מתכונים לראש השנה 2020: מנות ראשונות מנצחות

רעננו את שולחן ראש השנה עם מתכונים לראשונות מגוונות ומנצחות - כיסונים ממולאים דלעת, קישואים ברוטב רימונים ואפילו כבד קצוץ מסורתי. נסו להשאיר מקום גם לעיקריות

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כבד קצוץ של קיטון
הארץ

מתכונים לראש השנה לא חייבים לכלול רק גפילטע פיש, או מרק עוף מסורתי. לקראת תקופת החגים וארוחות החג המשפחתיות שלא נגמרות, רעננו את השולחן עם מנות ראשונות קלילות, שלא דורשות עבודה אינסופית ופותחות ארוחת חג טעימה על הצד הטעים ביותר.

127 מתכונים לארוחת ראש השנה במקום אחד
מתכונים לראש השנה - לכל המתכונים לחג
איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה

כבד קצוץ מסורתי של מסעדת קיטון

חומרים:

4 בצלים
4 ביצים קשות
200 גרם כבד בקר חתוך לקוביות גדולות
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן עד הזהבה

2. מוסיפים את הכבד ומטגנים עד השחמה

3. טוחנים את הבצל והכבד המטוגנים במטחנת בשר ומוסיפים את הביצים הקשות.

4. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

ביצ'אק צילום: דניאל לילה

ביצ'אק - כיסונים ממולאים בדלעת של רות אוליבר 

חומרים ל-30 כיסונים:

לבצק:

500 גרם (3.5 כוסות) קמח
7 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
120 מ"ל שמן
200 מ"ל (כוס ורבע בערך) מים

למלית:

1/4 כוס שמן
1 בצל קצוץ דק
1 ק"ג דלעת מגוררת גס
1 גזר מגורר על פומפיה גסה
1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף סוכר
1 כף זרעי כמון כתושים דק

לציפוי:

ביצה טרופה
קצח או שומשום

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה, ולשים במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע. מקמחים את הבצק, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה. הבצק כמעט לא יתפח - וזה בסדר.

2. מכינים את המלית: מחממים שמן בסיר רחב על להבה בינונית, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים דלעת, גזר וצ'ילי ומטגנים במשך כחצי שעה עד שכל הנוזלים מתאדים. מערבבים מדי פעם ומקפידים שתחתית המחבת לא תיחרך. מסירים מהאש.

3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מעבירים למסננת נוחה, כדי שהירקות יגירו את הנוזלים שנותרו.

4. ממלאים את הכיסונים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

5. חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את כל האוויר, ומחלקים ל-30 כדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול בקוטר 10 ס"מ ובעובי של כ-4 מ"מ.

6. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית ומברישים את השוליים בביצה. מקפלים את שולי הבצק פנימה כמו באוזן המן. מסדרים בתבנית.

7. מברישים בביצה ומפזרים קצח או שומשום.

8. אופים כחצי שעה עד שפני המאפה מזהיבים. המאפים במיטבם ביום האפייה, אך ניתן לשמור עליהם בהקפאה.

קישואים ברוטב רימונים וצ'יליצילום: דורעם גונט

קישואים ברוטב רימונים וצ'ילי של דורעם גונט

חומרים:

1 קילו קישואים
3 כפות שמן צמחי
1 פלפלון צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק
3 כפות סוכר
2 כפות רכז רימונים מלח ופלפל שחור
צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הקישואים ומורידים את הקצוות.

2. חוצים את הקישואים לאורכם, וחותכים פרוסות בעובי 4-5 מ"מ.

3. במחבת גדולה או בווק מחממים את השמן. כשהוא מתחמם, מוסיפים את הקישואים והצ'ילי. מטגנים על אש גבוהה למשך כשבע דקות, עד שהקישואים מתחילים להזהיב. מערבבים מדי פעם.

4. מוסיפים את הסוכר ורכז הרימונים ומבשלים עוד דקה או שתיים.

5. מורידים מהאש, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הכוסברה. אוכלים חם, פושר או קר.

עוד מתכונים לראש השנה: 
חציל צלוי במרינדה של שום, סויה ולימון
פילה לברק על מצע פריקה, פירות יבשים והל
סלט אפרסקים צלויים ופטה
לבבות ארטישוק מוקפצים
סלט אורז עם סלרי וטונה

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ