איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה 2020?

אוכל מוכן לראש השנה בעבור אלה שלא רוצים להפוך את המטבח לשדה קרב או בכלל כדי לתמוך בעסקים בעת קורונה, אז למה שלא תקלו על עצמכם בחג? בראש השנה הקרוב לא חייבים לטרוח על הסירים, אפשר להזמין אוכל מוכן ממיטב המסעדות, הרשימה לפניכם

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרפלך במעדניית סוליקה. ברקע סחלבים, תמרים צהובים וחזרת
הארץ

הכנת ארוחת חג לכל המשפחה ודגירה על הסירים הן אולי מאורע משמח, מרגש ומגבש, אבל בואו נודה על האמת – גם מעייף, מתיש, מלכלך והתוצאה לא תמיד עומדת בגובה הציפיות. אם בחרתם השנה להקל על עצמכם קצת, זה לגמרי בסדר, במיוחד כי הפעם יש גם ערך מוסף בקניית אוכל מוכן – תמיכה במסעדות ובבתי העסק שמתמודדים עם תקופה לא פשוטה, עכשיו, עם הקורונה. הכתבה הבאה היא בדיוק למען זה, מכל סיבה שלא תהיה – אלה המקומות שעובדים שעות נוספות כדי שבחג הקרוב כולנו נעבוד פחות. את המחמאות אגב, אתם מוזמנים לשמור לעצמכם, אנחנו לא נספר. רוצים בכל זאת לבשל בבית? הנה כל ההצעות שלנו לארוחת ראש השנה מושלמת

הרשימה מתעדכנת, כדאי לעקוב ולחזור

מתכונים לראש השנה
ארוחת החלומות לראש השנה
סלטים לראש השנה
מתכונים לעוגות דבש

טשרניחובסקי 6

בביסטרו הפורטוגלי "טשרניחובסקי 6" מציעים לכבוד ראש השנה תפריט אוכל מוכן חגיגי, חלקו מסורתי וחלקו יותר ייחודי. בין המנות הראשונות תמצאו למשל, גפילטע פיש (16 שקלים ליחידה); כבד קצוץ בשמאלץ, בצל מטוגן וביצים קשות (10 שקלים ל-100 גרם); לביבות קישואים בריקוטה וקשקבל (42 שקלים למנה); סלט תפוחי אדמה רוסי (7 שקלים ל-100 גרם); סלט סלק בחומץ (7 שקלים ל-100 גרם) ועוד. בין המנות העיקריות: בף בורגיניון בציר בקר  ויין אדום (72 שקלים); שוק אווז קונפי ברוטב פורט (62 שקלים למנה); כרע עוף צלויה בתנור ביין לבן, בצל, פלפלים, זיתים ותימין (46 שקלים); פילה סלמון טרי אפוי בתנור במרווה ויין לבן (54 שקלים) ועוד. כתוספות, ניתן לשדך למנות יאורז לבן ועשבי תיבול; אורז מלא עם בצל וגזר או ירקות אפויים בשמן זית ורוזמרין (5-9 שקלים ל-100 גרם). בנוסף, ניתן יהיה להזמין מנות צמחוניות או טבעוניות לפי דרישה וכן להוסיף להזמנה יינות פורטוגליים לאירוח או כשי לחג, מהאוסף שמייבא השף אייל מרמלשטיין. 

לשדך אוכל טוב ליין טוב, בף בורגיניון במסעדת טשרניחובסקי 6צילום: דנה מאירזון

טשרניחובסקי 6, טשרניחובסקי 5, תל אביב. הזמנות בטלפון: 03-6208729

חוות צוק 

במעדנייה של חוות צוק ברמת אביב מציעים מגוון פתרונות יצירתיים שיקלו על הכנות החג ועל החיים בכלל. במנות המסורתיות ובפתיחים תמצאו חזרת אדומה או לבנה (18-22 שקלים ל-300 גרם); גפילטע פיש (14 שקלים ליחידה); כבד קצוץ (96 שקלים לקילו) וחלת ויז'ניץ לניגוב (19 שקלים); רגל קרושה (59 שקלים לקילו) ועוד. לצד הללו, יוצעו גם נתחי בשר טריים מהחווה וגם קטגוריה שלמה של מנות שאפשר פשוט "להכניס לתנור" - נתחי בשר מובחרים ומתובלים, שכל מה שצריך לעשות זה רק לכוון את המעלות בתנור ולתת לו לעשות את העבודה. כך למשל, מציעים כאן לשון בקר (59 שקלים לקילו); ספייריבס טלה (120 שקלים לקילו); נתח של רוסטביף פילה בקר או סינטה בחרדל, פלפל שחור, מלח ורוזמרין (179-299 שקלים לקילו); ועוד הרבה אוכל שירשים את המסובין סביב שולחן החג. בנוסף, ניתן לרכוש במקום יינות, מקומיים או לאו, תוספות (כמו מג'דרה, תפוחי אדמה או ירקות חווה) וקינוחים כמו מוס שוקולד אישי, עוגות דבש, טארט תפוחים או פנקוטה (8-52 שקלים) לסוף הארוחה, כי חשבו כאן על הכל, בגדול. 

חוות צוק, משה פרלוק 5, רמת אביב.

סוליקה

בשלוש המעדניות של השף אבי ביטון מציעים לכבוד ראש השנה תפריט שכולל מנות דגל מקשת העדות בישראל, כפי שמגדירים זאת כאן. כך למשל, תמצאו בתפריט פתיחים כמו כבד קצוץ קלאסי או גזר מרוקאי (15-22 שקלים ל-250 גרם סלט; 49.50 שקלים ל-500 גרם כבד קצוץ), מעקוד (פשטידת תפוח אדמה מרוקאית) ושלל מנות משלל תפוצות וביניהן חריימה מוסר ים, שוקי עוף ברוטב צרפתי; סופריטו ספרדי, אושפלאו בוכרי, חלת בשר, קונסומה עוף עם קניידלך, תבשיל תוניסאי עם שעועית לבנה ועלי מנגולד, ועוד (כ-78-149 שקלים למנה עיקרית, לא כולל נתחי בשר גדולים). תמצאו כאן גם קטגוריה מיוחדת שנקראת "מאפים לבוקר שאחרי" ואיתה נמנים למשל, בורקס, לזניות וקישים (42-72 שקלים). בגזרת המנות האחרונות, תמצאו עוגות ועוגיות (כמו קרנץ פרג או מעמול תמרים) ואפילו קינוחי פרווה מגוונים, מעוגת דבש קלאסית ועד קרם בוואריה (כן, פרווה).

מטעמים מקשת העדות בישראל, ראש השנה במעדניית סוליקהצילום: אפיק גבאי

סוליקה, איינשטיין 7, אבא אחימאיר 19, תל אביב; חבצלת השרון 35, הרצליה.

ראש השנה מרקט של נורדיניו וקבוצת we like you too

אנשי קבוצת we like you too ובראשה "נורדיניו" יפעילו שוק ארעי לכבוד ראש השנה, שיימשך שלושה ימים, בין ה-16 ועד ה-18בספטמבר ויפעל ממש בצמוד למקום. תוכלו לקנות בו למשל, מהעוגות של נורדיניו לראש השנה, ביניהן עוגת סילאן וקרם יוגורט יווני (42 שקלים), חלת בריוש עם תפוחים מקורמלים ונוגטין שקדים (28 שקלים) או עוגת הגזר המפורסמת של המקום, בחושה עם ג'ינג'ר, קינמון וזיגוג שמנת (45 שקלים); אלו ועוד, תמצאו טרינים וריבות מעשה השף עינב אזגורי, חלות חג, קיטים לסידור שולחן החג של צמד המעצבות ygng, יינות, שמני זית (אורגניים אפילו), מארזי נרות, כלי הגשה ועוד.

מרקט ראש השנה של נורדינוי, נחלת בנימין 27, תל אביב. שעות וימי פעילות: 16-18 בספטמבר; ימים ד'-ה': 9:00-21:00, יום ו': עד השעה 16:00. עוגות ניתן ואף מומלץ להזמין בטלפון: 050-3388833.

דיספנסה - מזווה המשלוחים של קוצ'ינה הס 4

בקוצ'ינה הס 4, המסעדה האיטלקית של השפית תמר כהן צדק, משיקים תפריט החגים של ה"דיספנסה", מעדניית המשלוחים של המקום. בין הדליקטסים כאן תמצאו את הרוטולו, רולדה עשויה מדפי פסטה מתוצרת בית וממולאת בשר בקר ותרד או בנוסח צמחוני עם פטריות ותרד (160 שקלים); שלל סוגי לזניה, מקלאסית עם ראגו בקר ורוטב בשמל ועד גרסה ים תיכונית עם פטה, ריקוטה, עגבניות ואורגנו (160 שקלים); ליקרים של דבש ורימונים (110 שקלים); תבשילי בשר חגיגיים כסקלופיני עגל ומרווה או אוסובוקו טלה בבישול ארוך (80-135 שקלים) ומגוון של מעדנים ומוצרי מזווה נוספים, פסטות טריות ומנות מיוחדות, הכל ביתי, מעשה ידיה של השפית, ואת כל הללו תוכלו גם לרכוש בכלים מעוצבים עבור שולחן החג (מחיריהם נעים בין 30-120 שקלים). 

ראש השנה בגוון איטלקי ב"דיספנסה", מזווה המשלוחים של מסעדת קוצ'ינה הס 4צילום: הילה פלר

דיספנסה, הס 4, תל אביב. הזמנות בימים א'-ד', משלוחים בימי ה' באזור תל אביב, רמת גן וגבעתיים. עלות המשלוח: החל מ-30 שקלים.

גרקו דלי

במעדנייה של "גרקו" מציעים לכבוד ראש השנה תפריט חגיגי בסגנון יווני. המנות המיוחדות יתווספו לתפריט המעדניה הרגיל, וביניהן תמצאו מזה וסלטים לפתיחת שולחן שאפשר לרגוש לפי גדלים (250 גרם או חצי קילו). בין המנות: פלפל קלוי במילוי פטה וגרעיני דלעת קלויים (58 שקלים לארבע יחידות); קציצות ארטישוק ולימון (54 שקלים לשמונה יחידות); סלט סלקים צהובים, אורז בר ועשבי תיבול (28/48 שקלים) ועוד. בין המנות העיקריות: מאפה בצק פילו, בצלים מקורמלים, גבינת פטה וגבינת עזים (148 שקלים לתבנית בקוטר 24 ס"מ); ממולאים של בשר עגל וחצילים עטופים בעלי מנגולד (64 שקלים לארבע יחידות); ותבשיל חגיגי מלסבוס של לברק שלם, שומר, זרעי שומר, שום ועגבניות (98 שקלים). בין המנות האחרונות מציעים בגרקו עוגות שלמות שמוגשות בתבנית אלומיניום בקוטר 22 ס"מ כמו טארט רימונים ודבש (118 שקלים); טארט דבש ופולן דבורים (118 שקלים); בחושה תמרים וקרמל (96 שקלים) ועוד.

גרקו דלי, צבי גרינברג 25, תל אביב. אבא אבן 9, הרצליה. הזמנות באתר

טייגר לילי

במסעדה התאילנדית "טייגר לילי" יציעו השנה ארוחות חג עד הבית, שנבנו במיוחד כדי להתאים לזוג או למשפחה, שרוצים להרגיש בתאילנד, אבל לא יכולים לטוס אליה. החולפה הראשונה היא ארוחת חג רומנטית, כוללת צמד מנות ראשונות, סטיקי רייס, שתי מנות עיקריות וקינוח של בננה לוטי (ומחירה 280 שקלים לזוג). החלופה השנייה היא רוחה משפחתית, שכוללת ארבע מנות ראשונות, סטיקי רייס, שלוש מנות עיקריות וקינוחים, בננה לוטי וטפיוקה (ומחירה 460 שקלים). בשתי החלופות בחירת המנות היא חופשית מתוך מנות התפריט הקבוע של המסעדה, אולם עבור מנות הדג העיקריות, הספייריבס והקריספי קונג – יש תוספת תשלום של 30 שקלים. בנוסף, שתי הארוחות מגיעות עם בקבוק יין לבן או אדום, לבחירה, מתנה בהזמנת הארוחה.

טייגר לילי, הברזל 32, רמת החייל, טלפון להזמנות (בשיחה או במשלוח הודעת ווטסאפ): 054-8147576.

הדלי של השף פליקס רוזנטל

לכבוד ראש השנה, מציע השף פליקס רוזנטל תפריט חגיגי בדלי שלו. בין המנות תמצאו למשל סלמון בכבישה ביתית (28 שקלים ל-100 גרם); או דגי ים כבושים (46 שקלים ל-120 גרם); קרפלך בשר (140 שקלים ל-30 יחידות); כבד קצוץ גס עם שמאלץ, בצל מטוגן וביצים (42 שקלים ל-250 גרם), טרין כבד עוף וטרטופו (52 שקלים ל-250 גרם), קורנביף "כמו ב-Katz's Deli" (34 שקלים ל-100 גרם), פורקטה טלה ממולאת מנגולד ותאנים (38 שקלים ל-100 גרם) שניתן להזמין כרולדה שלמה ועוד. בנוסף, תמצאו מנות עיקריות מהמטבח של רוזנטל, ביניהן סיר עם ממולאים כמו כרוב ערבי, בצלים וקישואים בלדיים (280 ל-12 ממולאים, ניתן להזמין בגרסה טבעונית); סינייה ירקות שרופים (68 שקלים למנה); תרנגולת "שמנמנה" שלמה בגלייז רימונים ובמילוי אורז, עשבים, שקדים וצנוברים (125 שקלים לעוף בינוני) וברווז בהדרים ומיסו לבן (290 שקלים לברווז שלם; 145 שקלים לחצי ברווז); כתף, צוואר בקר וקולרבי צלויים בסיידר (145 שקלים לחצי קילו) ועוד.    

ראש השנה בדלי של פליקס רוזנטלצילום: נמרוד סונדרס

הזמנות באתר או בטלפון: 054-2186802.

דליקטסן

ב"דליקטסן", רשת המעדניות של קבוצת R2M מציעים גם החג, מגוון רחב של מנות ראשונות, עיקריות, תוספות, מנות אחרונות ואפילו יינות ומוצרים משלימים כמו כלי הגשה, צנצנות דבש, נרות ופמוטים. בין הקלאסיקות של החג תמצאו למשל, מרף עוף של סבתא (48 שקלים ל-4 מנות); כבד קצוץ (48 שקלים ל-500 גרם); פטה כבד עוף "קופיבר" עם תפוחי עץ וג'לי ורמוט (138 שקלים); שוק טלה צלוי בתנור פחמים (590 שקלים למנה עבור 8-10 סועדים) ועוד. בנוסף, תמצאו מנות שהן בגדר קלאסיקה מעט שונה כמו ביף וולינגטון (298 שקלים ליחידה); תרנגולת ממולאת (118 שקלים ליחידה) וכן מנות אחרונות כטארט דבש עם גבינת מסקרפונה, פס ריז'יק דובשני או בבקה שושנים עם תפוחי עץ (62-72 שקלים) ועוד.

שלל מטעמי הדלי בדליקטסן, ראש השנה 2020צילום: עידית בן עוליאל

ניתן להזמין באתר דליקטסן משלוח עד הבית או באיסוף עצמי באחד מסניפי דליקטסן.

אווה סאפי

במסעדת אווה סאפי בנווה צדק מציעים תפריט שמבוסס על מאכלי החג המסורתיים מהמטבח המרוקאי. בין המנות: פתיחים כסלט גזר מרוקאי, פלפל חריף עם שום, סלק מסורתי, מטבוחה או משוויה (5.9-10.9 שקלים ל-100 גרם); מנות עיקריות ומיוחדות כמו פסטיה (34 שקלים ליחידה); ממולאים (16 שקלים ליחידה); עוף בבצל וקינמון (35 שקלים למנה); עופיון ממולא אורז וצנוברים (79 שקלים ליחידה); לשון ברוטב מרוקאי מסורתי (50 שקלים ל-200 גרם); צוואר טלה בשזיפים (84 שקלים ל-300 גרם) ועוד. בנוסף, אפשר לרכוש כאן את סימני ראש השנה - קרא (דלעת), סלקא (סלק), כרת (כרישה), תפוח, דבש ורוביא (שעועית) ורימון (7.9-15.9 שקלים לקופסה).

אווה סאפי, השחר 8, תל אביב. הזמנות בטלפון: 054-2533348

הקייטרינג של השף רן שמואלי

לקראת החגים, בנו ב"קייטרינג שמואלי" של השף רן שמואלי ממסעדת קלארו, תפריט מיוחד שכולל מנות חג קלאסיות לצד מנות יצירתיות או פרועות יותר, של השף. בין המנות תמצאו למשל, גפילטע פיש "של סבתא של רן" (108 שקלים לשש יחידות); סלט ביצים ובצל מטוגן (38 שקלים ל-500 גרם); רגל קרושה מסורתית עם ביצים קשות (95 שקלים לארבע מנות); קיגל ירושלמי (45 שקלים לתבנית); מח עגל בלימון וצלפים (95 שקלים לשתי מנות); קרפלך במילוי בשר או תפודים (45-50 שקלים לשמונה יחידות); דג מרוקאי (140 שקלים לארבע מנות); שקדי עגל צלויים (220 שקלים לחצי קילו); ברווז שלם בסיידר תפוחים (280 שקלים לשש מנות) ועוד. בגזרת המנות האחרונות, תמצאו מנעד שכולל מוס שוקולד "של פעם" עם תוספות שונות כמו נשיקות מרנג, חלווה ושוקולד צ'יפס; שני סוגי עוגת דבש ביתי וקופסת הפתעות עם שלל חומיות (48-95 שקלים; 175 שקלים למוס ולכלי הזכוכית הגדול בו מוגש).  

קלאסיקות וגם מטעמים שחורגים מהן, בהקייטרינג של רן שמואליצילום: דרור גיל

הקייטרינג של רן שמואלי, הזמנות באתר

נוגה & מיקה פטיסרי אנד קיטשן By סנטה.

נוגה שייביץ ומיקה אלקיים, אחת על המגדנאות והשנייה על הבישולים, חברו אל השף תומר אגאי ממסעדת סנטה קתרינה ויחד, הם משיקים לקראת החג את "נוגה & מיקה, פטיסרי אנד קיטשן By סנטה". השלושה יצרו תפריט אוכל ומאפים לראש השנה שמתמקד בטעמים מקומיים. מהמנות בו, ניתן להרכיב ארוחה בהתאמה אישית או להזמין מארז מובנה שכולל גם יין. בין המנות תמצאו למשל את הכבד הקצוץ של המסעדה, עם בצל מטוגן ושמאלץ (32 שקלים); מטבוחה חריפה (22 שקלים); מסבחה (18 שקלים); או הרינג כבוש עם בצל סגול (28 שקלים). בין המנות החגיגיות לערב החג תמצאו צוואר טלה עם בטטה קסביה וזרעי כמון (90 שקלים למנה) ועופיונים ממולאים בפריקי (90 שקלים למנה זוגית). בין המתוקים והמאפים תמצאו למשל, חלת שבת (22 שקלים), פרעצל (8 שקלים) או את הבייגלה הירושלמי של המקום (8 שקלים); עוגת תבלינים, סילאן ובירה שחורה (44 שקלים); דובשניות בתיבול מזרחי (34 שקלים); מעמולים (36 שקלים); קיגל ירושלמי עם תפוחי עץ פלפל שחור וקינמון (36 שקלים) ועוד.

הזמנה דרך מסעדת סנטה קתרינה, בטלפון: 058-7820292.

מעדניית האחים

במכולת האינטרנטית של "האחים", הלוא הם יותם ואסף דוקטור, תמצאו מארזי מתנה ושלל חומרי גלם, בדגש על תוצרת מקומית ועונתית. מעבר לפירות, ירקות, גבינות ומעדנים, תמצאו גם תזקיקים ויינות, אוכל מוכן או כמעט מוכן שדורש "רק כמה פעולות ולתנור" ומאפים. הכל, כאמור, על טהרת המקומי ומגיע ישירות מחקלאים ויצרנים מקומיים. בין המנות והמוצרים שתמצאו כאן: כבד קצוץ בסכין עם בצל מטוגן, ביצים קשות ופלפל שחור (24 שקלים למנה); הרינג מטיאס (36.90 ל-200 גרם); חלה ממאפיית ויז'ניץ (21.90 שקלים); מנה זוגית של סופריטו עוף בבישול ארוך (79 שקלים); מג'דרה פריקי (17.90 למנה); טוניק אתרוגים של נעמה שטרנליכט (47.90 ל-250 מ"ל); חלת דבש (36.90 ל-400 גרם); ובמתוקים, עוגת טופי עם תמרי מג'הול (29.90 ל-380 גרם) ודובשניות ביתיות, בציפוי אבקת סוכר ולוונדר (32.90 שקלים למארז של 300 גרם).

מעדניית האחים, הזמנות באתר. מינימום הזמנה - 150 שקלים.

הו – מאמא

במסעדת האוכל הביתי הקטנה "הו – מאמא" יציעו למכירה אוכל ביתי לפי משקל. בין המנות: טנזיה בשר ראש ופירות יבשים (60 שקלים לחצי קילו); סופריטו בשר ותפוחי אדמה בבישול ארוך (50 שקלים לחצי קילו); סינטה במילוי בשר ופירות יבשים (80 שקלים לחצי קילו); צלעות אסאדו בתפוחי אדמה ואפונה (70 שקלים לחצי קילו), צלי בקר ביין ופירות יבשים (75 שקלים לחצי קילו); קונפי שוק אווז וירקות שורש בתנור (75 שקלים לחצי קילו) וקובה במיה (9 שקלים ליחידה). בנוסף לאלו, יוצעו גם שתי מנות מיוחדות – כתף טלה במילוי בחיטה מעושנת (250 שקלים ל-2.5 קילו) ו- 2.2 קילו ביף וולינגטון פילה בקר (350 ל-2.2 קילו).

ביף וולינגטוןצילום: דודי אייזנטל

הו – מאמא, קלישר 1, בן יהודה 69, קינג ג'ורג' 26, תל אביב. הזמנוחת בטלפון: *5129.

כפות תמרים

בקייטרינג "כפות תמרים" שבקיבוץ אילות בערבה הדרומית, ממש בכניסה לאילת, מציעים אוכל ביתי ובפרט, מטעמי עדות בגישה עדכנית ויצירתית. ביום שישי ה-18 בספטמבר, ערב ראש השנה, יתקיים במקום אירוע קייטרינג בין השעות 8:00-14:00, בו יציעו אוכל מוכן לארוחת החג, עם מבחר של מעל ל-150 מנות מגוונות, ביניהן סלטים, דגים, עופות, בשרים, מנות מיוחדות לחג וכן מנות צמחוניות וטבעוניות, קינוחים, דברי מאפה, יינות, תמרים תוצרת הקיבוץ ומאכלי ברכות לשולחן החג. תמצאו כאן את כל החשודים המיידיים והרבה מעבר: כבד קצוץ, רולדת כבש במילוי עשבי תיבול, מח ברוטב מרוקאי, קציצות דגים, עוף ברימונים וסלק, בשר ראש ברוטב פיקנטי, המבורגר סלק ועוד. כאן דואגים להדגיש כי המקום פועל על פי הנחיות משרד הבריאות והכניסה תותר עם מסכה וכפפות בלבד ולאחר מדידת חום (מחירים: החל מ-28 שקלים לקילו תוספות ועד 160 שקלים לקילו עבור מנה מיוחדת לחג).

אירוע קייטרינג כדי להצטייד לחג, קייטרינג כפות תמריםצילום: רוני בלחסן

כפות תמרים, קיבוץ אילות. פרטים בטלפון: 08-6358789.

קובה גוטה

ב"קובה גוטה" בטירת הכרמל פתחו באחרונה שוק אוכל הפועל בימי שישי ובו ניתן לרכוש אוכל ביתי לסוף השבוע. לקראת ראש השנה, יכינו כאן מנות מיוחדות ומסורתיות ברוח החג. בין הללו תמצאו למשל, תבשיל מוח ברוטב פיקנטי (25 שקלים ל-100 גרם);  לשון בקר בבישול ארוך ברוטב פטריות ועשבי תיבול (12 שקלים ל-100 גרם); תבשיל בשר ראש עם גרגירי חומוס (13 שקלים ל-100 גרם); רילמי – תבשיל כבש בפירות יבשים (20 שקלים ל-100 גרם); תבשיל אסאדו וירקות שורש ביין (12 שקלים ל-100 גרם); עוף שלם בתנור (65 שקלים); קציצות דגים מרוקאיות (7 שקלים ל-100 גרם); גפילטע פיש וחזרת ביתית (6 שקלים ל-100 גרם); פשטידת מעקודה מרוקאית (6.5 שקלים ל-100 גרם) ועוד.

קובה דלעת, קובה גוטה צילום: רן פרנגי

קובה גוטה, ז'בוטינסקי 50, טירת הכרמל. טלפון: 073-7274433

ארוחת חג קטוגנית של השף עודד טלמור

השף עודד טלמור שידוע גם בכינוי Keto Cef מציע ארוחת חג לראש השנה שמבוססת על התזונה הקטוגנית. בין המטעמים, הוא מציע – חומוס מביצים קשות; כבד קצוץ; פרגית במילוי כבדי עוף; בשר טחון וצנוברים ברוטב אריסה; תבשיל בקר בציר בקר ויין אדום על קרם כרובית עם קרם קוקוס ולקינוח, טראפלס שוקולד (180 שקלים לקילו תבשיל כמנה עיקרית; 56 שקלים לחצי קילו מהמנות הראשונות; 50 שקלים ל-10 יחידות קינוח).

תזונה קטוגנית בראש השנה: רולדת פרגית במילוי כבדי עוףצילום: איתי סליקטר

הזמנות בקישור הבא או בטלפון: 054-4210482.

פיטמאסטר - ארוחת חג על טהרת הבשר המעושן

במסעדת הבשרים "פיטמאסטר" בפתח תקווה מציעים ארוחת חג ביתית עם הבשרים המעושנים שנצלים על אש חיה, אותם ניתן לאסוף ישירות מהמסעדה או לקבל במשלוח הביתה, כולל הוראות חימום והגשה. בין המנות שמציעים כאן: אסאדו ללא עצם, מעושן כ-12 שעות (125 שקלים ל-500 גרם); שואו- ארמה הודו מעושנת (לשון התפריט) עם עגבנייה צלויה ופלפל ירוק חריף, בתוספת טחינה-עמבה (100 שקלים ל-500 גרם); כתף וצוואר טלה בתיבול שווארמה ובתופסת "סמאש" בטטה מעושנת (150 שקלים ל-500 גרם); חזה אווז בגלייז מתקתק (75 שקלים ליחידה במשקל כ-250 גרם); עוף שלם במרינדת סילאן (85 שקלים); רוסט אנטריקוט בעישון קצר (135 שקלים ל-500 גרם) ועוד. בין התוספות – נקניקיות (55-60 שקלים לחבילה); תפוחי אדמה מדורה בשומן בקר (30 שקלים); אורז אושפלאו עם נתחוני טלה ואווז מעושנים (30 שקלים); כבד קצוץ (55 שקלים) ושום קונפי (25 שקלים).

ראש השנה בניחוח מעושן, פיטמאסטרצילום: אפיק גבאי

הזמנות באתר או בטלפון: 073-2777777.

אתר יאמי

באתר "יאמי" תוכלו להזמין, בחג וגם בחולין, ארוחות מלאות כמו גם מנות בודדות (מחירי ארוחת חג מלאה נעים בין 85-100 שקלים) מכל קשת העדות והסגנונות. כך למשל, תמצאו ארוחת חג מסורתית טורקית, מרוקאית, בוכרית, הונגרית, רוסית, ועוד. בנוסף, תמצאו גם ארוחות חג פחות שגרתיות כמו ארוחה תאילנדית או הודית ובמקרים רבים, עם אפשרות "לצמחן" או "לטבען" מנות. זאת ואפילו עוד, לאור אפשרות הסגר המרחפת מעל ראש השנה, תהיה אפשרות לפצל הזמנה אחת למספר משפחות בבתים שונים. בין הארוחות של בשלניות והבשלנים באתר תמצאו למשל את ארוחות החג של סנדרה (109 שקלים לארוחה) ובה מנות כמו כבד קצוץ קלאסי; קציצות פראסה; פטריות במילוי קינואה, טחינה ולימון כבוש (מנה טבעונית); דג מושט ברוטב פיקנטי; קציצות בשר ברוטב חצילים ופלפלים; ובין המות האחרונות, קינוחי כוסות וניל ורימון או שוקולד וחלווה. 

הזמנות באתר, בטלפון: 03-7160699 או בוואטסאפ: 054-6979479.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ