סלקים צבעוניים עם חזה אווז מעושן בקרמל מייפל

אין שולחן ראש השנה בלי סלק. הגרסה הבאה עשויה משלושה רכיבים, כל אחד מהם מביא את האופי שלו: מעושן, מתוק ואדמתי

עמוס שיאון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עמוס שיאון, שף אורח
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
2 שעות
סלקים צבעוניים אפויים עם חזה אווז מעושן בקרמל מייפל של שף עמוס שיאון.צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

רכיבים

1 קילו מלח גס

8 סלקים קטנים בצבעים שונים

100 גרם חזה אווז מעושן פרוס בעובי 1 ס"מ

3 כפות מייפל איכותי

מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בשכבה עבה של מלח גס ומניחים עליה סלקים.

אופים שעה עד שהסלקים מתרככים.

מצננים, מסירים ידנית את הקליפה וחותכים גס. את הסלקים אפשר לצלות מראש ולשמור במקרר.

צורבים פרוסות חזה אווז במחבת (אין צורך בשמן) שתי דקות עד שהן נעשות פריכות.

מוסיפים למחבת את הסלקים ומייפל ומנענעים קלות את המחבת. מבשלים יחד כארבע דקות עד שהמייפל מצטמצם והסלקים מקבלים זיגוג.

מתבלים במלח אטלנטי ומגישים.

כתבות מומלצות

BW אמזון רחפנים 256

החבילה מתעכבת: למה הרחפנים של אמזון עוד לא סיפקו את הסחורה

קראק פאי הקלאסי של גוז' ודניאל

משחקים עם קראק פאי: ארבעה מתכונים לעוגה הממכרת

פרויקט הרצל 138

סוף סוף יש סיבה לעצור ולהביט בבית הבאר ברחוב הרצל

הדרך הקלה והטובה ביותר להימנע מקרני השמש היא להפחית את החשיפה הישירה

מה ההבדל בין כתמי שמש לנמשים ומה גורם להם?

אבישי בן-חיים

ל"ישראל השנייה" מגיע דיון רציני יותר, ובעיקר כזה שמבוסס על אמת

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

אפליקציית קלארנה. החברה נמצאת במגעים לגיוס סבב חדש לפי שווי שנמוך בכ-30% מהשווי שקיבלה לפני שנה בלבד

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

בניין דירות בחולון

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

"כשבאנו לקבל משכנתא לרכישת הבית, התברר שהבעיה לא פשוטה כלל"

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?

המשווקים של פוליסות החיסכון הם סוכני הביטוח, שנהנים מעמלות שמנות

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"