קינוחים לראש השנה: חמש הצעות משגעות לשולחן החג

עוגיות לוטוס ופסיפלורה, פנקוטה עם רימונים ועוגה טורקית עם גלידת טחינה - מי צריך ביצים ושמנת אחרי ארוחה כבדה? מתכונים לראש השנה שכוללים חמישה קינוחים טבעוניים שיעשו לכם את ארוחת החג

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שמלי טורקי עם גלידת טחינה טבעונית
הארץ

חיפשתם בנרות מתכונים לראש השנה מן הצומח, ארגנתם ארוחה טבעונית למהדרין, אבל בכל מה שנוגע לקינוח מצאתם עצמכם אובדי עצות? במקום להיצמד לפירות טריים, יבשים או כאלה שמעובדים לסורבה בנאלי, נסו להתגבר על חרדה מאפייה וסיימו את הערב עם קינוח מפואר. בין אם טארטלטים מעוצבים הם קינוח הרושם המועדף עליכם, ובין אם אתם פשוט אוהבים את מרקם הפנה קוטה - חמישה מתכונים יצירתיים לקינוחים לראש השנה שכוללים אפס מוצרים מן החי.

מתכונים לראש השנה - לכל המתכונים לחג
איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה

שמלי טורקי וגלידת טחינה של השף קובי בכר

חומרים:

לעוגה:

750 גרם (3 כוסות ו-3/4) סולת
150 מ"ל (2/3 כוס) מים
קורט מסטיקה טחון
250 גרם (כוס ורבע) סוכר

לסירופ הסוכר: 

500 גרם (2 כוסות חצי) סוכר
250 מ"ל (כוס + כף) מים 
מיץ מ-1/2 לימון

לגלידת הטחינה:

500 מ"ל (קצת יותר משתי כוסות) חלב שקדים
200 גרם טחינה
30 מ"ל (2 כפות) שמן זית
50 גרם (כ-2 כפות) סילאן

לחטיף הבוטנים: 

350 גרם (כוס ו-3/4) סוכר
500 גרם בוטנים (קלופים ולא קלויים)

אופן ההכנה: 

1. מכינים את גלידת הטחינה: לחלק זה נדרשת עבודה עם מכונת גלידה ביתית. מעבירים את מרכיבי הגלידה למכונת גלידה ועובדים לפי הוראות המכונה עד שהגלידה מוכנה.

2. מכינים את חטיף הבוטנים: בסיר גבוה על להבה נמוכה ממיסים את הסוכר עד ליצירת קרמל בצבע חום בהיר. מוסיפים לתוכו את הבוטנים, מערבבים בכף עץ היטב ושופכים על נייר פרגמנט שמונח על משטח עבודה יבש וישר.

3. מניחים מעל הקרמל נייר פרגמנט נוסף ובעזרת מערוך מרדדים לשכבה אחידה כל עוד הקרמל חם (ברגע שהקרמל יתקרר הוא יתקשה ולא ניתן יהיה לשנות את צורתו).

4. בסיר גבוה מחממים על אש בינונית את מרכיבי סירופ הסוכר עד לסף רתיחה ומורידים מהאש. שמים בקערה את כל מרכיבי עוגת הסולת ומערבבים עד שמתקבלת מסה אחידה ודביקה.

5. משמנים תבנית בעלת שוליים גבוהים ושופכים לתוכה את המסה. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

6. כשהעוגה מוכנה מוציאים מהתבנית, חורצים לפי גודל הפרוסות הרצוי ומשקים בסירופ הסוכר עד לספיגה מלאה. ניתן לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר למשך מספר ימים.

7. מצלחתים: מניחים על צלחת ריבוע של שמלי הסולת, שוברים פיסות מחטיף הבוטנים הפריך ומניחים לצד גלידת הטחינה.

פנה קוטה עם רימוניםצילום: Zaikina Dreamstime

פנה קוטה קוקוס עם רימונים ופיסטוקים של שרה הורניק, "משחקת באוכל"

חומרים ל-8 מנות: 

1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר לבן
2 כפות פתיתי אגר אגר
פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
1/2 תרמיל וניל טרי חצוי לאורכו
4 כפות גרגירי רימון

להגשה: 

רכז רימונים
גרגירי רימון
פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה: 

1. מסדרים גרגירי רימון בשכבה אחת בשקעים של תבנית סיליקון.

2. מחממים את המים, את פתיתי האגר ואת הסוכר בסיר קטן מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהאגר והסוכר נמסים. מוסיפים את תרמיל הווניל החצוי ואת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש, מוציאים את תרמיל הווניל ומניחים להתקרר במשך כ-10 דקות.

3. יוצקים את הקרם לשקעים שבתבנית בעזרת מצקת. מכניסים למקרר להתמצקות למשך שעתיים לפחות.

4. מגישים עם רכז רימונים, פיסטוקים קצוצים וגרגירי רימון.

טארטלטים פירותצילום: שרית גופן

טארטלטים עם פטיסייר ופירות של זיו סנדלר, סידס

חומרים ל-4 טארטלטים:

לבצק:

150 גרם (כוס + כף) קמח לבן
75 גרם שמן קוקוס מומס (1/4 כוס + 1/8 כוס), בטמפרטורת החדר
25 גרם (שמינית כוס) שמן קנולה
50 גרם (רבע כוס) סוכר
25 גרם מחית תפוחי עץ טבעית ולא ממותקת קרה
5 גרם (כפית גדושה) אבקת אפייה

לפטיסייר: 

פחית קרם קוקוס (אחרי לילה במקרר)
15 גרם (כף וחצי) קורנפלור
20 גרם (כ-2 כפות) סוכר
20 גרם (2 כפות גדושות) אבקת סוכר
10 גרם (בערך כף) אינסטנט פודינג
ונילקורט כורכום (לצבע בלבד)
פירות עונתיים בצבעים שונים
גלזורה קרה (להשיג בחנויות מתמחות)

אופן ההכנה: 

1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את הסוכר, השמנים ומחית תפוחי העץ. מערבבים במשך דקה עד שכל החומרים מתאחדים. 
2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.

3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה עגול בעובי של כחצי ס"מ, כך שיתאים לתבנית בקוטר 10 ס"מ. מסדרים את הבצק בכל תבנית ומניחים במקרר לחצי שעה.

4. גוזרים ארבעה עיגולים מנייר אפייה בקוטר של כ-15 ס"מ. אחרי שהבצק מתקרר מניחים עליו נייר אפייה וממלאים בשעועית או אורז שמשמשים כמשקולת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחמש דקות. מוציאים את הטארטלטים מהתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות. מסירים את נייר האפייה עם ה"משקולת" ומחזירים לתנור ל-12 דקות נוספות, עד שהבצק משחים. מניחים לטארטלטים להצטנן.

5. מכינים את הפטיסייר: מוציאים את פחית קרם הקוקוס מהמקרר, והופכים אותה על ראשה. פותחים בעזרת פותחן שימורים מהצד התחתון. שופכים את הנוזל השקוף לסיר קטן ביחד עם הסוכר, הקורנפלור והכורכום. את הפחית עם שאריות החלק המוצק הלבן מחזירים למקרר.

6. מביאים את נוזל הקוקוס לרתיחה על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד שהוא מסמיך. מעבירים את התערובת לכלי חסין חום ומצננים לחלוטין.

7. כשהפאי והקרם קרים, מקציפים את שארית קרם הקוקוס שנותרה עם הפודינג ואבקת הסוכר, עד שמתקבלת קצפת אוורירית ויציבה. מקפלים את הקצפת לתוך הקרם הקר. 

8. מרכיבים את הטארטלטים: מזלפים את הקרם לארבעת תחתיות הבצק המוכנות.

9. חותכים את הפירות ומסדרים כיד הדימיון על הטארטלטים.

עוגיות פסיפלורה של סידסצילום: שרית גופן

עוגיות פסיפלורה וקרמל של זיו סנדלר, סידס

חומרים: 

50 גרם מחית פסיפלורה
125 גרם (1/2 כוס + 1/8 כוס) שמן קוקוס מומס, בטמפרטורת החדר
25 גרם (1/8 כוס) שמן קנולה
150 (3/4 כוס) גרם סוכר
50 גרם מחית תפוחי עץ טבעית ולא ממותקת קרה
5 גרם (1/2 כף) אבקת אפייה
200 גרם (כוס + 1/2 כוס פחות כף) קמח לבן
ממרח לוטוס

אופן ההכנה: 

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר, שמנים, קמח, מחית פסיפלורה ומחית תפוחי עץ. מערבבים למשך 10 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל מרקם אוורירי ותפוח.

2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומעבדים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.

3. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם פתח צר. בעזרת רינג בקוטר 4-5 ס"מ שמשמש כשבלונה, מזלפים 20 עיגולים. חשוב להקפיד להשתמש רק בחצי מהתערובת לצורך כך.

4. בעזרת שתי כפיות מורחים במרכז כל עוגיה מעט ממרח לוטוס.

5. מכסים את הממרח בשכבה נוספת של בצק, מהתערובת שנשארה בשק הזילוף.

6. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 12-15 דקות. העוגיות אמורות להשאר בהירות בחלקן העליון. מצננים ומגישים.

עוגת דבשה טבעוניתצילום: דאגי איטו

עוגת דבשה טבעונית של רשת "ניצת הדובדבן"

חומרים: 

1.5 כוסות קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
1/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כפית קפה נמס
3/4 כוס רסק תפוחים
2 כפות שמן קוקוס
1/4 כוס דבשה (מולסה)
2 כפות סילאן

אופן ההכנה: 

1. ממיסים את הקפה הנמס במים הרותחים ומחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים, ובקערה שנייה את הקפה, רסק התפוחים, שמן הקוקוס, הדבשה והסילאן.

3. מאחדים את שתי התערובות במינימום בחישה, רק עד שנוצרת בלילה אחידה.

4. אופים מיד במשך 25 דקות. 

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ