בין לונדון לילדות בכפר: ארבעה קינוחים של פעם לראש השנה

מתכוני קינוחים חגיגיים לראש השנה של השף קונדיטורית טולי יקותיאל ממסעדת "תל יצחק", שחוזרים לילדות שנעה בין הכפר הישראלי לחיים בלונדון

טולי יקותיאל, שף קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
Honey comb
Honey combצילום: מוטי מילרוד

Honey comb

כשהייתי קטנה גרנו בלונדון (מטעם שליחות צבאית של אבי), והיה מן ממתק שוקולד נפלא של Cadbury שנקרא קראנצ'י והיה בן בית אצלנו. קשה היה שלא להתמכר אליו בגלל ה"האני קומב", מעין פס קרמל מצופה בשוקולד והטעם הזה נשאר לי מהילדות. המתכון הבא מנסה לשחזר אותו.

חומרים:

500 גרם (2.5 כוסות) סוכר

250 מ"ל (כוס ועוד כף) מים 

200 גלוקוז (להשיג בחנויות אפייה ומדורי האפייה בסופרים)

25 גרם (2.5 כפות) אבקת סודה לשתייה

250 גרם שוקולד מריר מומס (רצוי 60% מוצקי קקאו)

ההכנה:

בסיר קטן מחממים על להבה בינונית סוכר, מים וגלוקוז ומקרמלים עד לקבלת צבע ענברי בהיר.

מסירים מן האש וטורפים מהר פנימה את אבקת הסודה. הקרמל מבעבע ועולה ומיד יוצקים אותו לתבנית ומעבירים למקפיא.

מניחים לקרמל להתקרר, מומלץ לילה כדאי שיהיה קפוא לחלוטין.

ממיסים שוקולד בקערה מעל אמבט אדים (סיר עם מים רותחים על הגז) באן-מארי.

בינתיים שוברים את הקרמל לפיסות גדולות, אותן טובלים בשוקולד וניתן לקשט בשברי פיסטוק למשל, דובדבנים מיובשים וכן הלאה. מעבירים שוב להקפאה עד להתייצבות השוקולד.

בכלל, מומלץ לשמור את ממתק הקרמל בשוקולד בהקפאה עד להגשה.

חיתוכיות תפוחים – שורטברד
חיתוכיות תפוחים – שורטברד צילום: מוטי מילרוד

חיתוכיות תפוחים – שורטברד (לתבנית בגודל 28*14)

אם יש מתכון שהוא הכי הבית של סבתא וילדות בכפר, הנה הוא. גדלתי, טיילתי בעולם וטעמתי וכן - יש לי שכלול במתכון של סבתא, שנותן לו טוויסט מעניין ועדכני. הבסיס של החיתוכיות האלה הוא שורטברד – בצק מאוד עשיר וחמאתי, אבל לא מתוק מדי, כך שאפשר פשוט להתענג על החמאה והמלח שיש בבצק. 

למלית תפוחים:

4 תפוחי גרני סמית

50 גרם חמאה

50 גרם (רבע כוס) סוכר

קורט מוסקט וקינמון

קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. מחממים מחבת על האש, ממיסים את החמאה ומוסיפים את קוביות התפוחים. מקפיצים מעט עד הזהבה קלה, מוסיפים סוכר ותבלינים ומסירים מן האש. מניחים לצינון.

לבצק שורטברד:

300 גרם חמאה

100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן

1/2 כפית מחית או תמצית וניל איכותית

1/4 כפית מלח

350 גרם (2.5 כוסות) קמח

ממיסים את החמאה במיקרוגל בינתיים שוקלים בקערה את כל שאר החומרים, מערבבים את החמאה המומסת אל הקערה ומערבבים בעזרת מרית. כמחצית מהבצק משטחים בעזרת הידיים, מניחים בתבנית ואופים כ-12 דקות בחום של 160 מעלות. את שארית הבצק שומרים בהקפאה.

בתום אפיית הבסיס יוצקים מעליו את מלית התפוחים ובעזרת פומפייה מגרדים את שארית הבצק שהוקפא.

מחזירים לתנור, שוב בחום של 160 מעלות למשך 25 דקות נוספות, מצננים וחותכים.

שומרים בכלי סגור.

דובשניות מתובלות
דובשניות מתובלותצילום: מוטי מילרוד

דובשניות מתובלות

בשבילי הדובשניות הן תמצית קסם הילדות הישראלי. תמיד אהבתי דובשניות, מסחריות או ביתיות וכנראה שזה עובר בגנים, כי גם הילדים שלי אוהבים דובשניות. אצלנו בבית לא שומרים אותן רק לראש השנה, אלא אוכלים דובשניות כל השנה, ליד הקפה או התה, עם שוקו או סתם ככה. צריך להודות, לדובשניות קנויות יש את הטעם הנוסטלגי המיוחד שלהן, אבל המתכון הזה יגרום לכם לעשות את הדובשניות הטעימות והנפלאות האלה שוב ושוב כי הן יתחסלו מיד.

חומרים:

420 גרם (3 כוסות קמח) קמח

160 גרם (חצי כוס פחות כף) דבש

150 גרם (חצי כוס ושתי כפות) סוכר חום כהה

125 מ"ל (חצי כוס ועוד שתי כפות) שמן קנולה 

קורט קינמון טחון

קורט אגוז מוסקט

קורט מלח

קורט זנגביל (ג'ינג'ר) טחון

1/2 כפית סודה לשתייה

2 ביצים

5 גרם אבקת אפייה

ההכנה:

בסיר שוקלים דבש, סוכר, שמן ותבלינים ומחממים על להבה בינונית עד בעבוע עדין.

מוסיפים את אבקת הסודה. המסה תבעבע. מסירים את הסיר מהאש ומניחים לצינון.

לאחר 20 דקות צינון מוסיפים:

ביצים, קמח, אבקת אפייה. מערבבים היטב ומניחים לבצק להתקרר. אחרי קירור ניצור כדורים מן הבצק ונאפה על תבניות עם נייר אפייה בתנור שחומם לחום של 160 מעלות למשך כ- 10 דקות.

זיגוג לדובשניות:

150 גרם אבקת סוכר

30 מ"ל (2 כפות) מים

טורפים היטב ויוצקים בעזרת כפית על הדובשניות לאחר צינון ומניחים להתגבשות.

עוגת דבש קלאסית
עוגת דבש קלאסית צילום: מוטי מילרוד

עוגת דבש קלאסית (2 עוגות אינגליש קייק)

ההשראה לעוגות שלי מגיעה מהחיים שלי, מדברים שעברתי בדרך. עוגת הדבש הזאת מחזירה אותי לילדות. גדלתי בכפר והשכנים שלנו היו דבוראים. הבעל היה רודה דבש ואשתו הוכתרה למלכת עוגות הדבש. העוגה הזאת בהשראתם.

חומרים:

200 גרם (כוס) סוכר

320 גרם (כוס פחות שתי כפות) דבש

240 מ"ל (כוס ועוד חמישית) שמן

240 מ"ל (כוס) תה חזק פושר

6 ביצים

420 גרם (3 כוסות) קמח

10 גרם אבקת אפייה

5 גרם אבקת סודה לשתייה

1 כפית קינמון

קמצוץ ציפורן, קורט מוסקט

מעט אבקת סוכר (לא חובה) לקישוט

ההכנה:

בקערה טורפים בעזרת מטרפה ביצים וסוכר, מוסיפים דבש, שמן ותה וממשיכים לערבב.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה ותבלינים ומערבבים עד מסה חלקה.

יוצקים לתבניות אינגליש משומנות ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 40 דקות בערך, או עד למבחן הקיסם.

מצננים ומפזרים מעט אבקת סוכר מלמעלה.

לקינוחים ומתכונים מומלצים נוספים לראש השנה - כאן

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ