מתכונים לראש השנה 2020: מנות עוף לשולחן החג

ישראלים ידועים בחיבתם העזה למנות עוף. הנה ארבעה מתכונים לראש השנה, דוגמת רול פרגית במילוי פרג, ערמונים ופירות יבשים או עופיונים בתבלינים, שיזכו להצלחה מסחררת בשולחן החג

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוף עם פירות מיובשים על קוסקוס
הארץ

לקראת החג שפותח את תשרי, כולנו מתחילים לחפש בנרות מתכונים לראש השנה, שיספקו טעמים חגיגיים וייחודיים לשולחן החג שלנו. בגזרת העוף המבחר תמיד גדול למדי, וכדי להקל את העבודה, מוגשים כאן ארבעה מתכונים לארוחת ראש השנה שיספקו ערב בלתי נשכח.

127 מתכונים לארוחת ראש השנה במקום אחד
מתכונים לראש השנה - לכל המתכונים לחג
איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה

עוף עם פירות מיובשים על קוסקוס של רות אוליבר

חומרים: 

12 שוקי עוף
6 בצלים אדומים קטנים
18 תפוחי אדמה ננסיים
12 תאנים מיובשות
24 שזיפים מיובשים ומגולענים
24 משמשים מיובשים
1 חבילת קוסקוס בגודל בינוני
100 גרם שקדים פרוסים

למרינדה: 

1/3 כוס שמן
2 כפות דבש
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות קטשופ חריף
1/2 כוס רוטב סויה
5 שיני שום קצוצות
2 כפות שומשום
1/2 כפית כמון
1 כפית זרעי כוסברה
1 כף אבקת מרק בצל
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מערבבים את חומרי המרינדה בקערה גדולה. מוסיפים שוקיים, בצלים, תפוחי אדמה ופירות מיובשים. מערבבים ומכסים. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, אבל עדיף עד שש שעות.

2. מסדרים את השוקיים, תפוחי האדמה, הבצלים והפירות המיובשים בתבנית אפייה גדולה בשכבה אחידה ויוצקים מעל את המרינדה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

3. צולים למשך 20 דקות, מסירים את הכיסוי וצולים עוד כ-30 דקות עד שהעוף שחום ומבריק. מדי פעם יוצקים מהנוזלים על העוף.

4. בסמוך לסיום צליית העוף, מכינים את הקוסקוס לפני הוראות היצרן.

5. מחממים מחבת ללא שמן על להבה בינונית, וקולים את השקדים למשך כדקה, עד שהם מזהיבים.

6. מפזרים על העוף שקדים קלויים ומגישים לצד ערימת הקוסקוס.

רול פרגיתצילום: Zufar Kamilov / iStockphoto via

רול פרגית במילוי פרג, ערמונים ופירות יבשים של שף אסף מישקובסקי

חומרים: 

2 כרעיים עוף נקי מעצמות
50 גרם פרג
3 יחידות משמש
3 יחידות שזיף מיובש ומגולען
1 בצל קצוץ לקוביות
100 גרם ערמונים קלויים חצויים
קורט מלח וקורט פלפל שחור גרוס
שמן זית
קורט קינמון טחון
1 כף סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת. כאשר השמן חם מכניסים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שמתקבל צבע זהוב.

2. מוסיפים את הפירות יבשים, הפרג, הערמונים, המלח, הפלפל, הקינמון והסוכר. מבשלים למשך כ-4-5 דקות תוך כדי ערבוב, ומניחים לקירור.

3. מניחים את פרגית העוף על גבי נייר כסף כשהחלק עם העור כלפי מטה. בוזקים מעט מלח ופלפל שחור גרוס ומורחים על החלק העליון של הפרגית ממלית הפרג והפירות יבשים.

4. מגלגלים את הפרגית עם המילוי בצורה של גליל. עוטפים בנייר כסף וסוגרים מהצדדים לצורת סוכריה.

5. מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות למשך כ-30 דקות. לאחר מכן, מקררים ומסירים את נייר הכסף.

6. מורחים את רול הפרגית במעט שמן זית ופפריקה ומחזירים לתנור לעוד כ-10 דקות.

7. מגישים כאשר הרול פרוס למדליונים או חצוי באלכסון.

עופיון בתבליניםצילום: La_vanda / iStockphoto via Getty

עופיון בתבלינים מתוקים של השף אורן ירושלמי 

חומרים (ל-8 מנות):

4 יחידת עופיון (לבן נקי מנוצות, שלם ולא קרוע)
2 ראש שום טרי חצוי
10 ענפי טימין טריים וירוקים
8 תפוחי עץ ירוק קלופים ונקיים מליבה, חתוכים לארבע
16 תמרים לחים קלופים ומגולענים
20 ערמונים קלופים
500 מ"ל סיידר תפוחים
5 כפות דבש
2 מקל קינמון
2 כוכבי אניס
1/4 כוס קלבדוס (קוניאק תפוחים)
שמן זית
מלח ים ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מניחים את העופיון על קרש חיתוך, וממליחים ומפלפלים את העופיון מבחוץ ומבפנים. מניחים בתוך העוף חצי ראש שום ו-5 ענפי טימין.

2. מניחים בקערה את התפוחים עם העופיון, מוסיפים תמרים לחים, ערמונים, שום וטימין.

3. מחממים תנור לחום של 190-180 מעלות.

4. בינתיים מחממים בתוך סיר קטן סיידר תפוחים, דבש, קלבדוס, מקל קינמון וכוכב אניס. מביאים את הכל לרתיחה, מורידים מהאש, מקררים היטב, יוצקים את תכולת הסיר על הקערה עם שאר המוצרים.

5. מפזרים מעט מלח, פלפל ושמן זית. מערבבים הכל היטב, מניחים בתוך תבנית קרמית או תבנית רגילה.

6. מכניסים את התבנית מכוסה בנייר אפייה ונייר כסף לתנור למשך 30 דקות. לאחר 30 דקות מורידים את הכיסוי, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ומחזירים את התבנית לעוד 10 דקות להשחמה.

עוף עם שזיפיםצילום: frederique wacquier / iStockphot

עוף בבצלים עם שזיפים ודבש של שף איציק אביר

חומרים (ל-4 מנות):

6 רבעי עוף טרי
1/2 כוס שמן
5 בצלים בינוניים-גדולים פרוסים דק
1 כף דבש
מלח ופלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
250 גרם שזיפים יבשים
100 גרם (קופסה קטנה) רסק עגבניות 

תהליך ההכנה:

1. מחממים בסיר רחב וכבד את השמן מטגנים את רבעי העוף משני הצדדים עד הזהבה.

2. מוציאים את העוף ומוסיפים לסיר את הבצלים. מטגנים עד שיזהיבו תוך בחישה מדי פעם. מוסיפים את הדבש ומטגנים למשך שלוש דקות.

3. מחזירים את העוף לסיר ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים את השזיפים היבשים.

4. מערבבים את רסק העגבניות עם שתי כוסות מים, יוצקים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש קטנה כשעה וחצי.

5. מסירים את מכסה הסיר ומעבירים לתנור שחומם לחום גבוה (200 מעלות). אופים עד להשחמה למשך 20-30 דקות.

מתכוני עוף נוספים:

המתכון הכי טוב לעוף בתנור
חזה עוף אפוי על פרוסות תפודים
סופריטו עוף בסלרי
עוף צלוי מושלם
תבשיל עוף כמו של מאמא גרוזינית
עוף מטוגן כמו של KFC, רק אפוי וטעים יותר

מסאחן עופיון אורגני
עופיונים ממולאים על מצע פילאף

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ