכפית) אגוזי מלך טחונים

אופן הכנה:

במעבד מזון עם להב מתכת, טוחנים את כל המרכיבים עד קבלת תערובת "חולית".
מוציאים את התערובת למשטח מקומח ומעבדים מעט עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.

לאחר הקירור, מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים בגודל תבנית הסיליקון שהשתמשנו בה לכיפת המוס דבש.
מניחים את הדיסקים (עיגולי הבצק) על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מקפיאים את עיגולי הבצק למשך כחצי שעה.
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.

הרכבת המנה:

מחלצים את כיפות המוס מתבנית הסיליקון.

מניחים את כיפות המוס על התחתית פריך אגוזים (עיגולי הבצק).

טיפ:

מומלץ לזגג את כיפות המוס במעט דבש/שברי אגוזים לפני ההגשה

 

פאי תפוחים בדבש אישי

פאי תפוחים בדבש
מוטי מילרוד

פאי תפוחים בגרסה אישית. מלית תפוחים דבשית נחה לה בין שכבה עדינה של בצק פריך וקראמבל חמאתי 

חומרים ל-6 טארטים אישיים בקוטר 7

לבצק פריך:

280 גרם (2 כוסות) קמח

50 גרם (3 כפות) אבקת שקדים

150 גרם חמאה

100 גרם (חצי כוס) סוכר

1 חלמון

אופן הכנת הבצק:

במעבד מזון עם להב מתכת, טוחנים את כל המרכיבים עד קבלת תערובת "חולית".
מוציאים את התערובת למשטח מקומח ומעבדים מעט עד לקבלת כדור בצק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
לאחר הקירור, מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ בקוטר של 9 ס"מ. (שימו לב, חשוב שקוטר הבצק יהיה גדול לפחות ב-2 ס"מ מקוטר התבנית בה בחרתם להשתמש על מנת שהבצק יכסה גם את שולי התבנית).
מניחים את הבצק בתבנית, מהדקים קלות לדפנות ולתחתית וחותכים את הקצוות.
מחוררים עם מזלג את הבצק ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.

לקראמבל:

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

150 גרם (כוס) קמח

קורט קינמון

קורט מלח

25 גרם (רבע כוס) אגוזי מלך גרוסים

אופן הכנת הקראמבל:

במעבד מזון, טוחנים את רכיבי הקראמבל בפולסים, עד לקבלת פירורים גסים.
מעבירים לקירור עד לשימוש.

לתפוחים המקורמלים:

4 תפוחי גרנד סמית קלופים

120 גרם (חצי כוס) סוכר דמררה

1 כף מיץ לימון

4 כפות דבש

100 גרם חמאה

1 כפית קינמון

אופן הכנת התפוחים:

חותכים את התפוחים לפלחים או קוביות
בסיר קטן שמים את כל המרכיבים מלבד התפוחים ומרתיחים למשך כ-2 דקות.
מוסיפים את התפוחים, וממשיכים לבשל כ-10 דקות על אש נמוכה עד שהתפוחים מתרככים, מעבירים לקירור.

אופן הרכבת הפאי:

מסדרים את מלית התפוחים על גבי הקלתית האפויה.
מפזרים את פירורי הקראמבל מסביב לפלחי התפוחים ואופים בתנור שחומם מראש, כ- 25 דקות על חום של 170 מעלות עד להזהבה.
בעת ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

למתכונים נוספים לראש השנה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו