עוגות תפוחים לראש השנה 2020: שלושה מתכונים מרעננים

שטרודל תפוחים, עוגת תפוחים בחושה ופאי קלאסי כמו באמריקה - אם עוגות דבש קלאסיות הן לא כוס התה שלכם, הנה כמה מתכוני עוגות לראש השנה שלא ישאירו אף סועד אדיש

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאי תפוחים ודבש
הארץ

עוגות לראש השנה לרוב נוטות להיות אלה הבחושות המסורתיות עמוסות הדבש, שמהר מאוד מוצאות את עצמן מתייבשות על השיש ללא דורש. אך השנה, לקראת תקופת הזלילה הבלתי פוסקת, המכונה חגי תשרי, מוגשות כאן שלוש עוגות תפוחים מצוינות, שיקטפו פרסים, בתור קינוחים לראש השנה. 

127 מתכונים לארוחת ראש השנה במקום אחד
מתכונים לראש השנה - לכל המתכונים לחג
איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה

פאי תפוחים ודבש של השפית שמרית גולדברג

חומרים לבצק:

300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
200 גרם חמאה
80 גרם (1/2 כוס + 2 כפות גדושות) אבקת סוכר
20 גרם (קצת פחות מ-2 כפות) סוכר
1 ביצה
קורט מלח
גרידת לימון
2 כפות ריבת משמש חלקה, מומסת במיקרו

למלית:

3 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות
20 גרם חמאה
3 כפות דבש

לציפוי תפוחים:

4 תפוחים ירוקים
3 כפות סוכר
1/4 כפית קינמון
4 כפות ריבת משמש חלקה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר חמאה, סוכר, אבקת סוכר, גרידת לימון, ומעבדים בעזרת וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומערבבים עד שהיא נטמעת בתערובת. 

2. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה. מצננים את הבצק במקרר כחצי שעה.

3. מרדדים את הבצק, מעבירים לתבנית פאי ומהדקים קלות לדפנות התבנית. מכסים בנייר אפייה ומניחים מעל קילו שעועית יבשה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.

4. מוציאים מהתנור, מסירים את הנייר ומברישים את הבצק בשתי כפות ריבת משמש המומסת במיקרו.

5. מכינים את המלית: מחממים במחבת את החמאה עד להמסה, מוסיפים את קוביות התפוחים והדבש ומאדים קלות כ-10 דקות. 

6. מסננים את הנוזלים, מצננים ומניחים על הבצק.

7. מכינים את הציפוי: מקלפים את התפוחים, חוצים לשניים ומסירים את הליבה. חותכים לפרוסות דקיקות ומסדרים אותן כרעפים מעל המלית. 8. מפזרים מעל את הסוכר והקינמון ומברישים בריבת משמש מומסת. 9. מחזירים לתנור ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.

פאי תפוחים קלאסיצילום: artisteer / iStockphoto via Gett

פאי תפוחים קלאסי של נולה אמריקן בייקרי

חומרים:

למלית:

5 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות
150 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר חום
מיץ מ-1 לימון
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל

לבצק: 

360 גרם (2 כוסות + 1/2 כוס + כף) קמח
300 גרם חמאה
20 גרם (קצת פחות מ-2 כפות) סוכר
2 גרם (1/3 כפית) מלח
70-80 מ"ל מי קרח

לציפוי: 

2 כפות סוכר חום
חופן פקאנים קצוצים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבבים קמח, סוכר ומלח. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים, עד שמתקבלים פירורים גסים.

2. מוסיפים את מי הקרח ומעבדים עד שנוצר בצק אחיד.

3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך ארבע שעות לפחות.

4. מכינים את המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית, מעבירים לתבנית חסינת חום ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, למשך כ-45 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. מניחים לתפוחים להצטנן.

5. מרכיבים את הפאי: מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרדדים 3/4 מכמות הבצק ומעבירים לתבנית פאי בקוטר 22'. מניחים מעל הבצק את התפוחים האפויים.

6. מרדדים את הבצק הנותר לעיגול בקוטר התבנית, קורצים עיגול במרכזו כדי לאפשר לאדים להשתחרר במהלך האפייה ומהדקים לקצוות קלתית הבצק שבתבנית. מורחים מעט ביצה טרופה על הבצק ואופים 25-35 דקות, או עד שהבצק מזהיב. 

שטרודל תפוחים פרווהצילום: Katharina13 / iStockphoto via Ge

שטרודל תפוחים (פרווה) של מאפה ליאון

חומרים: 

4 עלי פילו טרי
מעט שמן
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
10 גרם (1 כף) קינמון
2 ביסקוויטים מפוררים

למלית: 

5-6 תפוחי עץ, רצוי גרנט סמית, קלופים וחתוכים לקוביות גסות
60 גרם (1/4 כוס + קצת פחות מכף) סוכר
20 גרם (2 כפות) קינמון
20 גרם צימוקים
30 גרם אגוזים
1 כף דבש
1/2 כפית גרידת לימון
מקל 1 של וניל
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
ביצה טרופה למריחה

אופן ההכנה:

1. מכינים את סירופ הסוכר: מחממים כוס סוכר וחצי כוס מים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

2. מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית מלבד סירופ הסוכר.

3. מערבבים את הסוכר, הקינמון ופירורי הביסקוויטים. מורחים עלה פילו במעט שמן ומפזרים מעל רבע מתערובת הסוכר והקינמון.

4. חוזרים על הפעולה עם כל ארבעת העלים - על השכבה האחרונה מורחים שמן ומפזרים את מה שנותר מהתערובת המתוקה.

5. מניחים מעל את מלית התפוחים ומגלגלים כפי שמגלגלים רול סושי.

6. מעבירים את השטרודל לתבנית אינגליש קייק, מושחים בביצה טרופה ואופים ב-180 מעלות למשך 40 דקות. מומלץ לחתוך לחתיכות לפני האפייה, כדי לא לשבור את השטרודל.

7. אחרי האפייה יוצקים מעט מסירופ הסוכר על השטרודל ומגישים. 

למתכונים מומלצים לעוגות דבש - לחצו כאן

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ