עוגת דבש: במו ידי קניתי

לאפייה בבית, כדאי להתביית על עוגה קלאסית ועסיסית, כמו זאת שמציעה הקונדיטורית לבנה רוזנפלד בספרה "העוגות של לבנה"

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: אלירן אביטל

אמנם מדובר בפרויקט פשוט וריחני מאוד, אבל היום אין כמעט צורך לאפות עוגת דבש בבית. אפשר, כידוע, לקנות. מדור זה אינו מתיימר לסקור את מאות העוגות שמציעות קונדיטוריות ישראל, אלא רק להמליץ על כמה.

בראש ובראשונה, מומלץ כל מה שקונדיטוריית בן עמי הוותיקה מכפר ויתקין (והרצליה) מציעה. מוס הדבש שלהם, גם לאלה השונאים קצפת, הוא כבר עילה להתמכרות: שכבות של בצק דבש הכולאות בתוכן מוס דבש, ושום דבר מאלה אינו סובל ממתיקות מוגזמת. עוגת הדבש עם פירות היער מצוינת, ואפשר להזמין הביתה. פרטים באתר www.benami.co.il.

בקצה המשובח השני - עם עוגות דבש ריחניות, נטולות סלסול, כמו מן התנור הביתי, לא אווריריות מדי ולא מתוקות מדי - נמצאת יהודית שרון מקונדיטוריית "יהודית" בגן העיר בתל אביב.

בתווך, אפשר לרכוש ברשתות השיווק במחירים מופחתים בהרבה עוגיות חמאה ממולאות תפוח בדבש של "לחמי" ופאי של בצק פירורים הממולא תפוחי עץ בדבש. המתיקות כאן דווקא רצינית, אך הטעם והמרקם מפצים על כך. אפשר להגיש עם כדור גלידה.

לאפייה בבית, כדאי להתביית על עוגה קלאסית ועסיסית, כמו זאת שמציעה הקונדיטורית לבנה רוזנפלד בספרה "העוגות של לבנה" (הוצאת מודן). להלן המתכון.

חומרים:

4 ביצים, מופרדות 1 כוס סוכר 1 כוס דבש 1 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים 1 כפית קינמון טחון 1/2 כפית ציפורן טחון 3 כוסות קמח תופח 1 כפית אבקת סודה לשתייה 100 גרם אגוזים קצוצים 1/2 כוס סוכר תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה

הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מערבבים בקערה גדולה את החלמונים והסוכר. בוחשים פנימה את הדבש, השמן, מיץ התפוזים, הקינמון והציפורן, ומערבבים היטב.

2. מנפים יחד את הקמח והסודה לשתייה. מוסיפים לקמח את האגוזים, ומערבבים. בוחשים את תערובת הקמח אל תערובת החלמונים.

3. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף נוקשה, ומקפלים אל התערובת.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 35-30 דקות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ