בשבילן חוטאים צמים: חמש עוגיות לסוף כיפור

בצאת יום כיפור בין אם צמתם ובין אם לא, יש תחושה כזו שאפשר לשחרר, שהכל נקי. החטאים הוסרו. ניתן ואף רצוי להתחיל לצבור חדשים. הנה לכם 5 הצעות למתכוני עוגיות לשבירת הצום ולצבירת חטאים מתוקים מהמאפייה של לחם יין ביהוד ממתכונים של אייל בנישו

אייל בנישו, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגיות פירות יבשים
צילום: מוטי מילרוד
אייל בנישו, שף אורח

עוגיות פירות יבשים:

עם סוכר חום ושפע של פירות יבשים חתוכים לסלייסים דקים שלצד קפה או תה עם נענע, בקושי מרגישים שאוכלים.

חומרים לכ-30 יחידות דקות:

70 גרם (3 כפות) סוכר חום

3 ביצים

120 (כוס פחות 2 כפות) גרם קמח

8 גרם (כף) אבקת אפייה

300 גרם מיקס פירות יבשים ואגוזים – אננס, פפאיה, תאנים, משמשים, חמוציות, שקדים

אופן ההכנה:

במערבל עם וו גיטרה מערבלים את הסוכר והביצים למסה אחידה.

מוסיפים 3/4 מכמות הקמח ואת אבקת האפייה למסה ומערבלים.

 1/3 הכמות הנותרת מערבבים עם מיקס הפירות יבשים ואגוזים ומוסיפים למסה ומערבבים.

את התערובת יוצקים לתבנית אינגלייש קייק ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-40-45 דקות.

לאחר אפייה וצינון העוגה פורסים את העוגה לפרוסות דקות. שומרים בקופסה אטומה.

עוגיות אוזני פיל:

מתכון קל ביותר שבמרכזו בצק עלים מבוסס חמאה וסוכר מכל כיוון. התחושה המרגיעה והמפצפצת על הלשון, ובשנייה אחת אתם שוכחים שצמתם או בכלל חטאתם.

עוגיות אוזני פיל
עוגיות אוזני פילצילום: מוטי מילרוד

חומרים לכ-75 יחידות קטנות:

רבע קילו (250 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה מופשר

250 גרם (כוס ורבע) סוכר

אופן ההכנה:

מפזרים על גבי משטח העבודה את הסוכר.

פותחים את בצק העלים על גבי הסוכר וחותכים רצועות של כ-10 ס"מ כל אחת.

מקפלים מכל צד של הרצועה את השוליים אל הפנים ומפזרים סוכר.

מקפלים את הרצועה שוב לחצי לאורכה.

מעבירים למקפיא לכשעה.

אחרי שעה פורסים כל רצועה לפרוסות בעובי של כ- 0.5 ס"מ

מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 10-15 דקות.

עוגיות שושנים:

אופציה המפונפנת. עוגיות קלות להכנה שעושות רושם של השקעה. אם כבר לסיים את הצום שיהיה בסטייל ועם המון טעם.

עוגיות שושנים
עוגיות שושניםצילום: מוטי מילרוד

חומרים ל-כ-65 עוגיות:

בצק:

200 גרם חמאה רכה

200 מ"ל שמנת חמוצה

3 חלמונים

350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן מנופה

8 גרם (כף) אבקת אפייה

מלית:

3 חלבונים

250 גרם (כוס ורבע) סוכר לבן

80 גרם אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והשמנת החמוצה.

מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים עד להטמעה בתערובת.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים.

מעבירים למקרר לשעה לפחות.

בינתיים מכינים את המלית. מקציפים את החלבונים והסוכר, מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

את הבצק מחלקים ל-3 כדורים שווים.

מרדדים כל כדור לעלה מלבני בעובי של כ-3 מ"מ. מורחים שליש מכמות הקצף על כל עלה.

מגלגלים כל עלה לגליל, פורסים לעוגיות בעובי של כ- 1.5 ס"מ.

מעבירים לתבנית נייר מרופדת ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 15-20 דקות.

עוגיות לב ריבה:

האופציה הביתית. אין הרבה מה להגיד על עוגיות סנדוויץ' עם ריבת תות ואבקת סוכר שעושות לחך הרגשה של בית. חוץ מהעובדה שמתחשק לנכס את כל הצלחת לעצמך.

עוגיות לב ריבה
עוגיות לב ריבהצילום: מוטי מילרוד

חומרים ל-60 עוגיות:

בצק:

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

80 גרם סוכר

1 ביצה

5 גרם (כפית) אבקת אפייה

300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח

קורט מלח

למילוי:

ריבת תות

לפיזור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מרככים את החמאה והסוכר.

מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה ומלח מערבלים ולבסוף את הביצים עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עוגיות עם חותכן לב. מכינים כמות של לבבות רגילים וכמות מקבילה של לבבות שבהן קורצים עיגול קטן באמצע הלב.

מעבירים את העוגיות שקרצנו לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 8-10 דקות.

מניחים לעוגיות להצטנן.

להכנת העוגיות: מורחים על הלבבות השלמים מעט ריבת תות, מכסים בלבבות עם החור באמצע ומפזרים אבקת סוכר.

אצבעות שקדים:

האופציה האלגנטית. עוגייה עדינה וקלילה עם ציפוי מעודן. מושלמת לסיום הצום.

אצבעות שקדים
אצבעות שקדיםצילום: מוטי מילרוד

חומרים לכ-40 אצבעות (תבנית 30*40):

בצק:

500 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

350 גרם חמאה חתוכה לקוביות

100 גרם סוכר לבן

1 ביצה

לציפוי הפלורנטין:

75 גרם חמאה

50 מ"ל שמנת מתוקה

80 מ"ל דבש

25 מ"ל מים

120 גרם סוכר לבן

20 גרם סוכר חום כהה

6 גרם גלוקוזה

180 גרם שקד פרוס

גרידת תפוז מתפוז אחד

אופן הכנה:

בצק:

במעבד מזון עם סכין חיתוך מכניסים את הקמח, אבקת האפייה וסוכר ומערבבים.

מוסיפים את החמאה ומפעילים את מעבד המזון בפולסים עד לקבלת פירורים.

מוסיפים את הביצה ושוב בעזרת פולסים מעבדים את הבצק עד לקבלת פירורי בצק גדולים.

את הבצק מעבירים למשטח, מגבשים את הפירורים לקבוצת בצק אחת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ ומעבירים לתבנית בגודל 30*40 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ונאפה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-15 דקות.

ציפוי פלורנטין:

בשלב הראשון מביאים לרתיחה בסיר חמאה, שמנת מתוקה ודבש.

בשלב השני ניתן שתי אופציות שתכליתן אחת: יצירת הקרמל. למקצוענים: בסיר נפרד, מחממים את המים, הסוכר הלבן, הסוכר החום והגלוקוזה עד הבאה לרתיחה של עד 117 מעלות (רצוי להשתמש במדחום לאפייה) אז ייווצר הקרמל.

האופציה הפשוטה יותר היא: ממיסים את הסוכר הלבן, הסוכר החום, הגלוקוזה במים על אש בינונית עד קבלת קרמל. התהליך יימשך כמה דקות ויש להימנע מערבוב בכף.

מוסיפים את החמאה, שמנת ודבש תוך מזיגה איטית וערבוב איטי לסיר השני ומערבבים למסה אחידה. לתוך המסה שנוצרה נוסיף את השקד הפרוס וגרידת התפוז.

את המסה שנוצרה לנו כעת נשפוך על גבי הבצק הפריך שאפינו ונכניס לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות לאפייה נוספת של 15 דקות.

מצננים וחותכים את הבצק לריבועים.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ