בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים למנות בשר עסיסיות לראש השנה

שוק טלה או תבשיל בשר ראש, עופיונים ממולאים או נתחי אנטרקוט: השף נדב נצר ממסעדת מיט קיטשן עם ארבע הצעות למנות עיקריות מרשימות

תגובות
נתח אנטרקוט שלם במרינדת חרדל, דבש וטימין
תומר אפלבאום

בערב ראש השנה נוהגים להתכנס יחדיו לארוחה משפחתית חגיגית, שבמרכזה בדרך-כלל עומדות מנות הבשר. עבורי, ערב ראש השנה מסמל משפחתיות והתחלה חדשה, למידה מלקחי העבר ואיחולי ברכות חדשות לעתיד. לכן, בערב המיוחד הזה אני מבשל בדרך כלל את מיטב מטעמי הבית שלי, על מנת לזמן לנו שפע ושתמיד נהיה סביב האנשים שאנחנו הכי אוהבים.

תבשיל בשר ראש עם תאנים

תבשיל בשר ראש עם תאנים
תומר אפלבאום

בשר הראש נחשב לעסיסי ורך. כאשר נותנים לו זמן בישול ארוך בתוך ציר של בקר (לפחות כמה שעות), הוא מתפרק ומשתלב בהרמוניה עשירה עם הירקות והתאנים המתוקות. שתמיד נהיה לראש ולא לזנב.

מרכיבים (5-6 סועדים):

1.5 ק"ג בשר ראש חתוך לקוביות של 3x3 ס"מ

2 בצלים לבנים קלופים וחתוכים לרבעים

3 גזרים קלופים וחתוכים גס

4 גבעולי סלרי חתוכים גס

8 שיני שום קלופות

5 ענפי טימין מופרדים (רק העלים)

כרישה חתוכה גס

חצי בקבוק יין אדום מרלו

6 תאנים מיובשות וחתוכות לחצאים

3 ליטר ציר בקר/ 3 ליטר מים עם 2-3 יחידות מח עצם

מלח גס

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים סיר עם שמן זית, מוסיפים את בשר הראש וצולים ("סוגרים") אותו מכל צדדיו עד לקבלת גוון שחום. מוסיפים את הירקות והתאנים לסיר מלבד הטימין, ומערבבים במשך חמש דקות. מוסיפים את היין האדום ומצמצמים עד לחצי מהכמות ולאחר מכן את הטימין וציר הבקר או המח עצם עם מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.

מבשלים את התבשיל במשך שלוש שעות, ומערבבים כל 20 דקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

הגשה: ניתן להוסיף תאנים טריות וחתוכות לרבעים.

שוק טלה במרינדת רימונים ודבש

שוק טלה במרינדת רימונים ודבש
תומר אפלבאום

כמנהג החג, אנו נוהגים לאכול תפוח בדבש על מנת לאחל לעצמנו שנה טובה ומתוקה יותר מקודמתה, ורימון - אשר מסמל ריבוי של זכויות ומעשים טובים ורבים בשנה הקרובה. שוק הטלה משתלב נהדר עם טעמו המתוק של הדבש והטעם המתוק-חמצמץ של גרגירי הרימון, ועל כן הרכבתי מנה ששמה את המרכיבים הללו במרכזה. זו מנה מאוד חגיגית שכל בני משפחתי מצפים לה מדי שנה. בקרוב אצלכם.

מרכיבים שוק טלה  (6 סועדים):

שוק טלה שלם

2 בטטות קלופות וחתוכות גס

4 בצלים לבנים וחתוכים לרבעים

מלח גס

פלפל שחור גרוס

מרכיבים למרינדה:

250 גרם רכז רימונים

500 גרם דבש

3 כפות שום כתוש

חצי כוס שמן זית

כוס מים

5 ענפי טימין מופרדים (רק העלים)

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את מרכיבי המרינדה.

מניחים בתבנית את שוק הטלה והירקות, יוצקים את המרינדה, מערבבים היטב ומוסיפים מלח ופלפל. מכסים בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר כסף. מחממים תנור מראש לחום של 130 מעלות וצולים במשך שלוש שעות.

כעבור שלוש שעות מורידים את נייר הכסף ונייר האפייה וצולים בחום 250 מעלות למשך 20 דקות.

ניתן להגיש עם רימונים טריים.

עופיונים בסומק וזעתר ממולאים באורז ושקדים

עופיונים בסומק וזעתר ממולאים באורז ושקדים
תומר אפלבאום

העופיון הממולא הוא מנה חגיגית שתמיד תופסת את תשומת הלב על שולחן החג; היא מאוד עשירה במרכיבים ובטעמים, ובזכות הצלייה המדויקת בתנור – כלל המרכיבים בתוך העוף מקבלים את הטעם המעולה שלו; האורז עם השקדים בשילוב הרעננות של הפטרוזיליה - אלו ניחוחות של חג מבחינתי.

מרכיבים (לפי 2 סועדים):

600 גרם עופיון שלם

מרכיבים למילוי האורז:

כוס אורז בסמטי

בצל לבן קצוץ דק

כפית שטוחה של קינמון טחון

כפית שטוחה של זרעי כוסברה טחונים

2 כפיות מלח דק

חופן פטרוזיליה קצוצה

100 גרם שקדים לבנים פרוסים וקלויים

1.5 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר את הבצל עם מעט שמן זית לקבלת גוון זהוב עד שחום. מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים במשך 5 דקות, מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים את הסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות. ממתינים 5 דקות ומוסיפים את השקדים והפטרוזיליה ומערבבים היטב.

מרכיבים למרינדה:

2 כפות סומק

כף זעתר יבש

כף שום כתוש

כפית כמון טחון

מלח גס

פלפל שחור גרוס

חצי כוס שמן זית

אופן הכנת העופיון:

מחממים תנור מראש בחום 220 מעלות. ממלאים את העופיון באורז (ניתן לקשור או לתפור את החלק האחורי של העופיון על מנת להשאיר את האורז בפנים), יוצקים את המרינדה ומערבבים. מכניסים לתנור וצולים במשך 40 דקות.

הגשה: מוסיפים את האורז שנשאר ומעליו מניחים את העופיון.

נתח אנטרקוט שלם במרינדת חרדל, דבש וטימין

נתח אנטרקוט שלם במרינדת חרדל, דבש וטימין
תומר אפלבאום

נתח האנטרקוט נצלה שלם בתנור עם המרינדה והתפודים, ולאחר מכן נותנים לו זמן מנוחה על מנת שיאגור את כל הנוזלים והטעמים. מה שאותי מרגש במיוחד בערב החג, הוא הרגע בו בני משפחתי יושבים סביב השולחן ומחכים שאפרוס את הנתח. התוצאה המתקבלת: אדים, ארומה משגעת וצבע ורדרד שאין שני לו.

מרכיבים (8-10 סועדים):

3-4 קילו גרם אנטרקוט

1.5 קילו גרם תפודים (תפוחי אדמה קטנים)

8 שיני שום קלופות

מרינדת חרדל, דבש וטימין:

5 כפות חרדל דיז'ון גרגירים

3 כפות דבש

10 ענפי טימין מופרדים (רק העלים)

2 כפות שום כתוש

חצי כוס שמן זית

כוס מים

אופן ההכנה:

מחממים תנור לטמפרטורה של 140 מעלות.

בעזרת סכין יוצרים חורים בנתח האנטרקוט ומכניסים את שיני השום. בתבנית מניחים את האנטרקוט והתפודים.

מערבבים בקערה את מרכיבי המרינדה, מוסיפים לתבנית ומערבבים היטב ומפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס.

מכסים בנייר אפייה ולאחר מכן מכסים בנייר כסף. 

צולים בתנור במשך 3 שעות ולאחר מכן מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף וצולים בחום 250 מעלות במשך 20 דקות נוספות.

הגשה: מסדרים את האנטרקוט והתפודים על צלחת ויוצקים המרינדה שנותרה בתבנית.

מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? הנה כל ההצעות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו