עוגת דבש: שלושה מתכונים לראש השנה

עוגת דבש ותפוחים, טארט ריקוטה ותפוחים, בחושה עם שוקולד ותבלינים או בכלל בבקה ואגוזים? שלוש עוגות לראש השנה שימתיקו את ארוחת החג

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת תפוחים ודבש
הארץ

אי אפשר לפתוח את השנה בלי עוגת דבש עסיסית וטובה. נכון שלרובנו יש עוגות לראש השנה שעוברות מדור לדור, אבל החג הוא זמן טוב לשבור שגרה ולנסות עוגות נועזות יותר, דוגמת דבש ותפוחים, בבקה דבש עם פקאן וקינמון וטארט דבש עם ריקוטה. שיהיה חג שמח ומתוק במיוחד.

127 מתכונים לארוחת ראש השנה במקום אחד
כל המתכונים לעוגת דבש מנצחת
מתכונים לראש השנה - לכל המתכונים לחג
איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה

עוגת תפוחים ודבש של שף קונדיטור דורון גרונר

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

2 כוסות תפוחים קצוצים דק
3 ביצים
1 כוס חמאה
1 כוס סוכר לבן
1/2 כפית אבקת קינמון
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כוס קמח לבן
4 טיפות תמצית וניל
1/2 כוס דבש
2 כפות חמאת בוטנים
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כוס שקדים טחונים
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1. בקערת הבלנדר או בעזרת מקציף ידני מערבבים היטב את הסוכר, הביצים, החמאה, תמצית הווניל. לאחר מכן מוסיפים את הקמח, הקינמון, השקדים הטחונים, הדבש, חמאת הבוטנים, הסודה לשתיה ואבקת האפייה ומערבלים ביסודיות.

2. מוסיפים את התפוחים הקצוצים דק לתערובת ומערבבים היטב באופן ידני. משמנים תבנית היטב עם מעט חמאה, יוצקים את התערובת לתוכה ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס או עד שבודקים בעזרת קיסם ורואים שהקיסם יוצא יבש.

3. יש לזרות אבקת סוכר לפני ההגשה. בהצלחה ובתאבון! 

עוגת ריקוטה, דבש ותפוחיםצילום: בן יוסטר

עוגת ריקוטה דבש ותפוחים של השף צביקה בסרמן

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

לבצק:

200 גרם (1 כוס + 1/2 כוס פחות כף) קמח לבן 
100 גרם חמאה 
ביצה אחת 
קורט סוכר 
קורט מלח

למילוי:

60 גרם (1/4 כוס + כף) סוכר 
200 גרם ריקוטה 
100 גרם מסקרפונה 
1 תפוח עץ גרני סמית 

לזיגוג:

2 כפות דבש 

אופן הכנת הבצק:

1. מעבדים את החמאה עם הקמח הסוכר והמלח במג'ימיקס כ-30 שניות. 

2. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת גוש בצק חלק ואחיד. 

3. עוטפים ומניחים במקרר כשעה.

אופן הכנת המילוי:

1. מקציפים במיקסר את החלמונים בתוספת הסוכר למשך כ-3 דקות עד קבלת קרם בהיר ותפוח.

2. מוסיפים לקערה את גבינת הריקוטה והמסקרפונה ומקציפים דקה נוספת לקבלת מסה אחידה וחלקה.

3. קולפים את התפוח, חוצים ומסלקים את הליבה עם הגרעינים ופורסים לפרוסות דקות ביותר. שומרים במקרר.

אופן הכנת העוגה:

1. מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 5 מ"מ ומרפדים את התבנית, מקפידים לרפד גם את הדפנות ולא להשאיר חורים בבצק. 

2. מעבירים את התבנית המרופדת למקפיא למשך 15-30 דקות. מחממים תנור ל-160 מעלות. 

3. שופכים את תערובת המילוי לתבנית עם הבצק ומורחים אותה באופן שווה. 

4. מסדרים על התערובת את פרוסות התפוח בצורת מניפה עד לכיסוי מלא של העוגה. אופים כ-35 דקות. 

5. מוציאים מהתנור ומורחים בעזרת מברשת את העוגה בשתי כפות דבש שחוממו 10 שניות במיקרוגל, מחזירים לתנור ל-5 דקות אפייה נוספות.

6. מקררים ומגישים.

בבקה תפוחים, דבש, פקאן וקינמון של אורי שפט ורינת צדוק 

חומרים לתבנית קוגלהוף 24 ס"מ:

לעוגה:

120 גרם חמאה רכה 
60 גרם סוכר (1/4 כוס)
3 ביצים
150 גרם שמנת חמוצה (3/4 גביע)
150 גרם קמח מנופה (כוס ושליש)
4 גרם סודה לשתייה (1/4 כפית)
5 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)
תמצית וניל
2 תפוחי עץ ירוקים חמוצים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות סוכר 
2 כפות ליקר קלבדוס

לתערובת האגוזים והסוכר:

2 גרם קינמון
60 גרם פקאן
60 גרם סוכר לבן
60 גרם אגוזי מלך

לציפוי התבנית:

20 גרם חמאה
50 גרם שקדים פרוסים או אגוזי לוז פרוסים

לסירופ דבש:

50 גרם דבש
50 גרם מים

אופן ההכנה:

1. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות, מערבבים עם הסוכר והקלבדוס, ומניחים בצד. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. משמנים תבנית בבקה בחמאה רכה, מצפים את כל פנים התבנית באגוזי לוז או שקדים פרוסים.

3. מקרימים חמאה וסוכר בעזרת וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת לבנה ותפוחה.

4. מוסיפים את הביצים באיטיות עד שנטמעות בחמאה.

5. מוסיפים לתערובת החמאה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והשמנת החמוצה לסירוגין עד לקבלת מסה אחידה.

6. יוצקים 1/3 מהמסה לתחתית התבנית, מפזרים את קוביות התפוחים ומשקעים אותם מעט.

7. מערבבים אגוזים, פקאן, סוכר וקינמון ומועכים את התערובת קלות בעזרת פטיש שניצל.

8.מפזרים מעל שכבת התפוחים 1/3 מתערובת האגוזים.

9. יוצקים מעל עוד 1/3 מסה, מפזרים את תערובת האגוזים, ולבסוף את המסה הנותרת. מפזרים מעל את יתרת האגוזים. אופים כ-40 דקות, מוציאים מהתבנית ומספיגים בסירופ דבש.

עוד מתכונים לעוגת דבש וקינוחי דבש:
תפוחים צלויים עם גלידת דבש
עוגת דבש קלאסית
עוגת דבש, צימוקים ואגוזים
מאפה פילו במילוי אגוזים, פקאן ודבש
בלינצ'ס תפוחים ברוטב יוגורט עם דבש
עוגת דבש של רולדין
עוגת דבש ביתית
עוגיות דבש של טאטי
לביבת גבינות ופירות בדבש תמרים
קראמבל תפוחים עם גלידת דבש וקינמון
מוס גבינה, דבש ורימונים
מאפינס דבש

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ