מה מיקי שמו עושה עם תפוחים?

שלוש עוגות ריחניות, טרייפל עם מוס יוגורט ולחם תפוחים בלתי נשכח – חמישה מתכונים לקינוחי ראש השנה מצטיינים של השף קונדיטור מיקי שמו מתוך ספרו "אפייה טובה"

מיקי שמו, שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגה עם המון תפוחים ושטרויזל שקדים
עוגה עם המון תפוחים ושטרויזל שקדים צילום: דניאל לילה

שילוב תפוחים בעוגות זה דבר מאוד נפוץ, ניתן לשלב אותם כמעט בכל סוג של עוגה,
לרבות הקלאסיקות שאי אפשר לוותר עליהן כמו עוגת תפוחים עם שטרוייזל, שטרודל, טארט תפוחים, שמרים או עוגת תפוח בדבש, ועוד. יש שאוהבים לשדך כמעט לכל עוגת תפוחים גם כדור גלידה וניל (במיוחד כשהעוגה חמימה) ויש כאלו שלא.

אני מאוד אוהב עוגות שמשלבות תפוחים, הם מעניקים מרקם נוסף לעוגה ופריכות יוצאת דופן. כשאני חושב על השילוב המושלם הזה, בין בצק לתפוח, אני תמיד נזכר בילדותי ובפרט, בשתי עוגות שאמי הייתה מכינה לנו. האחת, עוגת שטרודל מושלמת שתמיד הייתה מתחסלת בשעתה הראשונה על השיש; בבצק שלה היו משובצים, חוץ מתפוחים, גם צימוקים ואגוזי מלך, היא הייתה מתובלת בקינמון והניחוח שלה היה מושלם (וגם הטעם);  העוגה השנייה הייתה עשויה בצק פריך שעוטף את כל התבנית, כולל השוליים, ומעליו היו מונחות שכבות-שכבות של פרוסות תפוחים דקות. את הפרוסות הייתה נוהדת אמי להקפיץ עם מעט עם חמאה, תמצית וניל וקינמון, מניחה אותן על הבצק ומפזרת
מעל פירורי בצק פריך ואופה הכל יחד בתנור. זו הייתה עוגה לא שגרתית, חלומית בטעמה
ובימי הולדת שלי הייתי מבקש אותה מאמא. 

העוגות הללו היוו השראה עבורי ליצור מתכונים עם תפוחים, הנה חמישה מהם. 

עוגת תפוחים וקינמון עם ציפוי קורנפלקס

עוגת תפוחים וקינמון עם ציפוי קורנפלקס
עוגת תפוחים וקינמון עם ציפוי קורנפלקס צילום: דניאל לילה

עוגה בחושה עם שקדים, צנוברים ותמרים

עוגה בחושה עם תמרים
צילום: מתן שופן

עוגה עם המון תפוחים ושטרויזל שקדים

עוגה עם המון תפוחים ושטרויזל שקדים
עוגה עם המון תפוחים ושטרויזל שקדים צילום: דניאל לילה

טרייפל מוס יוגורט ותפוחים

טריפל יוגורט
טרייפל יוגורט צילום: דניאל לילה

לחם סיידר ותפוחים

לחם סיידר ותפוחים
לחם סיידר ותפוחים של מיקי שמו, מתוך הספר "אפייה טובה"צילום: דניאל לילה

תגיות: