בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארבע מנות עיקריות חגיגיות עם טוויסט

לקחנו ארבע מנות עיקריות קלאסיות ובניואנסים קטנים שדרגנו אותן והפכנו לקצת יותר חגיגיות. מתכונים של השף רועי אברהם ממסעדת ליבירה בחיפה

תגובות

אחרי שלל הבישולים בחגים, אתם שוברים את הראש בנוגע למנות עיקריות בחג הסוכות? בזמן שכולם חוזרים שוב ושוב על אותם מתכונים, אולי כדאי קצת לגוון. טוב, לא שהמצאנו פה את הגלגל – אלא רק בניואנסים קטנים. חזרנו אל המנות הקלאסיות, אלו שכולם אוהבים ועוברות מסך בקלות יחסית ובתוספות קטנות עם טוויסט בקצוות שישדרג אותן, הפכנו אותן לקצת יותר חדשות, מעניינות וחגיגיות. הרי זה בסופו של דבר כל הסיפור של חגי תשרי, לא?

לחי עגל עם גרגרי חומוס, דבש, תפוזים ולימון פרסי

לחי עגל עם גרגרי חומוס, דבש, תפוזים ולימון פרסי
רמי שלוש

לחי עגל עם גרגרי חומוס, תפוזים ולימון פרסי- מנה שהולכת איתי כבר שנים. במקור היה מדובר בתבשיל פשוט שהוגש עם פסטה. לכבוד החג החלפנו את בשר הצלי הרגיל לבשר ראש- לחי עגל במקרה זה. תזכורת אחרונה שנהיה לראש ולא לזנב. התבשיל מתובל בדבש (שתהיה שנה מתוקה) ועראק (שתהיה שנה שמחה) במקום פסטה מוגש עם אורז בר חגיגי, שתהיה מגניבה ופראית. תבשיל נימוח ומעט פיקנטי עם ניחוחות של הדרים ואניס. מומלץ להגיש עם אורז בר אבל גם אורז בסמטי יהיה מצוין.

חומרים ל-6-8 מנות:

2 ק"ג לחי עגל

3 תפוזים

4 לימונים פרסיים חצויים

שקית תבלינים- עלי דפנה, פלפל אנגלי, כמה ענפים של טימין

300 גרם חומוס מושרה

2 בצלים קצוצים דק

3 גזרים פרוסים לחצאי טבעות

½ זר סלרי עלים קצוץ דק

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא חובה)

8 שיני שום פרוסות

1 כרישה פרוסה לחצאי עיגולים

1 שומר קצוץ דק (לשמור את העלים להגשה)

¼ כוס ערק

2 כפות רסק עגבניות

¼ כוס דבש

להגשה: עלים של שמיר ושומר. אורז בר מבושל אלדנטה

ההכנה:

מבשלים את גרגירי החומוס עד שהם רכים אבל לא מתפוררים. שומרים בצד (אפשר להכין יום מראש).

מקלפים קליפה מתפוז אחד. חותכים לרצועות דקיקות ושומרים בצד. סוחטים את התפוזים ושומרים את המיץ. חותכים גס את שאריות התפוז.

שמים את נתחי הלחי בסיר יחד עם לימונים פרסיים, צרור התבלינים והתפוזים הקצוצים. מוסיפים מים עד ל-2 ס"מ מעל הבשר. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים על אש קטנה שעתיים.

לאחר שעתיים מורידים מהאש ומצננים שעה או יותר. אפשר ואף מומלץ גם יום שלם (במקרה זה שומרים במקרר). לאחר שהבשר הצטנן, מוציאים מהסיר וחותכים לקוביות בגודל של 2X2. מסננים ושומרים את נוזלי הבישול.

בסיר גדול מחממים מעט שמן זית. צורבים את קוביות הלחי במשך כמה דקות על אש גבוהה.

מוסיפים לסיר את הירקות הקצוצים ומנמיכים לאש בינונית. מטגנים תוך כדי ערבוב עוד כמה דקות למיצוי הטעמים של הירקות.

מוסיפים ערק ומגרדים משקעים. מוסיפים את מיץ התפוזים, הדבש ואת רסק העגבניות ומערבבים.

מוסיפים את נוזלי הבישול עד לס"מ מעל הבשר. אם נשאר עוד נוזל, לשמור להמשך במידת הצורך. מתבלים במלח ופלפל. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד שעה או יותר עד שהבשר מאד רך.

מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים עוד רבע שעה לספיגת טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים את התבשיל על אורז בר. מפזרים את רצועות התפוז ועלי השומר ששמרנו וגם כמה עלים של שמיר.

תבשיל בקר עם שזיפים ובירה

תבשיל בקר עם שזיפים ובירה
רמי שלוש

גולאש מבושם עם השזיפים האחרונים של העונה וירקות ארומטיים. גולאש פשוט להכנה ומפתיע בטעם, בזכות השימוש בשזיפים ובבירה מתובלת עם ניחוחות פרי. חשוב להשתמש בבירה מסוג אייל בלגי מחוזקת שהיא מתוקה יותר ומרירה ובדרך כלל עם ארומות של פירות אדומים.

חומרים ל-6-8 מנות:

2 ק"ג כתף בקר (מספר 4 או 5) חתוך לקוביות

1/3 בירה מסוג אייל בלגי חזקה

6 שיני שום קצוצות

3 כפות פפריקה מתוקה

1 קופסה קטנה רסק עגבניות

2 כפות חומץ יין אדום

1 כף סילאן

2 כפות רכז רימונים

מלח, פלפל שחור

שקית תבלינים עם עלי 6 עלי דפנה, 8 גרגירים פלפל אנגלי, 2 מסמרי ציפורן

12 בצלי שאלוט קלופים או 2 בצלים רגילים חתוכים לשמיניות

3 גזרים חתוכים ל-3-4 חתיכות גדולות

1 כרישה חתוכה ל6-8 חתיכות גדולות

כמה ענפי סלרי אמריקאי קצוצים דק

150 גרם שזיפים (אפשר מיובשים)

ההכנה:

מטגנים היטב את הבשר בשמן קנולה. מוסיפים את הבירה, מערבבים ומקרצפים משקעים. מוסיפים את שאר החומרים מלבד הירקות והשזיפים ומערבבים היטב.

מוסיפים מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ מעל הבשר. טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב. מוסיפים ירקות ומבשלים חצי שעה.

מוסיפים שזיפים ומבשלים עוד חצי שעה עד שעה- עד שהבשר רך. טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים עם פירה תפוחי אדמה.

קציצות עוף קלילות

קציצות עוף
רמי שלוש

מנה קלילה שמתאימה לארוחת צהריים ביום שאחרי ארוחת החג הגדולה והכבדה. אפשר להכין מראש ולקחת לפיקניק או לטיול במהלך החג.

חומרים:

2 ק"ג עוף טחון

3 ביצים

½ זר כוסברה

½  זר פטרוזיליה

500 גרם בצל

500 גרם קישוא

50-60 גרם שום קצוץ

150 גרם פירורי לחם

4 כפות ג'ינג'ר טחון

2 כפות חרדל גרגרים

מלח ופלפל

ההכנה:

חותכים גס את הירקות. קוצצים גס את הפטרוזיליה והכוסברה עם חלק מהגבעולים. שמים את עשבי התיבול בבלנדר וטוחנים. מוסיפים את הירקות לעשבי תיבול וטוחנים בפולסים לקבלת ירקות טחונים וקצוצים דק. אבל לא מיץ. חשוב לקצוץ בכמה פעמים על מנת לא להעמיס על המכשיר ולא ליצור מיץ.

מערבבים את כלל המרכיבים, מייצרים קציצות של 40 גרם. מטגנים את הקציצות בשמן עמוק עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.

בכמויות קטנות אפשר לגרר את הירקות בפופמיה ולקצוץ דק את עשבי התיבול.

קציצות טלה ביין אדום, רימונים וסילאן על "ריזוטו" פריקי (4-6 מנות)

קציצות  טלה ביין אדום, רימונים וסילאן
רמי שלוש

מנה שכולה סתיו ואין מתאימה ממנה לסוכות. קציצות קטנות ונימוחות מתובלות בכמון וקינמון, מבושלות ברוטב עשיר, חמוץ מתוק של יין אדום, סילאן ורימונים. המנה מוגשת עם פריקי וגרגרי רימון טריים ולמי שלא שומר על כשרות אפשר להוסיף פרמז'ן לתוספת עקצוץ ורעננות.

חומרים לקציצות:

1 ק"ג בשר טלה טחון (בקר מעורבב עם שומן טלה)

2 כפיות קינמון טחון

2 כפיות כמון טחון

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

2 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם

1 בצל גדול מגורד על פומפיה

6 שיני שום כתוש

1 זר פטרוזיליה קצוצה דק

חומרים לרוטב:

2 כוסות יין אדום            

2 רימונים - שומרים גרגירים מחצי רימון ואת השאר סוחטים למיץ ומסננים

1/2 כוס רכז רימונים

3 כפות סילאן

3 כפות רסק עגבניות

4 כוסות ציר- עדיף ציר בקר או טלה אבל אפשר גם מרק עוף או ירקות (או בלית ברירה מים)

חומרים לפריקי:

2 כוסות פריקי שטוף ומסונן

1 בצל גדול קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

1 כפית כורכום

1 כפית מלח

2 עגבניות קצוצות

3 כוסות מים        

2-3 כפות חמאה או שמן זית

בערך 1/2 כוס פרמז'ן מגורר ועוד קצת להגשה (לא חובה)

הכנה:

מערבבים את כל החומרים לקציצות. אפשר לטגן קציצה ולתקן תיבול. יוצרים קציצות קטנות. מטגנים את הקציצות בשמן עמוק עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.

שמים את כל חומרי הרוטב בסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים שעה. מידי פעם מטלטלים קלות את הסיר ומגלגלים את הקציצות שיספגו היטב את הרוטב מכל הכיוונים. אם צריך מוסיפים עוד ציר או מים.  לאחר כשעה אמורות להתקבל קציצות ברוטב סמיך ומבריק.

בזמן שהקציצות מתבשלות מכינים את הפריקי: מטגנים בשמן זית את הבצל והשום. מוסיפים את הפריקי, המלח והכורכום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים 30 דקות. סמוך להגשה מוסיפים חמאה, פרמזן ופטרוזיליה קצוצה, טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים את הקציצות על הפריקי עם גרגירי הרימון הטריים, פטרוזיליה קצוצה ומעט פרמזן מגורר.

למתכונים נוספים לסוכות - כאן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו