שבעה בשלנים, שבע מנות לראש השנה

מרק העוף עם הקרפלעך, הדג המרוקאי או המלאי כופתא: לכל עדה יש את המנה החגיגית שלה לראש השנה ושבעה בשלנים ביתיים פתחו לנו את דלתם ונתנו הצצה אל שולחן החג שלהם

"הארץ"
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
"הארץ"

ראש השנה כבר ממש מעבר לפינה ועם כל התגבשות המטבח הישראלי העכשווי, עונת החגים היא הזמן בו חוזרים אל המנות המסורתיות, העדתיות. לכל משפחה המסורת שלה, לכל עדה המנות שנשענות על דורות שהכינו אותן קודם. לכבוד החג כינסנו שבעה בשלנים ביתיים של אתר "יאמי" שיכינו לנו את מנת החג המסורתית שלהם: ההונגרית, הסורית-לבנונית, האיטלקית, המרוקאית, העיראקית, הצרפתית וההודית. שבעת הבשלנים החובבים החליטו לקחת את האהבה לבישול צעד אחד קדימה ולהכין אוכל ביתי לאנשים שאין להם זמן. לקראת ראש השנה הם מנדבים גם טיפים כיצד לשרוד את הבישול הביתי של ארוחות החג.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ