מתכונים לראש השנה: שלושה מרקים לשולחן החג

מרק עוף עם שמיר, מרק שעועית מהביל או בכלל מרק קטיפתי של ארטישוק ירושלמי? לא משנה באילו ירקות תבחרו להשתמש, תמיד כדאי שמרק מפנק יהיה חלק מרשימת המתכונים לראש השנה

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק עוף של מסעדת קיטון
מרק עוף של מסעדת קיטוןצילום: מירי ביטון

תקופת חגי תשרי מביאה עמה שלל מתכונים לראש השנה שכדאי לנסות במטבח לכבוד ארוחת החג. אין דבר שמסמל אווירה חגיגית יותר ממרק עוף צלול שפותח את הערב ומחמם את הבטן, מרק ארטישוק ירושלמי שמזמן את הסתיו או מרק שעועית עשיר ומנחם שיכול בזכות עצמו להחליף את ארוחת החג.

127 מתכונים לארוחת ראש השנה במקום אחד
מתכונים לראש השנה - לכל המתכונים לחג
איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה

מרק עוף של מסעדת קיטון

חומרים ל-8-10 מנות:

עוף בינוני
חצי קילו בשר שפונדרה
4 גזרים
2 שורש סלרי
2 שורש פטרוזיליה
4 בצלים בינונים
צרור פטרוזיליה, שמיר וסלרי

אופן ההכנה:

1. בתוך סיר שמים את העוף והבשר ומביאים לרתיחה.

2. מנקים את הקצף שנוצר עד היעלמותו. מוסיפים את ירקות השורש, הבצלים והגזרים עד לריכוך העוף ומוציאים אותו.

3. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד לריכוך הבשר. מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר, ולאחר מעבירים את המרק במסננת עד להיותו זך.

מרק שעועית של לאון אלקלעי
מרק שעועית של לאון אלקלעי צילום: יורם אשהיים

מרק שעועית של ליאון אלקלעי 

חומרים:

500 גרם שעועית יבשה שהושרתה במים מספר שעות (יש להחליף את המים)
4 כפות שמן זית
1 שן שום קצוצה
50 גרם בצל לבן קצוץ
½ כפית פפריקה חריפה
1 כפית גדושה רסק עגבניות
1 בצל שלם קלוף
1 גזר שלם קלוף חתוך לשניים
1 שורש סלרי חצוי וקלוף
1 כפית מלח
1 קורט פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

1. מבשלים את השעועית יחד עם בצל שלם, גזר וסלרי, עד לריכוך השעועית. מוציאים את ירקות השורש.

2. בסיר אחר מאדים בצל קצוץ ושום בשמן זית, מוסיפים חצי ליטר מים, רסק, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מחצית מכמות השעועית, מבשלים מספר דקות וטוחנים הכל.

3. מוסיפים את המסה הטחונה לשעועית השלמה המבושלת, מתקנים טעמים ומגישים.

מרק ארטישוק ירושלמי
מרק ארטישוק ירושלמיצילום: Catalina Zaharescu Tiensuu Dre

מרק ארטישוק ירושלמי מתוך ספר הירקות של ניר צוק ואלינוער רבין

חומרים:

4 בצלים קצוצים
15 שיני שום קצוצות 
שמן לטיגון  
1/2 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף חתוך לקוביות
1/2 בקבוק (375 מ"ל) יין לבן
2 כוסות (500 מ"ל) ציר ירקות
2 כוסות (500 מ"ל) חלב
4 עלי דפנה

אופן ההכנה:

1. מטגנים במחבת את הבצל והשום, מוסיפים את קוביות הארטישוק הירושלמי וממשיכים לטגן כ-5 דקות. מוסיפים את היין הלבן, ומביאים לרתיחה עד שהאלכוהול התנדף.

2. מוסיפים את ציר הירקות, מוסיפים מים עד כיסוי הירקות. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות.

3. מוסיפים את החלב, עלי הדפנה, הדבש, ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מרחיקים את עלי הדפנה.

4. מרסקים את המרק במעבד מזון או מוט ממחה.

5. קולפים את החציל הקלוי, מרסקים ומוסיפים למרק. מחלקים לצלחת ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ.

עוד מתכונים לראש השנה: 
מרק עם קניידעלך
מרק רגל
קונסומה בקר עם קניידלעך 
מרק גזר מבושם בג'ינג'ר ודבש
מרק דלעת ודבש
מרק כתום עונתי, מקומי ואורגני
מרק מינסטרונה
מרק מנגולד, תרד ולימון
מרק תפוחים בניחוח ערער
צ'אודר דגים נוסח בוסטון

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ