בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בשבילן חוטאים צמים: חמש עוגיות לסוף כיפור

בצאת יום כיפור בין אם צמתם ובין אם לא, יש תחושה כזו שאפשר לשחרר, שהכל נקי. החטאים הוסרו. ניתן ואף רצוי להתחיל לצבור חדשים. הנה לכם 5 הצעות למתכוני עוגיות לשבירת הצום ולצבירת חטאים מתוקים מהמאפייה של לחם יין ביהוד ממתכונים של אייל בנישו

תגובות
עוגיות פירות יבשים
מוטי מילרוד

עוגיות פירות יבשים:

עם סוכר חום ושפע של פירות יבשים חתוכים לסלייסים דקים שלצד קפה או תה עם נענע, בקושי מרגישים שאוכלים.

חומרים לכ-90 יחידות דקות:

100 גרם סוכר חום

4 ביצים

180 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

600 גרם מיקס פירות יבשים ואגוזים – אננס, פפאיה, תאנים, משמשים, חמוציות, שקדים

אופן ההכנה:

במערבל עם וו גיטרה מערבלים את הסוכר והביצים למסה אחידה.

מוסיפים 3/4 מכמות הקמח ואת אבקת האפייה למסה ומערבלים.

 1/3 הכמות הנותרת מערבבים עם מיקס הפירות יבשים ואגוזים ומוסיפים למסה ומערבבים.

את התערובת יוצקים לתבנית אינגלייש קייק ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ40-45 דקות.

לאחר אפייה וצינון העוגה פורסים את העוגה לפרוסות דקות. שומרים בקופסא אטומה.

 

עוגיות אוזני פיל:

עוגיות אוזני פיל
מוטי מילרוד

מתכון קל ביותר שבמרכזו בצק עלים מבוסס חמאה וסוכר מכל כיוון. התחושה המרגיעה והמפצפצת על הלשון, ובשנייה אחת אתם שוכחים שצמתם או בכלל חטאתם.

חומרים לכ-150 יחידות קטנות:

0.5 ק"ג בצק עלים על בסיס חמאה מופשר

0.5 ק"ג סוכר

אופן ההכנה:

מפזרים על גבי משטח העבודה את הסוכר.

פותחים את בצק העלים על גבי הסוכר וחותכים רצועות של כ-10 ס"מ כל אחת.

מקפלים מכל צד של הרצועה את השוליים אל הפנים ומפזרים סוכר.

מקפלים את הרצועה שוב לחצי לאורכה.

מעבירים למקפיא לכשעה.

אחרי שעה פורסים כל רצועה לפרוסות בעובי של כ- 0.5 ס"מ

מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 10-15 דקות.

 

עוגיות שושנים:

עוגיות שושנים
מוטי מילרוד

אופציה המפונפנת. עוגיות קלות להכנה שעושות רושם של השקעה. אם כבר לסיים את הצום שיהיה בסטייל ועם המון טעם.

חומרים ל-כ-65 עוגיות:

בצק:

200 גרם חמאה רכה

200 מ"ל שמנת חמוצה

3 חלמונים

350 גרם קמח לבן מנופה

7 גרם אבקת אפייה

מלית:

3 חלבונים

250 גרם סוכר לבן

80 גרם אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והשמנת החמוצה.

מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים עד להטמעה בתערובת.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים.

מעבירים למקרר לשעה לפחות.

בינתיים מכינים את המלית. מקציפים את החלבונים והסוכר, מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

 את הבצק מחלקים ל-3 כדורים שווים.

מרדדים כל כדור לעלה מלבני בעובי של כ-3 מ"מ. מורחים שליש מכמות הקצף על כל עלה.

מגלגלים כל עלה לגליל, פורסים לעוגיות בעובי של כ- 1.5 ס"מ.

מעבירים לתבנית נייר מרופדת ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 15-20 דקות.

 

עוגיות לב ריבה:

עוגיות לב ריבה
מוטי מילרוד

האופציה הביתית. אין הרבה מה להגיד על עוגיות סנדוויץ' עם ריבת תות ואבקת סוכר שעושות לחך הרגשה של בית. חוץ מהעובדה שמתחשק לנכס את כל הצלחת לעצמך.

חומרים ל-60 עוגיות:

בצק:

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

80 גרם סוכר

1 ביצה

5 גרם אבקת אפייה

300 גרם קמח

קורט מלח

למילוי:

ריבת תות

לפיזור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מרככים את החמאה והסוכר.

מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה ומלח מערבלים ולבסוף את הביצים עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עוגיות עם חותכן לב. מכינים כמות של לבבות רגילים וכמות מקבילה של לבבות שבהן קורצים עיגול קטן באמצע הלב.

מעבירים את העוגיות שקרצנו לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 8-10 דקות.

מניחים לעוגיות להצטנן.

להכנת העוגיות: מורחים על הלבבות השלמים מעט ריבת תות, מכסים בלבבות עם החור באמצע ומפזרים אבקת סוכר.

 

אצבעות שקדים:

אצבעות שקדים
מוטי מילרוד

האופציה האלגנטית. עוגייה עדינה וקלילה עם ציפוי מעדן. מושלמת לסיום הצום.

חומרים לכ-75 אצבעות:

בצק:

350 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

90 גרם סוכר לבן

1 ביצה

לציפוי הפלורנטין:

250 גרם חמאה

250 גרם שמנת מתוקה

250 גרם דבש

50 מ"ל מים

400 גרם סוכר לבן

100 גרם סוכר חום כהה

30 גרם גלוקוזה

600 גרם שקד פרוס

גרידת תפוז מתפוז אחד

אופן הכנה:

בצק:

במעבד מזון עם סכין חיתוך מכניסים את הקמח, אבקת האפייה וסוכר ומערבבים.

מוסיפים את החמאה ומפעילים את מעבד המזון בפולסים עד לקבלת פירורים.

מוסיפים את הביצה ושוב בעזרת פולסים מעבדים את הבצק עד לקבלת פירורי בצק גדולים.

את הבצק מעבירים למשטח, מגבשים את הפירורים לקבוצת בצק אחת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ ומעבירים לתבנית בגודל 30*40 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ונאפה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-15 דקות.

ציפוי פלורנטין:

בשלב הראשון מביאים לרתיחה בסיר חמאה, שמנת מתוקה ודבש.

בשלב השני ניתן שתי אופציות שתכליתן אחת: יצירת הקרמל. למקצוענים: בסיר נפרד, מחממים את המים, הסוכר הלבן, הסוכר החום והגלוקוזה עד הבאה לרתיחה של עד 117 מעלות (רצוי להשתמש במדחום לאפייה) אז ייווצר הקרמל.

האופציה הפשוטה יותר היא: ממיסים את הסוכר הלבן, הסוכר החום, הגלוקוזה במים על אש בינונית עד קבלת קרמל. התהליך יימשך כמה דקות ויש להימנע מערבוב בכף.

מוסיפים את החמאה, שמנת ודבש תוך מזיגה איטית וערבוב איטי לסיר השני ומערבבים למסה אחידה. לתוך המסה שנוצרה נוסיף את השקד הפרוס וגרידת התפוז.

את המסה שנוצרה לנו כעת נשפוך על גבי הבצק הפריך שאפינו ונכניס לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות לאפייה נוספת של 15 דקות.

מצננים וחותכים את הבצק לריבועים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו